Celine, Persoonlijk

30 Day Challenge | Februari

De eerste maand van 2017 is alweer voorbij. Hoewel de dagen voorbij vliegen, heb ik toch een beetje het idee dat ik zelf stil sta. Ik werk, ik verdien dus geld, maar voor mijn gevoel haal ik verder helemaal niks uit mijn dagen. Dat heb ik nu al een tijdje.  Ik dacht dat dat wel over zou gaan als ik gestopt was met mijn ene baan en ik wat meer vrije tijd had. Maar ik heb op een of andere manier gewoon nergens zin in en dat gevoel vind ik echt verschrikkelijk. Een tijd terug las ik over 30 day challenges.  En om mijzelf weer een klein beetje een zetje in de goede richting te geven leek het mij een goed idee om mijzelf de komende maanden steeds een uitdaging te geven.

 

30 day challenge

 

 

30 Day Challenges, wat houdt het in?

Iedereen kent ze denk ik wel: de challenges als de 30 day ab challenge of de 30 day blog challenge, waarbij je 30 dagen lang een bepaald schema moet volgen en moet uitvoeren. Zo wil ik bijvoorbeeld ook voor mijn Day Zero Project de 30 day foto challenge doen. Maar hier ben ik nu al meerdere keren aan begonnen zonder het af te maken. Het idee bij de 30 Day Challenges is hetzelfde als bij deze challenges. Je werkt 30 dagen lang (of in sommige gevallen 31 dagen en in deze maand maar 28) aan een bepaald doel. Maar dit doel kan je eigenlijk zelf bepalen. Dat vind ik dan ook meteen het fijne hieraan. Je kunt iets kiezen wat voor jou belangrijk is om te gaan doen of iets wat je wil veranderen in je leven. En omdat je daar een hele maand lang mee bezig gaat zijn, ga je dit misschien wel vol blijven houden als de maand voorbij is.

 

Mijn challenges

Toen ik besloot dit te gaan doen, kon ik eigenlijk al vrij makkelijk wat challenges bedenken. Gelukkig zit mijn hoofd wat dat betreft nog wel vol met ideeën, maar komt het er gewoon allemaal even niet uit. Net als met bloggen, waar ik nu best wel een beetje een dipje mee heb. De ideeën zijn er, de uitvoering alleen niet. Maar ach, dat komt allemaal vanzelf wel weer. Wat de challenges betreft: ik wilde eerst mijn bedachte challenges alvast met jullie delen. Maar ik ken mijzelf, dus ik weet ook dat ik vast nog wel wat dingetjes ga switchen. Daarom heb ik besloten het gewoon per maand bekend te maken. Elke eerste van de maand zal er een artikel  komen waarin ik jullie vertel hoe de maand  is verlopen. En daarin vertel ik ook meteen wat de volgende challenge wordt. Dat betekent dus ook dat er soms een extra artikel online zal komen als de eerste niet op woensdag valt. 

Het kan echt vanalles zijn. De ene keer zal het een wat makkelijkere challenge zijn dan de andere keer. Het is vooral de bedoeling dat ik mezelf uitdaag dingen meer / vaker te doen of uberhaupt te beginnen, die ik steeds aan het uitstellen ben.

 

Boek met bloemen

 

De challenge voor februari

Voor februari heb ik voor een nog redelijk ‘makkelijk’ doel gekozen. Ik wilde niet meteen zwaar beginnen haha. Het doel is dat ik elke dag minimaal een uur aaneengesloten ga lezen. Dit is misschien niet meteen een doel waarvan je denkt: “Goh, hierdoor krijg je wel het gevoel dat je meer uit je dag haalt.” Maar ik denk juist dat voor mij heel goed is om elke dag een boek te pakken en nergens anders aan te hoeven denken. Wat ik nu doe is namelijk veel te veel nadenken over van alles en nog wat waardoor ik eigenlijk maar een beetje op de bank of in mijn bed aan het hangen ben. En ondertussen baal dan dat ik niks van mijn dag maak.

Sowieso lees ik ook veel te weinig. Ik maak er de tijd niet voor, terwijl ik het juist altijd hartstikke leuk heb gevonden om te lezen. Ook daarom heb ik ervoor gekozen dit te gaan doen. En als ik dit vol weet te houden ga ik misschien ook het doel voor mijn Day Zero Project wel halen. Daarvoor moet ik namelijk 15 boeken lezen en op dit moment staat de teller (met nog maar 3,5 maand te gaan) nog maar op 2. Afgelopen zondag was ik met Cynthia en onze moeders naar de boekenbeurs in Ahoy geweest en heb ik wat boeken ingeslagen, dus aan het gebrek aan leesvoer zal het in ieder geval niet liggen.

Ik ga er dan ook gewoon voor. Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Volgende maand zal ik dat uiteraard laten weten! 
 

 

Doe jij ook wel eens een 30 day challenge?

Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *