Celine, Day zero project

Een maand lang alleen maar water

Een aantal weken geleden vertelde ik in dit artikel dat ik van 12 september tot en met 11 oktober een maand lang alleen water wilde gaan drinken. Dit is een doel die op mijn Day Zero Project doelenlijst staat en aangezien ik nog maar zo’n half jaar de tijd heb dacht ik dat dit wel een goed moment was. Vandaag vertel ik hoe het is verlopen.

 

glas water

 

Het begon al helemaal anders dan gepland. Ik kreeg een ontsteking aan mijn keel en op 10 september moest ik daarvoor een nachtje in het ziekenhuis blijven. Daarna moest ik veel koud drinken, maar op dat moment had ik echt geen trek in alleen maar water. Ik besloot het even uit te stellen. Uiteindelijk begon ik op 26 september pas. Maar dat zou dus betekenen dat ik nu pas 2 weken bezig ben. Waarom schrijf ik er dan toch al een artikel over? Ik zou willen zeggen om jullie even een update te geven, maar ik moet helaas zeggen dat ik keihard heb gefaald.

Ik begon heel goed al zeg ik het zelf. Ik had er helemaal niet zoveel moeite mee, tot ik aangenomen werd in een broodjeszaak waar ze ook smoothies en sapjes verkopen. En als ik ergens gek op ben is dat het wel. Vorige week heb ik daar voor het eerst de hele week gewerkt en het kostte me heel veel moeite om niks te nemen, vooral omdat ik het zo mocht pakken als ik dat wilde. Ik was dan ook best trots op mezelf dat ik de verleiding had weerstaan. Vier dagen lang. Daar heb je het al haha.

Vrijdag werd het me voor de zoveelste keer aangeboden en omdat ik de hele week al last van mijn keel had verzon ik voor mijzelf een excuus dat ik wel een verse jus d’orange mocht. Even wat vitamientjes. Maar eigenlijk heb je het doel dan natuurlijk al niet gehaald. Toch zou ik het voor een keer door de vingers zien. Alleen daar bleef het niet bij. Daarna nog een smoothie. Zaterdag weer een glas dubbel fris. Ik had het eigenlijk gewoon al opgegeven en besloten dat ik het doel gewoon niet gehaald heb. Vanaf zondag heb ik dan ook weer gewoon normaal gedronken wat ik altijd doe.

Aan de ene kant baal ik wel dat ik het doel niet heb gehaald. Vooral omdat ik mijn doorzettingsvermogen even wilde testen. Aan de andere kant zette ik dit doel in eerste instantie op mijn doelenlijst omdat ik aan het begin van mijn Day Zero Project best wel veel cola, sinas enzo dronk. Ik wilde daarom wel eens zien wat voor effect het zou hebben als ik een maand lang alleen maar water zou drinken. Nu drink ik helemaal geen cola en sinas en drink ik alleen nog maar dubbel fris en koop ik af en toe een sapje of een smoothie. En drink ik minimaal wel een liter water per dag. Dat is al een hele vooruitgang dus in dat opzicht is het wel verbeterd.

Ik ga het doel dan ook niet nog een keer proberen. Ik ga hem gewoon lekker doorstrepen als niet gehaald en stop weer €5,- in mijn DZP spaarpot.

 

Zou jij het volhouden om een maand lang alleen maar water te drinken?

Liefs, Celine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *