Celine, Films, series, boeken

12 feel good films

Soms heb je het gewoon even nodig om lekker op de bank te kruipen met een lekker warm dekentje, wat lekkers en een heerlijke feel good film waarbij je niet hoeft na te denken. ‘Feel good’ films: de naam zegt het al. Zo’n film die je opvrolijkt na een vermoeiende of regenachtige dag. Die er voor zorgt dat je na het zien van de film jezelf beter voelt. Een film met een goed einde. Ik verzamelde 12 films die mij in ieder geval altijd heel erg opvrolijken.

Feel good films

1. 500 days of summer

Nog geen jaar geleden zag ik deze film voor het eerst. Ik wilde hem al heel lang een keer kijken omdat een vriendin helemaal weg is van deze film. Na het zien van de film snapte ik ook wel waarom. Er wordt in het begin van de film al gezegd: ‘This isn’t a love story’. En dat is het ook zeker niet omdat het gaat over een jongen die hopeloos verliefd is op een meisje en zij niet op hem. En dan toch is het een feel good film? Jazeker! Ik kan alleen maar zeggen: kijk hem eens, dan snap je wel waarom.
 

2. The Holiday

Eigenlijk is het meer een kerstfilm maar ik kan hem echt blijven kijken. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black: ik denk dat deze film niet beter gecast had kunnen worden. De combinatie van deze vier is zo ontzettend leuk. Definitely een feel good film!

 

3. About Time

De hoofdrolspeler Domhnall Gleeson speelt zo’n leuke, lieve rol. Namelijk Tim, die op 21 jarige leeftijd ontdekt dat hij in de tijd kan reizen. Hij besluit zijn eigen leven wat leuker te maken door alles perfect te laten verlopen in zijn liefdesleven. Ik vind het niet zozeer de beste film qua verhaal, maar door dat stukje fantasie en de leuke personages is het wel een hele leuke film om te zien die je zeker en goed gevoel geeft.

 

The Notebook

4. The Notebook

Ik denk dat meer dan de helft van de vrouwen (tot een bepaalde leeftijd) The Notebook noemt als je vraagt naar hun lievelingsfilm. Ik denk dat The Notebook echt een aaneenschakeling is van heerlijke momenten waar we allemaal voor vallen.

 

5. The Princess Diaries

Sowieso vind ik films met Anne Hathaway altijd heel erg leuk. Ik dat meer dan de helft van de films waar zij in speelt wel in deze lijst hadden kunnen staan. Dit is echt zo’n typische meidenfilm waarin een meisjesdroom uitkomt: je blijkt opeens een prinses te zijn terwijl je eigenlijk altijd een beetje de nerd van de school was. Wie wilt dat nou niet? Ook deel twee is de moeite waard.

 

6. She’s the Man

Channing Tatum, Channing Tatum, Channing Tatum. Nee grapje, je hoort mij niet klagen dat Channing Tatum in deze film speelt, maar het is toch echt Amanda Bynes die de film zo geweldig maakt! De film gaat namelijk over Viola (Amanda Bynes) waarvan haar leven bijna alleen maar draait om voetbal. Maar omdat er niet genoeg aanmeldingen zijn voor het meisjesteam wordt deze opgeheven. Daarom gaat ze vermomt als haar broer mee met het jongensteam. Maar je kan je wel voorstellen dat dat hele rare situaties oplevert. En dan wordt ze ook nog eens verliefd.

 

7. Burlesque

Absoluut niet het beste verhaal, maar de decors, kostuums en de zangkwaliteiten van Christina Anguilera maken dat meer dan goed. Het kan niet missen dat je door het zien van deze film een stuk vrolijker wordt.

 

Love Actually

 

8. Love Actually

Net als The Holiday valt Love Actually meer onder de kerstfilms, but who cares! Een fantastische cast, die alleen maar bestaat uit sterren. Het is echt een hilarische film waarbij de liefde centraal staat. Niet alleen als ‘vriendje en vriendinnetje’, maar liefde in het algemeen. I love it!

 

9. Dirty Dancing

De film kan dan wel uit 1987 komen maar ik word echt altijd vrolijk van deze film. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat nu ik hem zo’n 500 keer heb gezien hem niet meer zo snel uit de kast trek. Maar nog steeds verveelt deze film mij niet.

 

10. Pitch Perfect

100% een feel good film! Niet alleen omdat er veel zang en dans in zit, er zit ook een leuk verhaal in. Deel 2 is trouwens ook een aanrader, maar net als veel tweede delen is hij wat minder dan deel 1.

 

11. Safe Haven

Misschien het minst passend in dit lijstje als echte feel good film, omdat de film uit behoorlijk wat drama bestaat. Maar toch wilde ik hem even noemen. Ik denk dat deze film wel in mijn lijstje met favoriete films staat en op een of andere manier voel ik me aan het einde van deze film altijd helemaal happy.

 

12. The Proposal

Voor de mensen die deze film al hebben gezien hoef ik niet te vertellen hoe hilarisch Sandra Bullock in deze film is. En dat Ryan Reynolds hier in speelt is ook helemaal niet erg ;).

 

 

Zo, dit waren de films die mij altijd een erg goed gevoel geven. Ik zou er zo nog wel een paar kunnen opnoemen maar ik denk dat dit degene zijn die ik ook echt wel kan blijven kijken.

 

Welke feel good film mist er volgens jou nog in dit lijstje?

Liefs, Celine

Tagged ,

2 thoughts on “12 feel good films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *