Celine, Persoonlijk

Dit is mijn favoriete winkel in Rotterdam + mini shoplog!

Laat ik even beginnen met zeggen dat dit geen gesponsord artikel is. Ik schrijf dit artikel puur uit enthousiasme en ik vind dat deze winkel gewoon een shout out verdiend!

Van deze winkel word ik heel erg hebberig. Bijna alles wat ik er zie wil ik wel kopen. Over welke winkel heb ik het dan, zul je je inmiddels wel afvragen. Ik heb het over dat winkeltje met de rode pop voor de deur, in de koopgoot! Vroeger heette het de Expo, maar nu draagt het de naam KKEC.

KKEC Rotterdam

KKEC

KKEC staat voor Kunst, Kaarten en Cadeau’s en dat is dan ook wat je er kunt vinden. Onder het kopje ‘Kunst’ vallen de prachtige schilderijen, lijsten en foto’s. De ‘Kaarten’ spreken denk ik voor zich. En het begrip ‘Cadeau’s’ kun je ontzettend breed nemen. Als ik alles zou moeten opnoemen ben ik nog wel even bezig. Je vindt er echt van alles. Van leuke accessoires voor in huis tot grappige gadgets en boekjes. Ook vind je er hele leuke Rotterdamse souvenirs. Niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor echte Rotterdammerts zoals ik.

Waarom dit mijn favoriete winkel is

Jaren geleden liep ik voor het eerst naar binnen. Ik was meteen al onder de indruk en op slag verliefd. Sindsdien kan ik niet anders dan elke keer als ik in de stad van Rotterdam ben, dit winkeltje even bezoeken. En het gebeurt eigenlijk maar weinig dat ik met lege handen de deur uit loop. Goed voor mijn portemonnee is het winkeltje dus niet. Maar ik vertel jullie natuurlijk graag waarom deze winkel absoluut mijn favoriete winkel is.

KKEC kaarten

Voor iedereen wat wils

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand de winkel in loopt en helemaal niks ziet wat hij of zij leuk vind. Sowieso kijk je je ogen al uit bij alle kaarten. Ik ben altijd wel fan geweest van kaartjes sturen en dit is dan denk ik ook wat dit betreft mijn favoriete adres. Het assortiment is zo groot!

Dat er voor iedereen wat wils is betekent dus ook dat je hier sowieso zult slagen voor een cadeautje. Het maakt bijna niet uit waar je naar op zoekt bent, je zult vast wel iets vinden!

KKEC Blond Amsterdam

Blond Amsterdam

Tja, moet ik hier nog verder op in gaan? Als een winkel Blond Amsterdam verkoopt, ben ik sowieso al om! Deze winkel is dan wel veel meer dan dat ze Blond Amsterdam verkopen, maar toch vind ik het een dik pluspunt. Ik loop dan ook altijd als eerste naar het gedeelte met de leuke Blond spullen.

KKEC schilderijen

Prachtige schilderijen / foto’s

Sorry voor de slechte foto, maar ik vond het toch wel een beetje ongemakkelijk om foto’s te maken haha. De collectie aan foto’s/schilderijen is erg groot. Hier zie je een wand met allemaal foto’s van de Rotterdamse skyline en van het voetbalstadion van Feyenoord. Ik heb al heel vaak op het punt gestaan een fotoschilderij te kopen. Wat mij tegen houdt is dat ik er eigenlijk geen ruimte voor heb op dit moment. Maar ik denk dat zodra ik op mijzelf ga, ik als eerste naar dit winkeltje ga om een van de prachtige foto’s aan te schaffen.

Reisgadgets

Hier ben ik helaas vergeten een foto van te maken, maar KKEC heeft ook onwijs leuke reisgadgets. Van zo’n toffe wereld kraskaart tot spaarpotten, notitieboekjes en paspoorthoesjes. Ik heb al een aantal spulletjes gekocht en er staat ook nog een heleboel op mijn wish list. Jep, zoals ik zei: deze winkel is echt niet goed voor mijn portemonnee!

KKEC Stationery

Stationery

Ook hier kijk ik mijn ogen altijd en word ik extra hebberig. KKEC heeft zóveel leuke notitieboekjes, pennen, Bullet Journal spulletjes, etc. Ik weet ook eigenlijk niet wat ik hier nog anders over kan zeggen. Ik zou alleen zeggen : hou je ook zo van alles wat met stationery te maken heeft? Ga hier dan vooral niet heen als je niet blut de winkel uit wil lopen haha!

KKEC Rotterdam

Rotterdam

Ik benoemde het eerder al: de Rotterdamse souvenirs. Of nou ja, souvenirs is eigenlijk niet echt het goede woord denk ik, maar zo noem ik het maar even. Voor de Rotterdammers onder ons is er bijvoorbeeld zo’n leuke mok met de Rotterdamse tekst ‘Bakkie pleur’ . Maar ook glazen, beeldjes, mageneten en sleutelhangers met het thema Rotterdam kun je er kopen. Ook erg leuk voor toeristen!

KKEC   KKEC   KKEC  KKEC

Mini shoplog

Ook dit keer kon ik het weer niet laten om wat te kopen. Het is te weinig en niet mega speciaal om er een heel artikel aan te wijden, maar wel leuk genoeg om te delen. Perfect voor deze blogpost dus!

KKEC shoplog

Planner

Mijn oude planner is zo goed als op, dus was het tijd voor een nieuwe. Toen ik deze zag liggen kon ik het niet laten hem te kopen. Ik vind de vormgeving erg leuk en ik vind hem ook nog eens overzichtelijk. De prijs is misschien het enige minpuntje, want hij kost €5,99. Dat vind ik niet heel goedkoop, maar extreem duur is het ook weer niet.

Mini notitieboekje

Ik heb de laatste tijd heel erg dat ik het fijner vind dingen op te schrijven dan in mijn telefoon te zetten. Ik merk dat ik het beter onthoud door het op te schrijven. Aan de andere kant is een telefoon makkelijker omdat je die toch altijd bij je hebt en om nu een heel notitieboekje mee te nemen vind ik persoonlijk een beetje onhandig. Dit mini notitieboekje is denk ik de ultieme uitkomst. Ze hebben heel veel verschillende soorten en deze sprak mij het meest aan. Ook hierbij moest ik wel even nadenken omdat ook deze weer niet heel goedkoop is. Ik heb er namelijk €3,99 voor betaald. Toch vond ik hem te leuk (en vooral praktisch voor mij op dit moment) om hem te laten liggen.

Linnen tas

Deze tas kocht ik al eerder maar ik heb hem per ongeluk in de wasmachine gegooid toen er nog papier in zat. Daardoor was de hele tas vol met stukjes papier en was dat er onmogelijk uit te krijgen. Daarom besloot ik een nieuwe te kopen. Deze kost €4,99. Prima prijsje als je het mij vraagt!

Kaartjes

Zoals ik al zei vind je er ontzettend veel leuke kaartjes. Toen ik deze kaartjes zag hangen kreeg ik meteen het idee dat ik deze kaartjes heel mooi in foto’s zou kunnen gebruiken. Dus eigenlijk ga ik ze niet eens gebruiken. Volgens mij kosten de kaartjes €1,50 per stuk en zijn het er 5 voor €6,- .

‘Elke week een lijstje’

Ik ben dol op het maken van lijstjes en toen ik de titel van dit boekje las werd ik dan ook meteen heel nieuwsgierig. Toen ik hem van binnen bekeek werd ik nog enthousiaster. In het boek kan je dus een heel jaar elke week een lijstje maken. (Goh, dat zegt de titel ook). Het leuke vind ik dat het vooral positieve lijstjes zijn en het je laat nadenken over dingen waar je niet altijd over nadenkt. Enkele voorbeelden zijn: ‘Een lijstje van je dagelijkse geluksmomentjes’ , ‘Een lijstje met de mooiste plekken waar je bent geweest’ en ‘Een lijstje met hoe je je vrije tijd het liefst besteed’. Ook staat het boek vol prachtige plaatjes en dat maakt het helemaal af vind ik! Dit boek kost €12,50.

En dat was ‘m dan alweer! Ben je nou net zo enthousiast geworden over deze winkel als dat ik ben? Je kunt hem vinden in de koopgoot, vlak voor de trap. Ook hebben ze een website, waar je ook het grootste deel van hun assortiment kunt vinden!

Ben jij wel eens in deze winkel geweest of zou je er eens heen willen?

Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *