Celine, Persoonlijk

Dingen om te doen in je vrije tijd

Gisteren hadden Cynthia en ik onze laatste stagedag bij de kleuters. Ik ga de kinderen echt ontzettend missen, maar ik moet toegeven dat ik ook wel even toe ben aan vakantie. Volgende week staat ons nog een eindgesprek te wachten en als dat goed gaat kunnen we zeggen dat we geslaagd zijn! We hebben dit jaar dus al vroeg vakantie en dat betekent: veel vrije tijd. Hoewel ik het heerlijk vind om lekker een vrije dag te hebben en normaal gesproken geen probleem heb met het vullen van deze dag (en eerder tijd te kort kom), heb ik de laatste weken even geen idee wat ik alleen al met één vrije dag aan moet, laat staan met een paar weken vrije tijd en nu de meeste nog op school zitten! Daarom bedacht ik me hoe ik de komende weken wil gaan vullen.

 

Mijn afscheidscadeautje aan mijn stageklas. En wat ben ik ook verwend door de kindjes!
Mijn afscheidscadeautje aan mijn stageklas. En wat ben ik ook verwend door de kindjes!

 

 

 

Koken / Bakken
Ik vind het super leuk om te koken, maar na stage had ik er echt geen zin meer in. Als ik dan wel een keer moest koken werd het vaak iets makkelijks. Ik ben van plan wekelijks te gaan koken en dan ook steeds een ander, nieuw recept. Hetzelfde geldt voor bakken. Mijn vader is daar net zo dol op en we hebben ooit gezegd dat we elke zondag als ik bij hem ben (dat is om de twee weken) iets gaan bakken, maar het is nu een paar jaar verder en er is nog steeds niks van gekomen. Ook dit is iets wat ik meer wil gaan doen. Alleen hoeft dit niet wekelijks, want dan groei ik straks dicht!

 

Films / series kijken
Vorige week schreef ik over mijn favoriete series. Ook vertelde ik dat ik de laatste tijd eigenlijk niet meer zoveel series kijk. Dat is dus iets wat ik wel weer meer wil gaan doen. Hetzelfde geldt voor films. Ik heb wel een Pathé-pas dus ik ga wel minimaal 2 keer per maand naar de bioscoop, maar verder kijk ik eigenlijk geen films meer. Je wilt niet weten hoeveel films er in mijn kast staan die ik nog niet heb gezien. En er passen ondertussen geen films meer bij, dus het is tijd om die films eens te gaan kijken en die kast eens op te ruimen. Dan heb ik weer excuus om nieuwe films te kopen ;).

 

Lezen
Lezen is ook iets wat ik helemaal niet meer doe. Vroeger verslond ik de boeken, maar om een of andere reden ben ik er ooit mee gestopt en nooit meer aan begonnen. Het is zelfs zo dat ik daarom op de lijst van mijn Day Zero Project heb gezet dat ik 15 boeken wil lezen. Sinds 1 september 2014, toen ik het Day Zero Project begon, is er nog geen één boek uit. Ik hoop dat ik daar deze vakantie verandering in kan gaan brengen!

 

DIY’s
Creatief bezig zijn vind ik heel erg leuk. Ik heb nog een hele waslijst aan dingen die ik wil maken. Het zijn vooral dingen als decoratie. Maar net zoals bij de rest van dit lijstje: ik maak er de tijd niet voor. Dit is ook wel iets wat elke vakantie terugkomt als plan, maar wat ik steeds maar weer uitstel. Toch heb ik er vertrouwen in dat ik me er dit keer wel toe kan zetten.

 

Kleuren
Kleuren? Ja, kleuren! Tegenwoordig zijn er heel veel kleurboeken voor volwassenen en wordt het steeds meer een hype. Cynthia begon er ooit mee en op een gegeven moment belandde ik in het gips en gaf ze mij ook een kleurboek. Al snel ontdekte ik dat dit best wel heel leuk en ontspannend was. Na een tijdje kocht ik het mandala kleurboek (van creative colours) en zo raakte ik verslaafd. Het ene na het andere kleurboek werd gekocht. Inmiddels liggen de boeken alweer een aantal weken aan de kant. Ik had er even niet zo’n zin meer in en had er naar mijn idee ook geen tijd voor (wat echt pure onzin was). Maar de afgelopen dagen spookte het al door mijn hoofd om ze er weer bij te pakken, dus dat moet wel goed komen!

 

Naamloos

 

Natuurlijk zal ik niet de hele vakantie aan het koken/bakken, lezen of kleuren zijn, want lekker daagjes op stap met vriendinnen is wat ik het liefst doe in de vakantie. En er moet ook gewerkt worden. Maar voor de dagen dat ik niks gepland heb zijn dit zeker de dingen waar ik me mee bezig ga houden!

 

 

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd?


Liefs, Celine

 

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *