Celine, Persoonlijk

Dilemma: Een nieuwe telefoon of abonnement verlengen?

Ik denk dat iedereen met een telefoonabonnement het dilemma wel kent: je abonnement loopt af en dan sta je voor een keuze. Ga je je abonnement verlengen, wat veel geld kan schelen. Of ga je toch voor die nieuwe telefoon die waarschijnlijk weer een stuk sneller, beter en mooier is dan de telefoon die je nu hebt?

Mijn abonnement loopt in juni pas af, maar ik kon hem vanaf vorige week al verlengen of kiezen voor een nieuwe telefoon. Op dit moment heb ik een iPhone 6s en hoewel hij eigenlijk wel voldoet aan alles wat ik zoek in een telefoon, neig ik toch meer naar het kiezen van een nieuwe telefoon. Hij is namelijk best wel een beetje aan het overlijden. Er zit een kras in het scherm, de batterij is dood en mijn geheugen zit al langere tijd barstens vol en het maakt niet uit wat ik verwijder, hij blijft aangeven dat ik geen geheugen meer heb. Ik denk dat niemand daar blij van wordt maar zeker als blogger is het wel fijn om een telefoon te hebben met genoeg geheugen, zodat je altijd iets bij de hand hebt om je ideeën in kwijt te kunnen, foto’s te maken en natuurlijk je social media in de gaten te houden.

Toch ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik nu moet doen. Want kan ik niet beter nog eventjes wachten tot er weer een nieuw model uit is of ga ik toch voor zekerheid en schaf ik snel een nieuwe telefoon aan voordat ik straks zonder zit?

 

nieuwe telefoon of verlengen

 

 

Wat zoek ik in een telefoon(abonnement)?

Er zijn zoveel verschillende soorten telefoons maar eigenlijk valt bij mij het grootste dilemma al weg. Ik ben echt een Apple lover dus het wordt sowieso een iPhone. En natuurlijk wil ik dan een betere versie dan wat ik nu heb. Eigenlijk scheelt het niet veel of ik bestel de iPhone X, waar ik echt onwijs enthousiast over ben. Maar wat houdt mij dan tegen vraag je je misschien wel af? In oktober komen er (als het goed is) weer drie nieuwe iPhone modellen uit. Naar verwachting zullen twee daarvan het vervolg zijn op de iPhone X, bijvoorbeeld een Xs / X Plus of een XI. Hier is nog niet veel over bekend verder, maar ongetwijfeld zullen er weer een aantal verbeteringen zijn. Dat is dus wat er aan de ene kant in mijn hoofd speelt. Aan de andere kant vraag ik mij af of mijn huidige iPhone het wel vol gaat houden tot oktober. Ik word nu al gek van de honderd meldingen per dag dat mijn iPhone vol is en van het feit dat hij niet langer mee gaat dan een halve dag.

Het belangrijkste in een telefoon vind ik dat er een goede camera in zit. Sowieso hou ik van foto’s maken maar zeker voor het bloggen is het fijn als je ook met je telefooncamera blogwaardige foto’s kan maken. Zoals ik net al zei is geheugen ook een dingetje. Hiervoor had ik altijd een iPhone met 16GB geheugen, maar dat is dus echt helemaal niks! Een paar apps en een paar foto’s en hij zit al vol. Verder heb ik niet zoveel eisen. Een betere batterij is natuurlijk wel fijn, maar bij de iPhone weet ik nou eenmaal dat de batterij snel verslechterd. Qua abonnement is het belangrijk dat ik veel internet heb, belminuten is wat minder belangrijk.

 

Telefoon met abonnement of sim only?

Voorheen heb ik altijd een telefoon met abonnement gekocht. Je betaalt dan dus steeds maandelijks een bedrag voor je telefoon en je abonnement. Wel is het vaak zo dat je dan uiteindelijk veel meer voor je telefoon betaald dan wanneer je hem los zou kopen en er een los abonnement bij koopt. Toch denk ik dat ik het gewoon doe zoals altijd. Ik vind het best wel veel om in één keer een groot bedrag te moeten dokken, zeker als het gaat om het bedrag van bijvoorbeeld de iPhone X. Een nadeel van zo’n telefoon met abonnement is dat je geregistreerd wordt bij het BKR. Maar dat neem ik dan maar voor lief.

 

 

nieuwe telefoon of verlengen

 

 

Dat ik een nieuwe telefoon wil is wel duidelijk en eigenlijk staat het ook al zo goed als vast dat het een iPhone X wordt, of het vervolgmodel daarvan. Het slimste zou denk ik zijn om te wachten tot oktober om te zien wat er dan uit komt. Niet alleen kan ik dan misschien wel het nieuwste model halen, als ik dan toch besluit de iPhone X te nemen is die denk ik al een tikkeltje goedkoper geworden. Nu is het alleen even de vraag hoe lang het gaat duren voor ik mijn iPhone van irritatie het raam uit wil gooien haha. Het liefst gooi ik hem morgen al de deur uit.

 

 

 

Nu ben ik heel benieuwd wat jij in de geval zou doen. Laat het vooral even weten in de comments! X

 

 

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

31 thoughts on “Dilemma: Een nieuwe telefoon of abonnement verlengen?

 1. Ik heb geen abonnement, maar ik zou denk ik voor een nieuwe telefoon gaan, gewoon omdat ik zelf wel een beetje gek ben op de nieuwste snufjes op technologie gebied, hihi. Alhoewel ik het zonde vind om een nog goed product in te ruilen gaat het hebben, hebben hier bij mij voor :)

 2. Mijn Iphone 5SE doet het eigenlijk nog steeds uitstekend. Ik heb mijn geheugen uitgebreid met iCloud. En als de batterij snel leegloopt, dan heb ik een powerbank in mijn tas. Altijd handig. Dus, ook ik mag al een nieuwe telefoon uitzoeken, ik wacht nog even…

  1. Een powerbank is ook echt onmisbaar in mijn tas en je geheugen uitbreiden met iCloud is inderdaad handig, maar helaas heeft dat op mijn huidige iPhone geen effec meer. Maar super dat dat bij jou wel werkt, scheelt je enorm veel geld om lekker nog even bij je huidige telefoon te blijven!

 3. Ik koop eens in de zoveel tijd een nieuwe telefoon en neem er dan een goedkope simonly bij. Op de lange termijn is dat veel goedkoper, maar dat moet dan wel kunnen. Ik ben ook bang dat dit jaar mijn telefoon ermee op gaat houden.

 4. Mijn laatste abonnement was met telefoon, toen de iPhone 7. Deze heb ik voor 2 jaar afgesloten, maar mijn volgende gaat zonder telefoon worden. Helemaal nu het als een lening/leaseplan wordt geregisseerd en we een koophuis hebben, wil ik geen extra kredieten op onze naam hebben staan. Dan liever een sim-only en een telefoon los kopen wanneer ik zelf behoefte heb aan een nieuwe.

  1. Oh ja dan snap ik dat wel inderdaad! Ik woon nog thuis dus voor mij is het niet echt een ramp dat ik dan word geregistreerd bij het bkr, maar als je net als jij bijvoorbeeld een koophuis hebt dan is dat niet echt ideaal!

 5. Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn huidige Huawei P7 is nodig aan vervanging toe maar een los toestel kost klauwen vol geld en elke maand een abonnement betalen vind ik eigenlijk ook wel zonde, dus ja, wat te doen… ik ben er nog niet uit.

 6. ik kan je niet helpen, in België krijg je in het beste geval 100 euro korting op een telefoon bij een abonnement van 2 jaar. Niet te vergelijken met jullie situatie dus;

 7. Ik heb dit dilemma ook altijd, maar ga toch altijd weer voor een nieuwe telefoon. Ik hou van foto’s maken, dus doe het vaak omdat nieuwere telefoons betere camera’s hebben.

 8. Ik stond voor hetzelfde dilemma. En hoewel ik de iPhone X heel graag zou willen, vond ik het deze keer toch echt te duur. Ik heb gekozen voor een sim only abonnement en houd mijn iPhone 6s nog een tijdje.

  1. De prijs is ook wat mij nu nog tegen houdt, maar toch ga ik er uiteindelijk denk ik wel voor omdat mijn telefoon echt aan het overlijden is. Maar als je telefoon nog in prima conditie is dan kan je beter lekker sim only gaan inderdaad. Scheelt heel evel geld!

 9. Ik heb een losse telefoon met een sim abonnement. Bevalt prima. Ik snap wel dat die grote uitgave om een toestel te kopen wel even pijnlijk is…:-)

 10. Ik heb mijn gsm deze keer zonder abonnement gekocht, voordien zat mijn gsm mee verwerkt in de prijs van mijn maandelijks abonnement, maar dan moet je achteraf alles in 1x betalen wanneer je besluit van een nieuwe gsm te kopen.
  Iphone X vind ik persoonlijk veel te duur voor wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *