Celine, Day zero project, Persoonlijk

50 Questions That Will Free Your Mind

Op mijn Day Zero Project lijst staat dat ik de 50 Questions That Will Free Your Mind wil beantwoorden. Toen ik geen doelen meer wist voor op mijn lijstje ben ik namelijk gaan rond speuren op het internet en op heel veel sites kwam ik dit doel tegen. Ik had er nog nooit van gehoord dus ik besloot eens te kijken wat het was. Ik kwam erachter dat het best wel hele leuke, soms aparte en ook zeker lastige vragen zijn waar je soms best goed over na moet denken.

Het leek mij dan ook leuk om jullie een paar van mijn antwoorden te laten zien, maar ik denk dat niet alle vragen/antwoorden even interessant zijn voor jullie om te lezen. Daarom koos ik er 10 uit die ik met jullie wil delen. Ik heb de vragen maar even in het Nederlands vertaald.

free your mind

2. Wat is erger, falen of het nooit proberen?
Dit vind ik een moeilijke… Ik vind het verschrikkelijk om te falen. Als mij iets niet lukt, dan ga ik altijd best wel twijfelen aan mijzelf. Het doet wat met je zelfvertrouwen. Maar wat ik nog een tikkeltje erger vind is het nooit proberen en altijd het ‘wat als’ gevoel blijven houden. Plus: van falen kan je leren. Dus, als ik dan toch moet kiezen dan faal ik misschien wel liever, dan dat ik het nooit probeer.

 

4. Als alles gezegd en gedaan is, heb je dan meer gezegd dan gedaan?
 Ja, helaas wel. Ik ben echt iemand die vaak zegt dingen te gaan doen, maar het uiteindelijk niet doet. Een hele slechte eigenschap vind ik zelf! Het bekende voorbeeld kent iedereen wel denk ik: afvallen. Elke dag weer hetzelfde verhaal: “Morgen ga ik…” Maar uiteindelijk schuif ik het weer verder en verder: naar de volgende dag, de volgende week, de volgende maand. En zo gaat dat met heel veel dingen: afspreken met vriendinnen, familiebezoekjes, school, noem maar op. Dat vind ik echt jammer en daarom ben ik nu blij met het DZP. Als ik een groot deel van de doelen haal, kan ik niet alleen met trots zeggen dat het gelukt is, maar ook dat ik eindelijk iets heb volgehouden!

 

10. Maak jij je meer zorgen over of je dingen goed doet of dat je de goede dingen doet?
De dingen die ik doe, wil ik goed doen. Maar ik wil vooral goede dingen doen. Ik vind het denk ik net wat belangrijker dat ik de goede dingen doe in het leven. De juiste keuzes maak. Maar ik wil de juiste dingen op de juiste manier doen. Dat maakt deze vraag wel heel lastig haha.

 

13. Zou je de wet overtreden om iemand die je dierbaar is te redden?
Dat ligt een beetje aan de situatie en aan wat ik moet doen, maar voor mensen die me dierbaar zijn doe ik bijna alles. Alleen als het me echt te ver gaat dan ga ik niet over die grens.

 

17. Wat heb je nog niet gedaan terwijl je het heel graag wil? Wat houd je tegen?
Alleen een (wereld)reis maken. Geld is denk ik wel de grootste reden waardoor ik dit nog niet heb kunnen doen. En ook wil ik nog steeds meer gaan sporten en gezonder gaan eten, maar dat is gewoon een gebrek aan motivatie/discipline, geen tijd er voor vrij maken & teveel lekkers om te eten, haha.

 

26. Zou je liever al je oude herinneringen verliezen of nooit in staat zijn nieuwe te maken?
Ik zou het verschrikkelijk vinden om al mijn herinneringen verliezen. Ik heb mooie dingen meegemaakt en mensen ontmoet die ik echt niet wil vergeten. Maar ik ben pas 18 (inmiddels ben ik 20, het is al even geleden dat ik deze vragen beantwoordde haha) en ik denk dat ik nog mooie herinneringen ga maken. Dus dan zal ik met heel veel moeite moeten kiezen om al mijn oudere herinneringen te verliezen.

 

30. Wat is de gelukkigste herinnering uit je kindertijd? Wat maakt die zo speciaal?
Ik heb veel leuke herinneringen aan mijn kindertijd, maar ik denk dat ik het meest gelukkig was toen ik op 4/5-jarige leeftijd voor het eerst naar Disneyland Parijs ging. Ik vond het geweldig om al die Disney-figuren in real life te zien. Als ik er aan terug denk krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Hoe jong ik ook was, het gevoel blijft me altijd bij.

 

37. Als je een miljoen zou winnen, zou je dan ontslag nemen?
Nee, absoluut niet!  En dan heb ik het even over als ik straks full time zou werken. Waarschijnlijk zou ik dan wel wat minder gaan werken, zodat ik wat meer vrije dagen heb. Maar zeker niet stoppen. Ik wil niet verwend worden als ik opeens een miljoen heb. Ik zal altijd blijven werken voor mijn geld. En dat maakt het dan extra leuk dat ik mezelf dan wat vaker kan verwennen met een leuk cadeautje. Dan heb je er zelf ook nog wat voor gedaan. Daarbij, als je niet werkt dan gaat dat miljoen ook een keer op.

 

42. Zou je bereid zijn tien jaar van je levensverwachting in te leveren om extreem aantrekkelijk of beroemd te worden?
Beroemd hoef ik zeker niet te zijn. Maar ik ben altijd best wel onzeker geweest dus het klinkt dan wel heel verleidelijk om jezelf ‘extreem aantrekkelijk’ te kunnen laten zijn. Alleen 10 jaar van je leven er voor inruilen? Dat betekent 10 jaar minder met je dierbaren, 10 jaar minder de tijd om leuke dingen te doen, 10 jaar minder de tijd om de wereld te zien. Dat gaat toch wel erg ver… Dus nee, ik ben niet bereid 10 jaar van mijn levensverwachting in te leveren.

 

48. Waar hou jij van? Heb je de laatste tijd iets gedaan waarmee je deze liefde openlijk uitte?
Ik hou van heel veel dingen, maar je zou kunnen zeggen dat ik mijn liefde voor Feyenoord openlijk uit. Niet alleen door mijn seizoenskaart, ook loop ik regelmatig in een Feyenoord shirt over straat en  op verschillende social media wordt al snel duidelijk dat ik in hart en nieren een Feyenoorder ben.

 

Dat waren dan de  vragen die ik met jullie wilde delen. Dit was een van de eerste doelen die ik voor mijn DZP heb gehaald. Zoals je al zag in een van de vragen was ik toen 18 jaar. Ik vond het dan ook wel grappig om mijn antwoorden terug te lezen na 2 jaar.

 

Hebben jullie deze vragen wel eens beantwoord? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs, Celine

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *