Celine, Persoonlijk, Reizen

Landen waar ik ben geweest

Normaal gesproken komt er geen artikel online op maandag maar het leek mij wel leuk om een keer een themaweek te houden. Dat houdt in dat er maandag tot en met vrijdag elke dag een artikel online komt. Ik heb besloten het weekend niet te doen, omdat je dan natuurlijk ook al het artikel van Cynthia op zaterdag hebt. Zoals je waarschijnlijk al wel kan raden door de titel: het zullen allemaal artikelen worden die te maken hebben met reizen. Cynthia schreef een hele tijd geleden al een keer een artikel over de landen waar ze al is geweest. En het leek mij ook wel leuk om de landen waar ik ben geweest met jullie te delen.

 

Wereld kraskaart

 

Kraskaart wereld

 

Net als Cynthia heb ik deze super leuke wereld kraskaart. Verder hebben we niet veel hetzelfde hoor, haha. Helaas is er bij mij alleen nog maar in Europa gekrast. Op zich zijn het wel aardig wat landen, maar ik wil zó graag een keer buiten Europa. Maar wie weet komt dat volgend jaar wel goed.

 

Nederland

Nederland spreekt natuurlijk voor zich, maar ik kan het ook afstrepen wat betreft ‘op vakantie gaan’. Ik ben denk ik drie keer in Nederland op vakantie geweest en ben ook een aantal keer een weekendje weg geweest. Ondertussen heb ik al best veel van Nederland gezien. Alleen Groningen en Friesland heb ik nog niet van het lijstje kunnen strepen.

 

België

Voor zo ver ik kan herinneren ben ik twee keer naar België op vakantie geweest. Beide keren gingen we naar de Belgische Ardennen. Verder ben ik een keer met Cynthia naar Antwerpen geweest en ooit een keer op schoolreisje naar Bobbejaanland. Ik zou bijvoorbeeld wel nog graag een keer naar Gent of Brugge willen.

 

Luxemburg

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier niet heel veel meer van kan herinneren, maar ik weet dat we hier vroeger ooit een dagje hebben doorgebracht en ook een nachtje op de camping hebben gestaan.

 

Duitsland

De meeste vakantie met mijn ouders gingen naar Duitsland. Ook ben ik met school een keer naar Berlijn geweest en ben ik vorig jaar naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Hoewel ik de taal echt verschrikkelijk vind, vind ik het land zelf wel echt leuk.

 

Frankrijk

 

Frankrijk

Als ik vroeger op vakantie ging met mijn ouders was het altijd of Duitsland of Frankrijk. We gingen bijna altijd naar het zuiden van Frankrijk. De plaatsjes weet ik eigenlijk niet meer. Ook ben ik naar Lille geweest met school. En ben ik twee keer in Parijs geweest. Ik hoop binnenkort een keer naar Disney te gaan, dat is al zo lang geleden.

 

Spanje

Spanje is een land waar ik als kind eigenlijk altijd al heen gingen, maar mijn ouders kozen, zoals ik net al zei, altijd voor Duitsland of Frankrijk. Maar vorig jaar gingen Cynthia en ik op surprise reis en toen eindigden we in Mallorca. Ik was blij! En nog geen twee maanden daarna ging ik met een andere vriendin naar Barcelona. Die stad heeft echt meteen mijn hart veroverd en daar wil ik zeker nog een keer naar terug.

Dit jaar ben ik naar Lanzarote geweest. Ik weet niet zo goed of ik die nou onder het kopje Spanje moet zetten, maar ik doe het toch maar. Persoonlijk vind ik de Canarische eilanden toch niet helemaal bij Spanje horen. Het ligt ook een stuk verder. Maar officieel hoort het er wel bij, dus we zetten hem er maar gewoon bij.

 

Portugal

Met dezelfde surprise reis als naar Mallorca gingen we ook naar Porto in Portugal. We gingen namelijk naar twee bestemmingen! En ook Porto is een hele leuke stad. Verder heb ik nog niks van Portugal gezien. Ik wil sowieso nog graag naar Lissabon.

 

Polen

Om maar meteen in de suprise reizen te blijven. Onze allereerste surprise reis was naar Polen. Om precies te zijn naar Wroclaw. Ik had nog nooit van die stad gehoord, maar het was echt onwijs leuk. De laatste tijd zie ik wel dat steeds meer mensen erheen gaan en dat snap ik ook helemaal. Echt een aanrader!

 

Milaan 2017

 

Italië

Begin dit jaar gingen Cynthia en ik nóg een keer op suprise reis en dit keer was de bestemming Milaan. Ook een leuke stad, maar ik zou er niet zo snel terugkeren. Wel wil ik nog heel graag een keer naar Rome.

 

Kroatië

Tijdens mijn 16e verjaardag ging ik met mijn twee (stief)broers en schoonzus op vakantie naar Kroätie. We zaten op een camping in het plaatsje Rovinj. Ik heb hier zoveel leuke herinneringen aan. We hebben er echt heel hard gelachen. Kroatië is ook echt een land waar ik nog wel een keertje naar terug zou willen.

 

Oostenrijk

Voordat we naar Kroatië gingen hebben we ook nog een paar dagen in Oostenrijk op een camping gestaan. We stonden op camping Aufenfeld, wat echt een prachtige en best luxe camping is. Je zit daar zo mooi tussen de bergen. Ik vond het jammer dat we er al zo snel weg moesten, want Oostenrijk is ook echt een heel mooi land.

 

Mdina Malta

 

Malta

In 2014 ben ik met Cynthia naar Malta geweest. Hoewel ik dus ook zonder ouders was toen ik naar Kroatië ging, zie ik dit meer als de eerste vakantie zonder ouders. Ik denk dat dat tot nu toe wel de leukste vakantie was. We hebben er zoveel leuke dingen gedaan en meegemaakt. Ons hotel was toen in verbouwing, maar was alsnog echt super goed. Ik ben zo benieuwd hoe het nu is. Ik wil over een paar jaar zeker nog een keertje terug.

 

Turkije

Hier ben ik samen met mijn moeder en broertje naartoe geweest. Het is al wel heel wat jaar geleden maar het was een hele leuke en vooral warme vakantie.

 

 

Ik denk dat ik alle landen nu wel heb genoemd. Het zijn er toch nog wel aardig wat. Ik hoop dat er nog heel veel bij gaan komen. Vooral buiten Europa.


Naar welke landen ben jij allemaal al geweest?Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *