Celine, Persoonlijk

De voordelen van lang zijn

“Is het niet vervelend dat je zo lang bent als meisje?” Dit is een vraag die ik regelmatig (en ook deze week weer) voorbij hoor komen. Met mijn 1 meter 86 ben ik een stuk langer dan de gemiddelde Nederlandse vrouw van 1 meter 69. Het is dan ook niet zo gek dat het mensen opvalt, maar ergens begrijp ik niet zo goed waarom het vervelend zou moeten zijn. Natuurlijk, het komt vaak voor dat ik langer (of net even lang) ben als een jongen en dat is niet altijd even fijn. Maar als dat het ergste is? Hoewel ik het als pubermeisje ook als iets heel negatiefs ervoer, maakt het me nu helemaal niet meer uit. Vandaag vertel ik waarom het juist helemaal niet erg is om lang te zijn.

voordelen lang zijn

Je lijkt slanker

Omdat je gewicht zich over je hele lijf verdeeld, valt het helemaal niet op als je wat zwaarder bent. Ik heb bijvoorbeeld een hele lange tijd rond de 80/85 kilo gewogen en niemand die het zag.

 

Je kan overal bij

Van een opstapje of laddertje hebben lange mensen  nog nooit gehoord. Je kan overal zo bij. Ideaal! Daar tegenover staat dat je vaak wel degene bent die wordt gevraagd om ‘dat ene op de bovenste plank’ even voor iemand te pakken, omdat diegene daar zelf niet bij kan. Maar dat is een kleine moeite, toch?

 

Lange benen

Hoewel het dus niet altijd even fijn is als je langer bent dan een man, houden veel mannen juist wel weer van lange benen. Altijd leuk om een complimentje te krijgen.

 

Geen hakken nodig

De een zal het als een nadeel zien, omdat je nog langer lijkt met hakken aan en dus niet zo snel hakken draagt als je lang bent. Maar ik vind het heerlijk dat ik niet per se hakken hoef te dragen om een beetje lang te lijken. Ik kan er gewoon echt niet op lopen en zeker na een paar uur ben ik er helemaal klaar mee en zijn mijn voeten aan het afsterven. Voor mij geen hakken dus.

 

Expert in selfies maken

Eigenlijk slaat dit niet echt ergens op maar dit kwam zomaar in mij op haha. Ik ben namelijk altijd degene die de foto maakt als er een selfie gemaakt moet worden, omdat ik lange armen heb en iedereen er dus altijd perfect op staat.

 

Altijd het podium kunnen zien bij concerten

Als concertliefhebber is het heel fijn dat ik altijd over iedereen heen kan kijken. Hoe ver ik ook sta, ik zie het podium vaak nog super goed.

 

Je lijkt ouder

Vanaf dat ik 15/16 was werd ik vaak al zo’n 3 jaar ouder geschat dan dat ik ben. Ik hoefde dan ook nooit mijn legitimatie te laten zien. Helemaal prima!;)

 

 

Hoe lang ben jij? En vind jij dat een voordeel of juist niet?

Liefs, Celine

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *