Celine

Het einde van The Vampire Diaries

10 maart was het dan zo ver: de allerlaatste aflevering van The Vampire Diaries. Na 8 seizoenen, 171 afleveringen, is de serie dan toch echt tot een eind gekomen. Wat heb ik van deze serie genoten. Ik vond het wel een artikel waard.

The Vampire Diaries

Rond mei 2013, toen ik net klaar was met mijn eindexamens, begon ik (met veel aandringen van een vriendin) met kijken.  In eerste instantie dacht ik dat het helemaal niks voor mij zou zijn, een serie over vampieren. Maar eigenlijk zat ik er vanaf aflevering 1 al gelijk in. En al snel werd het een verslaving.

Mijn dagen bestonden uit slapen tot een uur of 12 en daarna tot een uurtje of 2 ’s nachts The Vampire Diaries kijken. Anderhalve week lang niks deed ik niks anders dan dat. En de 4 seizoenen had ik dus binnen die anderhalve week uit. Als ik er nu aan terug denk is dat best ernstig haha. En toen moest ik wachten tot het volgende seizoen. Wat een drama. Wat moest ik nu met mijn leven? Had ik nu maar rustig aan gedaan en elke dag maar een of twee afleveringen gekeken. Maar daar was de serie te spannend voor.

Ondertussen ontdekte ik wat andere series waarmee ik mijzelf kon vermaken tot seizoen 5 uitkwam. Ik wachtte tot seizoen 5 helemaal was uitgezonden zodat ik weer in een stuk door kon kijken. En ook bij seizoen 6 deed ik dit.

Waarom het daarna twee jaar heeft geduurd tot ik aan seizoen 7 begon weet ik niet. Want elk seizoen heeft elke aflevering mij van het begin tot het eind geboeid. Maar fijn was het wel, want de afgelopen tijd kon ik deze twee seizoenen dus in één stuk door kijken.

En toen kwam er dus echt een eind aan. Hoe gek het misschien klinkt, ik werd er verdrietig van. Deze serie is misschien niet de beste serie ooit gemaakt, maar heeft mij wel geraakt. Ik was 16 toen ik begon met kijken. Ik zat in een lastige periode vol onzekerheden en deze serie liet mij alles vergeten. Het toverde een lach op mijn gezicht, maar ook heb ik heel vaak in mijn bed zitten janken. En wat is dat lekker zo af en toe haha!

Ik wil geen spoilers geven dus ik zeg verder niks. Het enige wat ik kan zeggen is dat het een waardig einde was.

 

Waarom je The Vampire Diaries moet kijken


Ik denk dat veel mensen, net als ik dat eerst ook deed, zullen denken dat het niks is. Waarschijnlijk vanwege de vampieren. Wat maakt de serie dan zo leuk? Nou…..

 

Damon The Vampire Diaries

 

  • Ian Somerhalder en Paul Wesley. En eigenlijk de 200 andere knappe guys die in de serie voorbij komen. Maar dan toch vooral Ian Somerhalder als je het mij vraagt haha.
  • Nina Dobrev speelt haar rollen echt fantastisch. Zowel haar rol als Elena als haar evil dubbelganger Katherine.
  • De chemie tussen Elena, Damon en Stefan.The Vampire Diaries season 8
  • De personages. Je voelt al snel een band met de verschillende karakters. De hoofdpersonages Elena, Damon en Stefan veroveren al snel je hart en je voelt met ze mee. Maar eigenlijk geldt dat voor bijna alle personages.
  • Elke aflevering gebeuren er zoveel dingen dat het blijft boeien. Het is niet zoals bij GTST dat als je 2 (of zeg maar 10) afleveringen mist nog steeds weet waar het over gaat. Je moet echt elke aflevering zien!

 

 

Ja, ik ben oprecht van deze serie gaan houden. Wie weet dat ik hem over een paar jaar nog wel een keer ga kijken. Want na het zien van de laatste aflevering wist ik dat ik het zou gaan missen. Gelukkig kan ik nog een beetje verder genieten met de spin-off The Originals. Ook een aanrader trouwens.

 “I was feeling epic.” De The Vampire Diaries kijkers zullen hem snappen ;).

 

The Vampire Diaries Stefan and Damon

The Vampire Diaries Damon and StefanWat vind jij van The Vampire Diaries?

 

Liefs, Celine

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Tagged , ,

2 thoughts on “Het einde van The Vampire Diaries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *