Celine, Cynthia, Day zero project

Abseilen van de Euromast

Abseilen van de Euromast, check! Iets wat al lange tijd op onze bucketlist stond en daarom ook op ons Day Zero Project. Cynthia schreef in haar laatste artikel al over een ander doel dat we afgelopen vrijdag van ons lijstje af konden strepen. Afgelopen zondag kon er weer een vanaf.

Via actievandedag.nl had Cynthia gezien dat er €10,- korting was op het abseilen van de Euromast en aangezien we vorig jaar al van plan waren dit te doen, maar toen net te laat waren, hadden we het geld al apart  gelegd. Dit kwam dus perfect uit. We hebben meteen een datum geprikt en de kaartjes besteld: zondag 5 juni was het zo ver.

 

Foto 05-06-16 11 39 44

 

Op de weg ernaartoe kwamen de zenuwen wel al een beetje, maar toen we eenmaal in de lift naar boven stonden drong het pas echt tot ons door: straks hangen we daar op 100 meter hoogte aan een touwtje! Ondanks de spanning hadden we er wel super veel zin in.

Boven aangekomen kregen we eerst een instructie met nog drie anderen. Je kan met zijn tweeën tegelijk en zij waren eerst aan de beurt. Wij konden dus nog twee rondes toekijken en dat was wel even fijn. Maar de spanning liep ondertussen wel steeds verder op. Uiteindelijk mochten wij toch als tweede.

Terwijl de instructeur me vast aan het maken was legde ze uit dat ik met twee handen op de rand moest klimmen, eerst de ene been en als je dan zit ook je andere been . Dit klinkt simpel, maar dat is dus wel even op 100 meter hoogte! Als je over de rand bent is het de bedoeling dat je achterover gaat hangen. Ik was helemaal aan het trillen, zo eng vond ik het.

En toen ging het fout… Omdat ik zó gespannen was lukte het me niet mijn linkerhand te ontspannen (wat dus wel de bedoeling was) en kon ik het touw niet goed omhoog duwen met mijn rechterhand. Uiteindelijk ontspande ik mijn linkerhand toch, waardoor ik met volle kracht het touw omhoog duwde en naar onder viel en ondersteboven kwam te hangen. Uhh, ja daar hing ik dan, op 100 meter hoogte, ondersteboven aan de Euromast! Ik denk dat niet veel mensen dat kunnen zeggen ;). Ik was zó bang, maar de instructeurs waren heel rustig en hielpen me goed waardoor ik weer rechtop kwam te zitten. Zo zat ik uiteindelijk wel in één keer goed en hoefde ik niet meer langs de ramen met mijn benen. Toen kon het echte abseilen beginnen.

Het was echt geweldig. De angst die ik de minuut daarvoor had was meteen verdwenen. Het uitzicht was zo prachtig en het was alleen maar genieten. Ook durfde ik al vrij snel wat sneller te gaan. Ik wilde Cynthia, die al een heel stuk onder mij hing, wel weer een beetje inhalen natuurlijk. Zo kwamen we op een gegeven moment weer op gelijke hoogte en kwam ik niet veel later als haar weer met beide benen op de grond.

Het was echt een onvergetelijke ervaring. We kregen te horen dat je ook kunt tokkelen en misschien is dat iets voor de volgende keer.

 

Cynthia

Ik vertel ook nog even kort mijn ervaring van het abseilen, want om twee bijna dezelfde artikelen online te zetten leek ons ook niet zo leuk.
Wat was het gaaf! Op het moment dat je daar boven staat en ze gaan vertellen wat je moet doen valt het nog wel mee met de zenuwen. Maar als je dan staat te wachten ga je elkaar echt gek maken haha. Op het moment dat ik over de rand klom had ik echt het idee waar ben ik aan begonnen. Er stonden twee mannen en die zeiden heel de tijd dat ik mijn linkse hand moest ontspannen maar dat ging echt niet. Achteraf toen ik beneden stond zei Celine dat ik heel de tijd nee riep maar dat wist ik al niet eens meer haha. Toen ik eenmaal goed hing was het echt onwijs mooi. Ondertussen was ik al heel langzaam naar beneden aan het gaan. Toen ik even naar boven keek zag ik Celine op der kop hangen. Het zag er wel heel grappig uit maar ik schrok wel. Het was echt prachtig weer en ik heb echt van het uitzicht genoten. Toen Celine ondertussen weer een beetje bij was ging ik ook een stukje sneller naar beneden. Het was echt een top ervaring en ik ben heel blij dat we dit uiteindelijk toch hebben gedaan.

 

abseilen_euromast_2016-06-05 12-19-39        Foto 05-06-16 12 07 16

Zou jij ook wel eens willen abseilen van de Euromast? Of is dit echt helemaal niks voor jou?

Liefs, Celine en Cynthia

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *