Celine, Persoonlijk

8 liedjes van vroeger toen ik tiener was

Muziek is voor mij heel belangrijk. Ik denk dat er geen dag voorbij gaat dat ik geen muziek luister. Het voelt alsof ik het elke dag nodig lijk te hebben. Maar dat komt ook omdat er zoveel gevoel en emotie in muziek zit.  Het kan je opvrolijken als je je down voelt of tot rust brengen als je chaos in je hoofd hebt. Of juist lekker laten janken als je dat nodig hebt. En wat ik ook zo mooi vind aan muziek is dat een bepaald nummer voor een bepaalde herinnering kan staan.

Op mijn werk draaien we ook altijd muziek en de laatste tijd draaien we heel veel liedjes van vroeger. Sommige van ver voor mijn tijd die ik nog nooit had gehoord, maar er kwamen er ook heel veel voorbij waarbij er zoveel herinneringen naar boven kwamen. Het een na het andere nostalgische nummer kwam voorbij. Dat zette mij aan het denken en zo had ik voor mezelf een heel lijstje met nummers van vroeger waar ik naar luisterde toen ik tiener was. Misschien herken jij ze ook wel!

 

 

 

Volumia! – Afscheid

Als 12/13 jarig meisje was ik stiekem best wel fan van Volumia!. Dit lied is alweer 8 jaar oud wauw, wat vliegen de jaren voorbij. Nu ben ik niet meer zo erg van de Nederlandse muziek maar dit nummer kan ik altijd nog wel waarderen. En na weet ik veel hoeveel covers vind ik het origineel toch nog steeds het allermooist.

 

 

Gio – Je hebt me

Wat heb ik dit lied grijsgedraaid zeg. Verslaafd was ik eraan! Nog steeds ken ik de hele tekst uit mijn hoofd. Samen met een vriendin zet ik dit nummer nog wel eens op als we samen zijn. Dan blèren we keihard mee en moeten we elke keer weer lachen om de ‘Fun X, welkom bij jezelf’ voice-over die er in de bovenstaande versie tussendoor kwam.

 

 

CH!PZ – One, Two, Three

Als ik hier nu naar luister denk ik echt “Serieus!? Luisterde ik hiernaar?” Ja hier luisterde ik naar. En niet zo’n beetje ook. Ch!pz was samen met Djumbo en Kus echt de populairste tienergroep in mijn tienerjaren. Op dit liedje van Ch!pz heb ik denk ik het meest gedanst met vriendinnetjes toen, maar ook  ‘Ch!pz In Black’ en ‘Cowboy’ draaide ik heel erg veel.

 

 

*NSYNC – Bye Bye Bye

*NSYNC is eigenlijk voor mijn tijd, maar omdat ik Justin Timberlake zo geweldig vond ontdekte ik deze boyband al snel. Ik ken lang niet alle nummers, maar deze draaide ik bijvoorbeeld. Man, wat was ik fan van Justin Timberlake. Nog steeds zou ik hem zo graag een keer live willen zien optreden, gewoon omdat ik daar vroeger al van droomde.

 

 

Justin Timberlake – Cry me a river

Als we het dan toch over Justin Timberlake hebben vind ik dat dit nummer ook niet in dit lijstje mag ontbreken. Ik hou van dit nummer. Zoveel, dat ik hem wekelijks nog luister. Na hem al honderden keren geluisterd te hebben geeft dit nummer mij nog steeds kippenvel. Ik kan niet geloven dat dit nummer alweer 15 jaar oud is. De tijd gaat zo bizar snel.

 

 

K-Liber – Viben

En ook deze mag voor mij gewoon echt niet ontbreken in dit lijstje. Ik was pas 8  toen dit nummer uit kwam, want hij is alweer 13 jaar oud. Ik denk ook niet dat ik toen wist wat ze zongen. Nu af en toe nog steeds niet trouwens, zo snel wordt er gezongen. Maar mijn hele basisschool tijd is dit een hit geweest en werd er altijd gek op gedanst en werd hij keihard meegezongen.

 

 

Dio ft. Sef – Tijdmachine

‘Als ik denk aan al die dagen, dat ik mij zo heb misdragen. Dan denk ik, had ik maar een tijdmachine. Maar die heb ik niet, dus zal ik blijven sparen, sparen voor een tijdmachine!’ Ook dit is zo’n liedje die ik grijs heb gedraaid en waarvan ik de hele tekst uit mijn hoofd ken.

 

 

Las Ketchup – The Ketchup Song

Ik denk dat iedereen (van mijn generatie) dit lied wel kent. Wat een hit was dit zeg. Hij stond ook maar liefst 22 weken achter elkaar in de Nederlandse top 40. Het dansje kan ik, net als velen denk ik, ondertussen dromen. En ook deze is dus gewoon al 15 jaar oud!


Eigenlijk zou ik nog wel even verder kunnen gaan, maar dan wordt het artikel wel erg lang. Misschien dat ik er nog wel een keer een deel 2 van maak als jullie dat leuk vinden. Herken jij de liedjes?


 

Wat zijn jouw favoriete liedjes van vroeger?Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

Bewaren

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *