Celine, Persoonlijk

6 x dingen die ik gewoon echt niet snap

Ik ben echt niet de domste, maar sommige dingen kan ik gewoon echt niet begrijpen. Van die dingen waarvan ik niet begrijp waarom het bestaat, waarom het gedaan wordt of waarom mensen het leuk vinden. Hoe lang ik er ook over nadenk, ik snap het echt niet. Ja, soms is de wereld één groot raadsel om mij heen.

 

dinen die ik niet snap

 

De zwarte pieten discussie. Maar echt. Waarom? Natuurlijk zullen er altijd wel mensen zijn geweest die er tegen waren, het kan niet zomaar zijn komen aanwaaien. Maar als je er tegen bent, doe dan lekker niet mee. Het is een kinderfeest en kinderen hebben helemaal geen besef van wat de ‘zwarte pieten discussie’ inhoudt. Ik zou heel graag willen dat mijn kinderen later opgroeien met het feest zoals ik dat heb ervaren, want wat keek ik er toch altijd naar uit! Maar ik denk dat dat er helaas niet meer in zit.

 

Datingsites als Second Love. En dan eigenlijk vooral de reclames ervoor. Het feit dat ze bestaan is al erg genoeg. Hoe bedoel je we stimuleren het vreemdgaan!? Maar de reclames ervoor… ‘Heb je wel eens dat je denkt aan vreemdgaan? Meld je nu aan.’ Even serieus, waarom!? En dan nog de mensen die zich daadwerkelijk aanmelden natuurlijk. Ik begrijp het echt niet.

 

– Afgelopen donderdag was ik bij het concert van Waylon. Het was echt super tof! Ik ben dan ook iemand die af en toe een filmpje of foto maakt, maar vooral geniet van het concert zonder constant met mijn telefoon bezig te zijn. Voor mij zaten mensen die het vooral erg nodig vonden om via Facebook Live te laten zien hoe geweldig hun leven was (en het waren geen tieners, maar mensen van in de 50). Ik denk dat ze vrij weinig van het concert hebben meegekregen, want het ging alleen maar over hoeveel reacties ze er op hadden en wie het allemaal wel niet leuk vind. Just why? Dan betaal je voor je kaartje en dan ga je op je telefoon zitten? Dan kan je net zo goed gewoon lekker thuis blijven en daar achter je laptop naar een concert kijken op Youtube. O nee, dan kan je het natuurlijk niet laten zien op Facebook.

 

– En over concerten gesproken. Waarom moeten mensen, eigenlijk vooral meisjes, zo bizar hard gillen als hun idool op het podium staat. De laatste keer bij 538 XXL deden mijn oren gewoon pijn toen Shawn Mendes op het podium stond. Bij elk zinnetje (wat zeg ik, woord!) werd er gegild, en niet zo’n beetje ook. Ik snap wel dat Justin Bieber er op een gegeven moment klaar mee was en van het podium liep toen hij voor de zoveelste keer zijn zin niet kon afmaken. Je mag best laten weten dat je het leuk vind door af en toe te gillen, maar doe dat 1. een beetje zachter en 2. niet om de drie woorden die degene op het podium zegt.

 

– Waarom sommige (lees: veel) mensen zich helemaal naar de klote moeten zuipen om een leuke avond te hebben. Een drankje erbij is natuurlijk wel gezellig, maar het is voor mij echt geen must. Het is veel leuker als je je nog iets van de avond kan herinneren en er niet als één of andere idioot heeft bijgelopen die dingen heeft gedaan die je beter niet had kunnen doen.

 

– Waarom ik nooit langer dan 1 maand kan doen met zo’n normaal iPhone snoertje waarmee je hem oplaad.  Ik heb namelijk nu een oplader die gewoon uit 1 stuk bestaat en die gaat dan wel gewoon 2 jaar mee, maar met het originele snoertje lukt me dat nooit. Hij gaat altijd kapot en ik snap gewoon niet wat ik verkeerd doe!

 

 

Er zijn eigenlijk nog zoveel meer dingen die ik niet snap, dus misschien dat er nog wel eens een keer een deel twee komt! Voor nu was dit het even.

 

 

Zijn er ook dingen die jij niet snapt?

Liefs, Celine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *