Advertorials, Celine, Reviews

Review: Wereldbol van kurk (Wereldkaarten.nl)

Het is geen geheim dat Cynthia en ik ontzettend veel van reizen houden. We zijn dan ook gek op alles wat met reizen te maken heeft en worden enthousiast als we weer een nieuwe website ontdekken die reisgadgets verkoopt. Wereldkaarten.nl is zo’n website en toen we de mogelijkheid kregen om één van de wereldkaarten of reisgadgets aan onze collectie toe te voegen konden we daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Aangezien Cynthia in Amerika zit kreeg ik de eer om wat uit te zoeken en wat ben ik blij met mijn keuze!

 

wereldbol van kurk

 

 

Wereldkaarten.nl

Wereldkaarten.nl is één van de zusterondernemingen van het bedrijf FotoCadeau. Het is een overzichtelijke website waar je de keuze hebt uit verschillende soorten wereldkaarten. Er is voor ieder wat wils. Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende stijlen, maar ook in het materiaal van de wereldkaart is er een brede keuze. Je kunt kiezen uit een wereldkaart op canvas, hout, poster, schoolplaat, behang, prikbord, aluminium of plexiglas. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor een wereld kraskaart of heb je de keuze uit verschillende reisgadgets.

De wereldkaarten waar ik het meest enthousiast over ben geworden zijn de wereldkaarten op hout en op prikbord. De kaarten op hout zou ik later zo in mijn huis op willen hangen, maar omdat ik nu nog thuis woon kan ik hem op dit moment eigenlijk niet kwijt. En ik moet natuurlijk mijn nieuwe aanwinst wel meteen een mooi plekje kunnen geven. De wereldkaarten op prikbord vind ik natuurlijk vooral leuk door het feit dat je dus kan aangeven waar je bent geweest. Ik heb al een wereld kraskaart maar dit is dan toch net even wat anders. Maar toen viel mijn oog op het kopje gadgets en toen ik dat kopje had aangeklikt was ik er eigenlijk meteen over uit. Een wereldbol van kurk had al een tijdje op mijn verlanglijstje gestaan. Dus geen wereldkaart voor mij, maar deze super toffe gadget! Ik kan later altijd nog een foto afdrukken op hout bij de andere zusteronderneming!

 

wereldbol van kurk

 

Wereldbol van kurk

Eenmaal besteld was de bol erg snel in huis. Dikke pluspunten wat dat betreft dus! Een nadeel is misschien de prijs, want laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. De wereldbol van kurk is niet goedkoop. Je betaalt 124,90 voor de wereldbol inclusief 100 vlaggetjes. Zoals ik net al zei stond deze al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar eerlijk is eerlijk, het is een hoop geld en je weet van te voren niet echt wat je kan verwachten. Toch kan ik wel met 100% overtuiging zeggen dat als ik van te voren wist dat hij van zo’n goede kwaliteit was, ik er zeker voor gespaard had en hem uiteindelijk had gekocht. Ik vind de kleur van de bol en de opdruk van de wereldkaart echt super mooi. Hij staat ook super stevig op zijn RVS standaard. Je kan dus wel stellen dat de kwaliteit van de bol erg hoog is.

Daarbij is het natuurlijk niet zomaar een wereldbol. Met de vlaggetjes kun je precies aangeven waar je bent geweest. Zo wordt de bol ook nog eens heel eigen. Ik twijfelde of ik één vlaggetje per land zou doen, maar na een beetje uitproberen vond ik het toch leuker staan als ik meerdere plekken had geprikt. Zelf heb ik in een notitieboekje per land de plaatsen opgeschreven die ik sowieso wil bezoeken. Die houd ik nu ook aan voor mijn wereldbol.

De vlaggetjes zijn heel makkelijk in de bol te prikken. In het begin durfde ik niet echt hard te duwen, maar al snel kwam ik erachter dat de bol daar prima tegen kan. Als je vlaggetjes niet zo leuk vind staan, kun je natuurlijk ook gewoon leuke punaises kopen. Of je kan de vlaggetjes juist opvrolijken met washi tape, waar je bijvoorbeeld de naam van het land op kan schrijven of de vlag van het land op kan tekenen. Ook daarin ben je helemaal vrij om te kiezen.

Hoewel het op het eerste gezicht dus een hoop geld lijkt, krijg je wat mij betreft wel echt waard voor je geld. Het zal ongetwijfeld een echte eyecatcher zijn, waar je hem ook neer zet. Dat is het enige wat mij dan ook nog rest: hem een mooi plekje geven in mijn kamer.

 

 

Ben jij nou net zo enthousiast geworden als ik? Deze wereldbol kun je hier bestellen. Heb je toch liever een wereldkaart voor aan de muur? Ook dan ben je daar aan het juiste adres!

 

 

Wat vind jij van deze wereldbol? Ik ben heel benieuwd!

 

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

Dit artikel bevat gekregen producten

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *