Celine, Persoonlijk

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek #2

Tijdens het opruimen van mijn spullen kwam ik  Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek tegen. Hij lag al een tijdje stof te happen.  Het is ook alweer een hele tijd geleden dat ik een aantal dilemma’s uit het boekje heb besproken.  Het leek mij wel leuk om een deel 2 te houden.  Ik denk dat ik wel weer wat leuke dilemma’s heb kunnen vinden.

 

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

 

 Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

Je draagt alleen maar kleding met tijgerprint OF je moet altijd lachen als iemand anders huilt.

Als ik iets echt verschrikkelijk vind ik het kleding met tijgerprint. Heel (maar dan ook echt héél) soms zie ik wel eens wat met tijgerprint bij iemand waarvan ik denk: dat is best leuk. Maar dat komt echt zelden voor. Ik zou dus echt gek worden als ik de hele dag in tijgerprint zou moeten rondlopen. Maar het tweede dilemma vind ik gewoon zwaar asociaal. Als iemand super verdrietig is om iets of iemand, vind ik het echt diep triest als je gaat lachen. En behalve dat het asociaal is, kan je iemand er ook super mee kwetsen. Hoe erg ik het ook vind om in tijgerprint te lopen, dat liever dan dat ik iemand kwets.

 

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

In elke zin gebruik minstens drie bijvoeglijke naamwoorden OF je mag maximaal 100 woorden per dag zeggen.

Hoe irritant het mij ook lijkt als ik elke zin drie bijvoeglijke naamwoorden gebruik, lijkt het mij nog erger als je maar 100 woorden per dag mag zeggen. Natuurlijk zou je dan wel dingen kunnen opschrijven, maar ik vind praten met mensen juist zo fijn. Ik denk dat goede communicatie heel belangrijk is. En een gesprek hebben met iemand is wel zo makkelijk als je iets terug kan zeggen haha.

 

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

Je moet je tas altijd op je hoofd dragen OF je hebt altijd een melksnor.

Beide is niet echt ideaal en je zal bij beide raar worden aangekeken haha. Maar daar zijn dilemma’s voor. Aan de ene kant heb ik zoiets van: je loopt minder vaak met een tas, die melksnor zit er altijd. Maar aan de andere kant kan als je dan een keer een zwarte of grote tas hebt die je dan boven je hoofd moet dragen, kan dat voor andere mensen ook vervelend zijn. En van die melksnor hebben ze niet echt last. Toch denk ik dat ik er makkelijker mee zou kunnen leven dat mensen soms geïrriteerd worden door mijn tas, dan dat ik de hele dag raar word aangekeken door zo’n gekke melksnor.

 

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

Je berooft wekelijks omaatjes met geweld, maar staat als held bekend OF je redt levens, maar staat bij iedereen als slecht mens bekend.

Oei, dit vind ik een hele moeilijke. In eerste instantie dacht ik meteen: dan heb ik liever dat ik levens red en bij iedereen bekend sta als slecht mens. Maar dat betekent dus ook dat je ouders en eventueel later je kinderen zo over je denken. Als je al een man vindt om met je samen te zijn, aangezien ook alle mannen denken dat je slecht bent. Dus dat maakt de keus wel wat minder makkelijk. Bij de andere optie ben ik dus eigenlijk juist slecht, maar weet niemand het. Op zich ideaal, alleen ben je dan wel iemand die omaatjes beroofd met geweld. En vooral dat stukje ‘met geweld’ maakt het nog een stukje erger. Daarom denk ik dat ik dan toch liever levens red, en de rest laat denken dat ik een slecht mens ben. Dan heb ik in ieder geval nog een goed geweten.

 

Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

 

Alles wat je eet smaakt naar aardappel OF je neus groeit als je liegt (’s avonds groeit hij weer terug)

Als ik ergens niet zo dol op ben de laatste tijd zijn het aardappels. Gebakken vind ik ze heerlijk, maar gekookt maak je me er niet zo blij mee. Ik denk dat ik het te vaak gegeten heb. En ik hou juist zo van lekker eten. Nu zou je denken: dan lieg je toch gewoon niet. En daar ben ik echt wel een voorstander van, want ik hou helemaal niet van mensen die liegen. Maar in dit geval betekent dat dus ook dat je niet meer mag zeggen dat iets leuk staat bij iemand als je het eigenlijk niet zo mooi vind. En je kan nooit meer een smoes verzinnen op werk waarom je die ene dag niet kan komen werken. Dat lijkt me toch ook wel erg lastig. Als ik eraan denk dat al mijn eten naar aardappel gaat smaken, word ik wel een beetje verdrietig. Maar nooit meer een ‘leugentje om best wil’ zonder dat je neus langer wordt, is toch ook niet echt ideaal. Ik denk dat ik dan met veel pijn afscheid ga nemen van al het lekkers op de wereld.

 

En dan waren dit de dilemma’s van deze keer alweer. Als je benieuwd bent naar deel 1, klik dan hier.

Nu ben ik heel benieuwd wat jij zou kiezen bij het dilemma ‘Je berooft wekelijks omaatjes met geweld, maar staat als held bekend OF je redt levens, maar staat bij iedereen als slecht mens bekend.’ Laat me het weten in de reactie!Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *