Celine, Persoonlijk

Ik ging alleen naar de bioscoop

Vorige week ging ik alleen naar de bioscoop. Ik had een weekje vakantie gehad en op de laatste dag had ik in de ochtend rijles en daarna zou ik de hele dag in Rotterdam bij mijn vriend blijven, omdat ik de volgende dag toch moest werken en hij zo goed als naast het werk woont. Het punt is dat hij maar een kamertje heeft en ik daar eigenlijk niet meer dan een laptop heb. De dag ervoor had ik al het idee om dan alleen naar de bioscoop te gaan. Dit stond namelijk al een tijdje op mijn lijstje om een keer te doen, maar eigenlijk nam ik er nooit een keer tijd voor.  Dit leek mij het ideale moment.

Toen ik klaar was met rijles hakte ik de knoop door om maar gewoon te gaan. Het kwam sowieso wel goed uit, want ik was nog niet één keer geweest deze maand. Niet alleen zonde van mijn Pathé Unlimited pas, maar ook een beetje saai voor jullie. Want dan is het ‘We went to the movies’ artikel van deze maand wel erg leeg en is het hopen dat Cynthia veel naar de film geweest is.

 

alleen naar de bioscoop

Alleen naar de bioscoop

Stap 1 was natuurlijk een film uitzoeken. Via de Pathé app keek ik welke films er draaide in mijn favoriete bioscoop, Pathé de Kuip. Deze maand vond ik de films wat minder, een van de hoofdredenen dat ik nog niet geweest was deze maand. Wel wilde ik nog steeds graag naar ‘Jumanji: Welcome to the jungle’ , die al een hele tijd in de bioscoop draait. Helaas draaide die niet op geschikte tijden. Dus toen werd het weer verder kijken. Uiteindelijk zag ik ‘Huisvrouwen bestaan niet’ er nog tussen staan. Ook een film die al een lange tijd uit is en hij draaide op een perfecte tijd!

Stap 2 is de kaartjes kopen/reserveren.

Stap 3 is wat snacks scoren, want dat mag gewoon niet missen bij een bezoekje aan de bioscoop. Normaal doe ik dat ‘heel illegaal’ bij de supermarkt, maar ik besloot lekker duur te doen en gewoon mezelf eens lekker te trakteren op popcorn.

En dan is het gewoon een kwestie van naar de bioscoop gaan / de zaal opzoeken en lekker gaan zitten.

 

Waarom wilde ik graag een keer alleen naar de bioscoop?

De reden dat ik dit graag een keertje wilde doen was omdat ik er best wel van hou lekker even tot mezelf te komen en niet de verplichting te hebben gezellig te doen en met iemand te moeten praten. Hoe gezellig ik het ook vind om met mensen te zijn, dat heb ik soms gewoon even nodig. Nu kan dat natuurlijk ook heel goed thuis, maar het is ook wel goed om eens in een andere omgeving te zijn. En thuis word ik best makkelijk afgeleid.

Toch hield iets mij altijd tegen om buitens huis iets alleen te doen waar ‘normaal gesproken’ gezelschap voor nodig is. Wat dat ‘iets’ is kan ik niet echt uitleggen, maar ik denk een soort angst over wat andere mensen van mij zullen denken. En het is eigenlijk heel stom, want wie heeft ooit bepaald dat je bepaalde dingen alleen in gezelschap kan doen?  Juist… Niemand. Maar toch voelen de meeste van ons, me included, dat zo.

 

Mijn ervaring

Nu is natuurlijk de grote vraag: Hoe vond ik het en is het voor herhaling vatbaar? Toen ik voor de zaal stond met mijn bak popcorn en flesje drinken voelde ik mij wel een tikje ongemakkelijk. En dat terwijl er maar 2 andere mensen stonden. Toen de zaal open ging en ik ging zitten en er steeds meer mensen binnen kwamen, dacht ik al snel bij mezelf dat ik niet zo raar moest doen en verdween het ongemakkelijke gevoel gelukkig snel. En eigenlijk besefte ik met de minuut meer hoe lekker ik het vond! Sinds lange tijd kwam mijn hoofd een beetje tot rust. Het was ook wel lekker dat de zaal alles behalve vol zat. Zo had ik echt alle plek van de wereld. Een tip is om wanneer de zaal wat drukker is, een plekje aan de zijkant de kiezen. Dan heb je in ieder geval één kant naast je die leeg is.

Dit is zeker iets wast ik vaker wil gaan doen en ik zou het ook echt iedereen aanraden als je ook af en toe de behoefte hebt aan een beetje me-time buitens huis. Ik ben ook echt blij dat ik deze ‘eerste stap’, om het zo maar even te noemen, heb gezet. Dit moedigt mij wel aan om meer dingen alleen te doen. Want ik merk echt dat het mij heel erg goed doet.

 

 

 

Ben jij ooit alleen naar de bioscoop geweest? En welke dingen doe jij graag alleen?

 

Liefs, Celine

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *