Celine, Persoonlijk

De kracht van een quote – mijn favorieten

Als klein meisje had ik al een zwak voor woorden. Ik vond het heerlijk om verhaaltjes te schrijven en op een gegeven moment lag er zelfs een heel plan klaar om een boek te schrijven. Dat is er nooit van gekomen. Het schrijven lag al snel even stil, maar nu kan ik gelukkig weer schrijven over van alles op C with C. Iets anders waar ik al wel heel lang mee bezig ben, is het verzamelen van quotes. Toen ik die eenmaal ontdekte kon ik er al snel geen genoeg van krijgen.

Ik hou van quotes die mij motiveren en inspireren. Quotes die je aan het denken zetten. Maar ik hou ook van quotes die vertellen dat je het leven soms niet zo serieus hoeft te nemen. Vandaag deel ik een paar van mijn favoriete quotes met jullie.

 

Quote

Het kan natuurlijk niet missen dat één van mijn favorieten quotes iets met reizen te maken heeft. Deze quote vind ik zo waar. Je kan zoveel spullen bezitten, maar dat maakt je wat mij betreft nog niet rijk. Familie en vrienden maken je rijk, maar die kun je niet kopen. Reizen is het enige waar je geld voor moet uitgeven en je rijker maakt. De avonturen die je beleeft en de kennis die je opdoet over een andere cultuur, brengt je zoveel bij. Daar heb ik dan ook graag wat geld voor over. Jammer dat het dan meteen zoveel geld kost haha. 

 

Quote

 

 

Ik kan mij haast niet voorstellen dat er iemand is die niet blij wordt van muziek. Ik in ieder geval wel. Ik kan eigenlijk wel de hele dag door naar muziek luisteren. Ook als ik me helemaal klote voel is muziek mijn alles. Muziek brengt zoveel gevoel met zich mee. Op zulke momenten geeft muziek mij echt een boost. Deze quote vind ik hier heel mooi op aansluiten.

 

 

Quote

 

Ik denk dat veel mensen deze quote wel kennen. Wat het voor mij zegt, is dat je altijd moet proberen positief te blijven, ook in moeilijke tijden. Je kunt je doel wel blijven uitstellen tot de ‘storm’ over is, maar zo verspil je zoveel tijd waarin je zoveel leuke dingen kunt doen. Soms moet je sterk zijn en er gewoon het beste van proberen te maken.

 

Quote

 

Nederlandse quotes zijn niet mijn favoriet, maar deze quote past wel heel erg bij mij. Ik ben een heel optimistisch persoon en probeer altijd alles van de goede kant te zien. Ik kan er dan ook slecht tegen als iemand alleen maar de negatieve kanten van iets ziet. Dat maakt je leven er toch ook niet leuker op?

 

foto-15-11-16-21-59-29

 

Man, wat ben ik dol op de quotes  uit de serie Suits. Zeker Harvey Specter kan er wat van! Eigenlijk zegt deze net als de twee bovenstaande quotes, dat je altijd positief moet blijven. Gewoon door blijven gaan, ook als het tegen zit.

 

Quote

 

Een waarheid als een koe haha. Soms moet je even uit die comfort zone om er achter te komen dat iets juist heel leuk is en juist helemaal niet eng. Ga op die date, ga op surprise reis of ga in je eentje naar die ene studentenavond waar je eigenlijk niemand kent. Uiteindelijk zijn dit de momenten waarin je ervaringen opdoet die je leven veranderen, of in elk geval heel lang bijblijven.

 

Quote

 

De twijfel overwint soms waardoor je dingen niet doet. Zo twijfelde ik heel lang of ik het wel aan zou kunnen om juf te worden. Kan ik zo’n hele klas wel hendelen in mijn eentje? Ik koos daarom om onderwijsassistent te gaan doen op het MBO, omdat ik het niet aandurfde naar de Pabo te gaan. Uiteindelijk bleek ik het wel degelijk aan te kunnen. Ik ben blij dat ik koos voor het MBO en niet een compleet andere studie ben gaan doen. Want als de twijfel overwint, moet je je droom soms opgeven zonder dat je ooit weet of het je gelukt was. Ik denk dat dat een stuk erger is dan dat je het probeert en het uiteindelijk niet lukt. Van dingen proberen kan je alleen maar leren!

 

 

Wat is jouw favoriete quote?

Liefs, Celine

 

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *