Celine, Persoonlijk

Feyenoord is kampioen!

14 mei 2017: de dag dat de lang gekoesterde droom van heel Rotterdam eindelijk in vervulling ging. Feyenoord is kampioen!

 

Feyenoord - Heracles kampioen

 

Vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen straalde het elftal meteen een en al kracht uit. Iedereens wist: dit seizoen moet het gebeuren! Het Legioen die elke wedstrijd weer 100 % achter de club staat verdient het om beloond te worden voor de onvoorwaardelijke steun. Maar het is nog altijd een kwestie van ‘geen woorden maar daden’. 

In de media werd veel gesproken. Maar de jongens lieten zich niet gek maken. Zij hadden maar één doel: kampioen worden. Ondanks de wat mindere wedstrijden die er tussen zaten, zag je elke wedstrijd weer een team op het veld staan die er voor elkaar was. Die elkaar hielp waar het nodig was en elkaars fouten oplosten. En dat was misschien wel de kracht van dit Feyenoord.

 

Feyenoord We zijn niet te stoppen we blijven nu gaan

 

Elke week was een finale en hoe dichterbij de eindstreep, hoe groter de druk werd. De wedstrijd tegen Excelsior op 7 mei was eigenlijk de wedstrijd dat het moest gebeuren. Iedereen wist het zeker, Feyenoord gaat het flikken! Maar Feyenoord zou Feyenoord niet zijn als ze het niet nog even spannend hielden. 

Natuurlijk was de teleurstelling groot, maar er was hoop. En hoop is het enige wat het Legioen nodig heeft om die week erna heel Rotterdam weer uit zijn grondvesten te laten schudden. Om weer 100% achter de ploeg te staan en samen met de jongens op het veld het kampioenschap binnen te slepen. 

En hoewel ik er ook echt van overtuigd was dat het ging lukken, was het enige wat ik voor de wedstrijd kon denken: ‘Wat als…’ Wat als het tóch fout gaat? Wat gaat er dan gebeuren?  Maar toen was daar na 48 seconde speeltijd de 1-0 en was al die angst weg. Mijn gevoel op dat moment valt niet te beschrijven. Ik wist toen al: dit gaat niet meer mis.

Dat uitgerekend Dirk Kuyt in de allereerste minuut de 1-0 maakt is een droomscenario. De man die zijn belofte wist waar te maken. De man van geen woorden maar daden. Ja, die man zou er voor gaan zorgen dat Feyenoord kampioen werd.

18 jaar en 19 dagen duurde het tot deze prachtige club zich weer kampioen van Nederland kon noemen. Mijn eerste keer dat ik het bewust mee kon maken en wat ben ik trots, gelukkig en dankbaar dat ik erbij was. Ik had kippenvel over mijn hele lichaam, want wat was de ontlading groot. Van kinderen tot de stoerste mannen, iedereen had tranen van geluk. Het is een moment dat mij altijd zal bij blijven.

 

Feyenoord kampioen coolsingel

Feyenoord kampioen coolsingel

 

Het ‘feestje’ op de Coolsingel maandag was ook geweldig. Ruim 150.000 mensen die daar staan te juichen, te zingen en te springen voor hun cluppie is toch wel iets wat alleen bij Feyenoord kan. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Maar gelukkig zie ik elke ochtend als ik wakker word dat het echt waar is. En niemand pakt het ons nog af!

En nu maar hopen dat het volgende kampioenschap niet weer 18 jaar duurt. Maar wat er ook gebeurt, I’m Feyenoord till I die. Liefs, CelineOp de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *