Celine, Films, series, boeken

Mijn favoriete series op Videoland!

Ook al is het vandaag de eerste dag van de lente, het lekkere weer laat zich nog even op zich wachten en met deze kou verstop ik mij het liefst onder een dekentje met een warme kop thee en een goede serie. Er was even een periode dat ik bijna geen series meer keek, maar mijn verslaving is weer helemaal terug. Voorheen gebruikte ik vooral Netflix, maar een aantal maanden geleden vertelde ik al dat ik ook Videoland had ontdekt en eigenlijk ben ik nu vooral daar te vinden. Het leek mij wel eens tijd om mijn favoriete series op Videoland met jullie te delen. Dus dat is wat ik in dit artikel ga doen!

 

favoriete series op videoland

 

 

The Good Doctor

Amerikaanse dramaserie over de jonge chirurg Shaun Murphy die van het platteland naar de grote stad verhuist om te gaan werken in een prestigieus ziekenhuis. De briljante Murphy leidt aan een autistische stoornis waardoor hij nauwelijks in staat is om contact te leggen met de mensen om hem heen. Zijn gebrek aan sociale vaardigheden compenseert hij met zijn buitengewone medische gave.

Bron: Videoland.com

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=msJggy8xtmI[/embedyt]

Hoewel ik dit lijstje eigenlijk op willekeurige volgorde heb staan, verdient The Good Doctor wel een plek bovenaan. Ik zal eerlijk toegeven dat ik deze serie niet zo snel uit mezelf zou kijken, omdat ik niet heel erg van de ziekenhuisseries ben. Maar omdat ik er zoveel verhalen over hoorde besloot ik toch maar een kijkje te nemen. De eerste aflevering greep mij in het begin meteen. Halverwege dacht ik wel weer even van ‘mwah’, maar het einde van de eerste aflevering overtuigde mij toch om de volgende aflevering te kijken. En zo volgde de ene aflevering na de andere. Wat mij vooral zo aangrijpt is het verhaal rondom Shaun. Je ziet dat hij door zijn autisme niet alleen een moeilijke jeugd heeft gehad, maar ook nu hij volwassen is het moeilijk heeft. Hij wordt vaak niet serieus genomen door andere mensen en hij loopt dagelijks tegen situaties aan waar hij mee moet leren omgaan. Het is heel interessant om te zien hoe hij zich ontwikkelt en van bepaalde situaties leert. De serie weet goed in te spelen op je gevoelens en zet je aan het denken. En dat maakt de serie dan denk ik ook zo populair.

 

Beauty and the beast

Catherine ‘Cat’ Chandler is rechercheur moordzaken en terwijl ze een moordzaak onderzoekt, stuit ze op de mysterieuze, doodgewaande ex-soldaat Vincent Keller. Vincent blijkt een man met bovennatuurlijke krachten te zijn. Tussen deze twee bloeit een onwaarschijnlijke romance op. Cat helpt Vincent om uit handen te blijven van de gevaarlijke, geheime organisatie die hem in een mutant heeft veranderd.

Bron: Videoland.com

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=57SLGErGaFg[/embedyt]

Ik deed echt een vreugdedansje toen ik zag dat deze serie op Videoland stond! Ik had al drie seizoenen gezien, maar moest toen erg lang wachten op het vierde seizoen en was het daarna een beetje vergeten. Maar vanaf het eerste moment dat ik de serie op Videoland zag staan, heb ik het laatste seizoen in één ruk uit gekeken. Wat hou ik van deze serie. Normaal gesproken ben ik niet zo van science fiction maar net als bij The Vampire Diaries hebben het verhaal en de personages mijn hart veroverd en kon ik niet anders dan verslaafd worden aan deze serie. Als ik nu de trailer terug kijk van het eerste seizoen krijg ik wel weer een beetje de kriebels om helemaal opnieuw te beginnen, want ik ben nog steeds een beetje heart broken dat het afgelopen is en ik niet meer uit kan kijken naar de volgende aflevering.

 

Younger

De 40-jarige Liza is door haar scheiding plotseling een alleenstaande moeder geworden en komt er tijdens haar zoektocht naar werk achter dat het op haar leeftijd bijna onmogelijk is om weer aan de bak te komen. Maar wanneer Liza in een bar versierd wordt door een twintiger die denkt dat ze zijn leeftijd is, ziet ze ineens nieuwe mogelijkheden. Met de hulp van een make-over door haar beste vriendin Maggie gaat ze voortaan door het leven als iemand van 26. Maar weet ze wel hoe de huidige twintigers praten en zich gedragen?

Bron: Videoland.com

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rw9zFMbkQks[/embedyt]

Ten eerste: Wordt Hilary Duff nooit ouder ofzo? Je ziet wel dat ze niet meer zo jong is als toen in Lizzie Mcguire, maar wow wat ziet zij er nog steeds goed uit! Zij had op zich ook wel de hoofdrol kunnen spelen en ik denk dat het dan wel iets geloofwaardiger was geweest. Sutton Foster die nu de hoofdrol speelt ziet er misschien niet uit als 40er (wat ze ook in het echte leven is), maar 26 is weer te ongeloofwaardig en dat doet wel een beetje af aan de serie. Gelukkig is dat het enige minpunt. Een groot pluspunt is de lengte van de afleveringen. De afleveringen duren slechts twintig minuutjes en dat mis ik wel meer in andere series. Als je een half uurtje over hebt kun je van de meeste series geen aflevering kijken. Maar van deze serie dus wel! Daarbij is de serie luchtig en niet zó spannend dat je per se de volgende aflevering wilt verder kijken, maar verveelt het ook niet snel. De serie kijkt lekker weg, is grappig en het houdt je geboeid omdat je je natuurlijk afvraagt hoelang de leugen voortduurt en hoe de reactie zal zijn als de waarheid boven tafel komt. Kortom, niet de beste serie, maar wel een hele vermakelijke die perfect is voor als je een (half)uurtje over hebt of zin hebt om iets te kijken waarbij je niet hoeft na te denken!

 

De 12 van Oldenheim

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn? En daar blijft het niet bij… In de weken daarop gaan nog een aantal mensen uit de dorpsgemeenschap in rook op, steeds op onverklaarbare wijze, zonder getuigen en van het ene op het andere moment.

Bron: Videoland.com

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a1wVqYzf54k[/embedyt]

Waar Netflix bekend staat om zijn Netflix Originals, heeft Videoland ook een paar eigen series en ik moet zeggen dat Videoland mij echt verrast heeft wat betreft Nederlandse series. Ik besloot er voor dit artikel maar ééntje uit te pikken, omdat het anders wel een erg lang artikel zou worden. Maar laat vooral achter in de comments als jullie willen dat ik wat meer vertel over de Videoland series, want ik ben enthousiast over bijna allemaal!

In dit lijstje vind ik dat de serie De 12 van Oldenheim het meest zijn plekje heeft verdient. Vanaf het begin werd ik meegesleurd in het verhaal en elke aflevering was ik benieuwd naar hoe het uiteindelijk allemaal zou aflopen en wat er nou precies aan de hand is. Als een serie mij echt meeneemt en nieuwsgierig maakt naar het vervolg of de afloop, vind ik sowieso al dat ze iets goed hebben gedaan. Maar deze serie verdient ook credits voor het originele verhaal! Zeker voor een Nederlandse serie (no offence, maar die zijn vaak gewoon niet echt origineel) vind ik dat het verhaal echt top in elkaar zet. Daarnaast vind ik alle acteurs ook erg leuk en het acteerwerk is goed. Zonder spoilers weg te geven vind ik het eind ook echt verrassend en vind ik het knap hoe ze je (of in ieder geval mij) op het verkeerde been hebben gezet, want ik had het einde echt niet aan zien komen!

 

 

Wat is jouw favoriete serie op Videoland?

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *