Celine, Persoonlijk

Ik wil alleen op reis!

Alleen op reis, ik zeg al jaren dat ik dat graag een keer zou willen doen. Nog steeds is het er niet van gekomen, maar toch begint het steeds meer te kriebelen. Maar waarom wil ik dit eigenlijk? En waar wil ik dan naartoe? Dat (en meer) vertel ik je hier!

travelling
Element5 Digital

Waarom alleen op reis?

Ik denk dat iedereen zo zijn eigen reden heeft om alleen op reis te willen. Hoe het bij mij zo is gaan kriebelen weet ik eigenlijk niet precies. Ik denk dat ik er vaak over heb gelezen op blogs of dergelijke en dat ik daardoor enthousiast ben geworden.

Hoe het voor anderen misschien saai lijkt, lijkt het mij juist helemaal nier erg. Ik ben niet het type die liever alleen is dan met mensen, maar wel iemand die er echt van kan genieten om alleen te zijn. Zeker de laatste tijd heb ik amper nog momentjes alleen en ik kan er dan zo erg naar uitkijken als ik weet dat ik die ene dag een dagje voor mezelf heb.

Toch is alleen op reis wel weer een stap (of zeg maar een paar stappen) verder en is het echt ver buiten mijn comfort zone. Juist om die reden wil ik het nóg liever. De laatste jaren probeer ik vaker uit mijn comfort zone te stappen, omdat ik er toch wel van overtuigd ben dat dit de mooiste momenten of periodes in je leven creëren.

Door alleen op reis te gaan denk ik dat je heel veel over jezelf leert. Je hebt niemand anders dan jezelf. Ik ben er gewoon enorm aan toe om even alles op een rijtje te zetten in mijn hoofd, wat op dit moment een grote chaos is. Maar buiten dat ben ik ook heel benieuwd hoe ik mij ga voelen op een totaal onbekende plek, helemaal alleen. Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd of ik contact met mensen zal zoeken. Iets wat ik niet zo heel erg snel uit mezelf doe als ik in een vreemde omgeving ben. En of ik bijvoorbeeld überhaupt wel buiten op avontuur durf te gaan in mijn eentje of dat ik aan mijn hotel gekluisterd zit.

Dit zijn allemaal dingen die mij ontzettend nieuwsgierig maken naar het hele ‘alleen op reis gaan’ avontuur.

travel is good for the soul

Mijn dilemma’s

Dat het er nog steeds niet van is gekomen komt door een aantal factoren. Net als bij iedere andere reis die je maakt, moet je een aantal beslissingen maken. En hoewel het makkelijker lijkt omdat je met niemand rekening hoeft te houden en kan doen wat je zelf wilt, heb ik er juist meer moeite mee.

Het eerste en meteen het grootste dilemma is: waar wil ik naartoe? Wil ik buiten Europa? Of blijf ik toch binnen Europa, voor het geval ik het toch helemaal niks vind om alleen te zijn. Daarbij komt nog dat als je alleen op reis gaat, zeker als vrouw, je minder opties hebt dan wanneer je met iemand bent. Ik moet namelijk ook kijken naar hoe veilig een land is voor vrouwen alleen. Tot nu toe heb ik een paar landen waar ik serieus over nadenk. Maar die vertel ik jullie later in dit artikel.

Het eerst volgende dilemma is: hoe lang wil ik gaan? Ga ik maar een paar daagjes, om het uit te proberen. Een volle week? Of misschien wel nog langer? De uitdaging is denk ik het grootst als ik een langere periode ga. Maar tegelijkertijd vind ik dat best wel eng…

Waar ik ook nog niet helemaal over uit ben is waar ik dan wil verblijven. Boek ik een simpel hotelletje, een echt vakantie resort of juist een airbnb? Een vakantie resort klinkt heel verleidelijk, maar tegelijkertijd is dat ook wel weer de safe zone en kan ik me dan prima vermaken door de hele dag aan het zwembad te liggen. Airbnb is wel weer meteen het andere uiterste. Een hotelletje zou dan een mooie tussenweg zijn. Toch ben ik er nog niet helemaal over uit.

Mijn laatste dilemma is de vraag wat voor type vakantie ik wil. Wil ik een zon zee strand vakantie? Wil ik juist een actievere vakantie en veel bezichtigen? Of juist tussenin. Normaal gesproken relax ik bijna nooit tijdens mijn vakantie als in de zin van echt aan het strand liggen. In mijn eentje lijkt me dat ook niet echt heel fijn, maar toch is het ook wel van belang dat ik wel tot rust kom tijdens mijn vakantie. Normaal gaat mijn voorkeur naar iets er tussenin en ook nu lijkt mij dat wel de beste optie.

Dit waren even mijn dilemma’s op een rijtje. Ik vind het wel grappig dat wanneer ik op alleen op reis wil gaan er opeens allemaal dilemma’s ontstaan die ik normaal helemaal niet hebt.

De bestemming

Zoals ik al zei is mijn grootste dilemma de bestemming. Het plan om alleen op reis te gaan komt niet van gister, dus ik heb inmiddels al heel wat onderzoek gedaan. Er zijn nu een paar landen waarover ik wel erg enthousiast ben. En ik denk dat ik hier uit zal gaan kiezen!

Hongarije (Boedapest)

boedapest hongarije
Bence ▲ Boros

Bali

Bali

bady qb

Japan (Tokio)

japan tokio
Louie Martinez

IJsland

IJsland
Jeremy Goldberg

Ierland

Ierland
Markus Voetter

Filipijnen

Filipijnen
James Connolly

Australië

Australië
Alex wong

Oké, Australië is meer een droom dan dat ik denk dat het echt werkelijkheid gaat worden op korte termijn. Maar wat lijkt me dit geweldig! Het liefst pak ik nu al mijn spullen om te gaan!

Op het eerste gezicht zijn dit misschien niet de bestemmingen waar je alleen heen zou gaan. Maar na al het ‘onderzoek’ wat ik gedaan heb, blijken dit juist goede bestemmingen te zijn! Het kan ook zomaar zijn dst het als nog gewoon Gran Canaria wordt haha. Maar dat is natuurlijk niet te bedoeling!

Als jullie het leuk vinden kan ik in een ander artikel wel in gaan op de bestemmingen, maar voor nu maak ik jullie alleen maar lekker met foto’s. Anders wordt dit artikel erg lang. Laat het vooral even weten in de comments als je dit zou willen!

Nu ben ik heel benieuwd of jij wel eens alleen op reis bent geweest of dat je het net als mij ook heel graag zou willen. Of juist helemaal niet? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring en mening erover!

Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *