Celine, Persoonlijk, Reviews

Het bucket list boek

Foto 05-07-16 20 53 38

 

Vorig jaar met kerst kreeg ik ‘Het bucket list boek’. Het boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik was dan ook heel blij  toen ik hem kreeg! In het boekje staan 500 dingen die je volgens de schrijfster, Elise de Rijck, gedaan moet hebben. De dag nadat ik hem had gekregen begon ik meteen met het afstrepen van de doelen die ik al behaald had. Maar eigenlijk heb ik daarna weer aan de kant gelegd en niks meer mee gedaan. Ik besloot hem er weer eens bij te pakken, zodat ik kon zien of er doelen zijn die ik inmiddels wel behaald heb. Ik werd er meteen weer helemaal enthousiast van en het leek mij daarom leuk om jullie eens een kijkje te geven in dit boekje!

 

Foto 05-07-16 21 00 30 Foto 05-07-16 21 07 07
Door het boekje heen staan er allerlei inspirerende quotes. Ik hou ervan haha.

 

De doelen

Het leuke aan dit boek vind ik dat er heel veel verschillende soorten uitdagingen in staan. Van iets redelijk simpels als een kerstboom versieren tot iets wat je niet zo 1 2 3 doet, zoals met een luchtballon meegaan. Of van iets heel onzinnigs als je auto een naam geven tot iets heel belangrijks: gelukkig zijn. Wat ik ook een leuk detail vind is de lay-out. Het is heel erg speels geschreven met af en toe kleine tekeningetjes of quotes erbij. Ook is er genoeg plek over om er bijvoorbeeld iets bij te kunnen schrijven. Ik vind het zo leuk gedaan! Hieronder zal ik een aantal doelen laten zien.

Foto 05-07-16 21 02 58
Voor doel 21 moet je een brief schrijven aan jezelf binnen 10 jaar. Op de bladzijde ernaast is er ruimte om de brief op te plakken en kun je erbij schrijven wanneer je hem weer mag lezen. Dit lijkt me best moeilijk, maar tegelijkertijd ook zo tof. Ik denk dat ik dit binnenkort maar eens ga proberen.

Foto 05-07-16 21 09 39
Hier moet ik wel om lachen haha. Ik ben benieuwd hoe degene die hem krijgt gaat reageren.

Foto 05-07-16 21 10 12
131. Alleen op vakantie gaan. – Dit spookt echt al een hele tijd door mijn hoofd. En dan het liefst langer dan een week. Sommige zullen dit waarschijnlijk helemaal niks vinden, maar mij lijkt het een hele uitdaging. Je bent dan zo op je zelf aangewezen dat ik denk dat je dan heel erg geconfronteerd wordt met jezelf, waardoor je alleen maar kan groeien. Ik hoop dat ik deze zo snel mogelijk kan af gaan strepen.

Foto 05-07-16 21 15 50
280. Een boek lezen voordat de film uitkomt. – Dit doe ik dus echt nooit. Ik vind lezen best wel leuk (maar ik doe het veel te weinig), maar ik vind films kijken toch net wat leuker. Toch wil ik echt een keer eerst het boek lezen voordat ik de film ga kijken. Ik ben benieuwd of ik de film dan anders ervaar. Nu heb ik dat namelijk andersom. Wanneer ik een film heb gezien en daarna het boek lees denk ik vaak: “Oh, maar zo ging het helemaal niet in de film.” Terwijl het juist de film is die anders gaat dan het boek, want het zijn de boeken die verfilmd worden.

Foto 05-07-16 21 29 10
433. Een hele dag tegen alles ‘ja’ zeggen. – Oei, dus ook als mijn moeder vraagt of ik even naar de winkel wil gaan om iets te halen terwijl ik druk bezig ben met iets. Of als mijn broertje weer eens iets wil lenen wat ik op dat moment toch echt zelf nodig heb. Ik denk dat ik maar een dag uitkies waar ik niet al te veel mensen ga tegen komen en zelf niet al te veel hoef te doen haha.

Foto 05-07-16 21 37 59
Er zitten ook echt grappige, onzinnige dingen in waarbij ik me afvraag hoe de schrijfster er ooit op gekomen is. Een kleine greep uit het boek: Jezelf met tape tegen een muur plakken, een woord vinden dat rijmt op wulps of vogelnestjessoep eten.

Foto 05-07-16 21 31 03Foto 05-07-16 21 31 44
En natuurlijk het belangrijkste: alle items in dit boek aanvinken. Of dat me ooit gaat lukken betwijfel ik, maar ik ga het zeker proberen. Achterin kun je ook aangeven hoeveel je er hebt gehaald. Ik moet het nog bijwerken, maar op dit moment zijn er 76 hokjes gekleurd. Ook is er nog ruimte om je eigen doelen erbij te zetten.

 

 

Conclusie

Ik word er nog steeds heel erg blij van als ik naar dit boek kijk. Sowieso past het hebben van een ‘bucket list’ helemaal bij mij. Er zijn zoveel dingen die ik nog wil doen, maar dit zijn allemaal relatief grote dingen. Ook in dit boek staan wel grote dingen, maar juist de kleine, soms onzinnige, grappige doelen maken dit boek juist zo leuk. Doelen waar ik zelf nooit opgekomen was maar toch zeker de moeite waard zijn om een keer gedaan te hebben. Tot slot vind ik het ook heel leuk dat het boek echt voor jong en oud is, want ook doelen als ‘je kleinkinderen zien opgroeien’ staan in dit boek. Je kunt het dus je hele leven gebruiken.

 

 

Wat vind jij van dit bucket list boek?

Liefs, Celine

Tagged , , ,

2 thoughts on “Het bucket list boek

 1. Wat een leuk boek! Ik houd sowieso van dit soort boeken, zelf heb ik ‘Elke dag een vraag’ waarin dus elke dag een vraag staat die je moet beantwoorden voor die dag. Dit lijkt mij ook erg leuk, het geeft misschien net iets meer motivatie om sommige dingen wel te doen. En die parkeerbon lijkt me super handig voor mijn buren.. hihii
  Ik ga zeker eens kijken of ik deze kan vinden in de winkel!

  1. Dat lijkt me ook een heel leuk boek! Misschien dat dat mijn volgende aankoop wordt :). Maar ja dat geeft het zeker! Sommige dingen in het boek zijn echt van die dingen die je steeds maar uitstelt en uiteindelijk nooit doet, maar omdat je zoveel mogelijk doelen in dit boek wilt halen is dit zeker een goede motivatie!
   Het boek is bijna bij elke bruna wel te koop en anders op bol.com
   Veel succes en plezier alvast!:)

   Liefs,
   Celine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *