Celine, Reizen, Tags

15 reisdilemma’s tag

Dat ik dol ben op reizen is denk ik een understatement. Het liefst reis ik het hele jaar door, maar helaas laat mijn bankrekening dat niet toe. Toen ik de 15 reisdilemma’s tag van reisdoc.nl tegenkwam kon ik deze natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Waarom ik hem nu pas invul weet ik eigenlijk niet, want hij stond al een hele tijd op mijn lijstje. Misschien omdat ik heel slecht ben in het maken van keuzes? Maar ik heb mijn best gedaan! Lees je mee?:)

 

Mallorca

 

 

1. Zonvakantie / Wintersportvakantie

Ik ben ook nog nooit op wintersportvakantie geweest, dus ik weet ook niet of ik het leuk zou vinden.  Wat ik wel weet is dat ik het wel heel erg jammer zou vinden om nooit meer een vakantie naar de zon te kunnen boeken. En skiën of snowboarden is ook helemaal niet voor mij weggelegd. Vorig jaar ging ik met Cynthia snowboarden in SnowWorld. Hoe graag ik het ook zou willen kunnen (want ik vind het echt heel tof!), ik bakte er helemaal niks van haha. Dit is dus niet zo’n lastige keus.

 

2. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Dit is alweer een stuk moeilijker. Ik kan echt genieten van een lekkere zon, zee, strand vakantie. Lekker wandelen op het strand en dobberen in het water. Dat geeft toch wel het ultieme vakantiegevoel! Maar mijn liefde voor reizen houdt niet per se in dat ik alle stranden in de wereld wil zien haha. Ik geniet nog meer als ik lekker door een oud stadje kan lopen, winkeltjes kan bezoeken en nieuwe culturen kan ontdekken.

 

3. Europees eten / Aziatisch eten

Oei. Ik ben gek op pasta’s en sinds dat ik in Spanje ben geweest ook op tapas, dus het zou wel heel  erg jammer zijn als ik dat niet meer mag eten. Maar ik zou elke dag wel Aziatisch kunnen eten. I love it! En ik denk dat er nog zoveel Aziatisch eten is wat ik nog niet ontdekt heb. Dus deze keuze is misschien toch niet zo moeilijk.

 

4. Weg met vriendinnen / Weg met partner

Ik ben vrijgezel, dus dat maakt de keuze voor mij nu lekker makkelijk. Anders zou ik denk ik ook niet zo goed kunnen kiezen. Wat is dit nou voor een keuze? Haha. Gelukkig zijn het allemaal geen echte dilemma’s en kan ik het altijd gewoon beide blijven doen!

 

5. Actieve vakantie / Luiervakantie

Een beetje hetzelfde als dilemma 2. Hoe dol ik ben op de zon, zee, strand vakanties. Het land ontdekken  en wat van de omgeving zien vind ik toch het allerleukst! Maar eerlijk is eerlijk, het meest ultieme is natuurlijk een beetje tussenin. Want af en toe op een terrasje lekker mensen kijken of lekker wegsmelten aan het strand of afkoelen in het zwembad is ook wel erg fijn.

 

6. Azië / Afrika

Op beide continenten ben ik nog nooit geweest. Ik wil echt heel graag een keer naar Marokko en Zuid-Afrika. Maar nog liever wil ik Azië ontdekken. De cultuur, de mensen, het eten, de natuur. Ik ben er zo benieuwd naar!

 

Barcelona Font Màgica Montjuïc

 

7. Barcelona / Rome

Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar daar wil ik wel heel graag naartoe! Ik kies nu even voor Barcelona. Of deze keuze veranderd als ik wel in Rome ben geweest betwijfel ik ook. Want hoe prachtig Rome mij ook lijkt, afgelopen zomer was ik in Barcelona en Barcelona heeft toch wel een beetje mijn hart veroverd. Er is zoveel verschillends te zien en te doen. Volgens mij raak je daar niet uitgekeken. En het heeft ook nog eens een strand!

 

8. Hotel / Camping

Pffff. Wat een dilemma weer. Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik op een camping ben geweest. Ik heb hier wel echt super leuke herinneringen aan. En het heeft ook gewoon wat. Maar voor nu zou ik toch eerder gaan voor een lekker hotelletje. Over een paar jaar zal dat misschien weer anders zijn.

 

Porto Portugal

 

9. Citytrip / Natuurvakantie

Dit vind ik een hele moeilijke! Hoewel de bergen en mooie uitzichten mij echt tot rust kunnen brengen, vind ik het ook echt heerlijk om lekker door de stad te slenteren. Een stad heeft dan toch net wat meer te beiden dan een natuurgebied en daarom kies ik voor een citytrip. Lekker winkelen, lekker eten in leuke restaurantjes en verdwalen in kleine steegjes. Heerlijk!

 

10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Een wereldreis maken lijkt me echt ontzettend gaaf. Ik denk alleen dat dat niet echt mogelijk is met werk en daarbij is het ook nog eens in een keer een klap geld. Ook denk ik dat je op die manier veel minder van een land ziet, omdat je best wel een straks schema hebt. Het is toch eigenlijk ook veel leuker om je elke keer weer te kunnen verheugen op een nieuwe reis. En alleen het plannen van die reis geeft mij al heel veel plezier. Het uitzoeken van een verblijf, foto’s zoeken en filmpjes kijken. Ik kan daar echt helemaal blij van worden.

 

11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Ook al gaat het niet om het ‘echie’, deze keuze ga ik echt niet maken. Een leven zonder reizen zou mij serieus ongelukkig maken. Aan de andere kant zou ik het ook verschrikkelijk vinden als ik mijn vrienden nooit meer zou kunnen zien en daar word ik ook niet bepaald gelukkiger van. Een onmogelijke keus dus!

 

Vliegtuig

 

12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Als ik mijn rijbewijs heb lijkt het me wel super tof om te roadtrippen. Maar als ik moet kiezen tussen weg met de auto of met het vliegtuig ga ik toch voor het vliegtuig. Simpelweg omdat je met het vliegtuig in de meeste gevallen veel sneller op je bestemming bent en je niet overal kan komen met de auto.

 

13. Backpacken / cruisen

Beide staan nog op mijn bucket list. Cruisen lijkt me ontzettend gaaf om een keer gedaan te hebben, maar dan wel als het schip zo nu en dan even ergens wordt aangelegd zodat ik van boord kan om de omgeving te kunnen ontdekken. Backpacken geeft daarentegen toch wat meer vrijheid.  Ik denk dat je dan ook op plaatsen komt waar je anders niet zo snel zou komen. Daarom kies ik voor backpacken.

 

14. Alles regelen / Op de bonnefooi

Mag ik dan wel een ticket boeken? Ik vind het juist heerlijk om gewoon ter plekke te ontdekken wat er allemaal is en wat je kunt doen. Op die manier beland je juist op de mooiste plekjes en vaak ook op plekken waar je normaal gesproken niet meteen naartoe zou gaan. En dat vind ik het allermooiste aan reizen!

 

15. Roadtrip / Op 1 plek blijven

Ik wil een plek wel goed kunnen zien en ontdekken, maar voor een lange tijd op een plek blijven doe ik alleen tijdens luiervakanties. En het is al wel even geleden dat ik op een luiervakantie ben geweest. Ik wil het liefst zo veel mogelijk van de wereld zien. Als ik op vakantie ga wil ik dus ook veel van de omgeving zien.

 

 

Dat was ‘m dan! Sommige dilemma’s vond ik best wel lastig en bij eentje heb ik dan ook vals gespeeld door hem niet te beantwoorden. Maar gelukkig zijn het geen echte dilemma’s, want dan zou ik toch wel even gaan huilen denk ik.


Wat is jouw favoriete vakantieland?

Liefs, Celine

 

 

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *