Celine, Persoonlijk

Mama 50 jaar!

11 september had het feest moeten zijn. Mijn lieve moeder werd 50 en dat moest natuurlijk gevierd worden. Helaas kwam ik de dag ervoor in het ziekenhuis te liggen met een abces in mijn keel en kon ik onmogelijk het geplande feest door laten gaan zonder er zelf bij te kunnen zijn. Eigenlijk wilde ik het wel door laten gaan, want dit was de dag dat mijn moeder eindelijk een keer in het zonnetje gezet kon worden. Maar mijn familie overtuigde mij ervan dat mijn moeder het ook niet leuk zou vinden zonder mij.

Zelf had ze haar verjaardag sowieso veel liever overgeslagen, maar dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Het leek mij wel leuk om jullie te laten zien hoe mijn broertje en ik haar de hele week voor haar verjaardag er al aan herinnerden dat het toch echt bijna zo ver was. En vandaag 27 november doen we even alsof het 11 september is, want vandaag vieren we het feestje dat eigenlijk 11 september plaats had moeten vinden. En omdat ik weet dat ze deze blog gaat lezen, zeg ik het nog een keer: Een dikke kus en knuffel lieve mama en ik hoop dat je een hele leuke dag hebt!

 

 

Ik had een deel van deze blogpost al in de week van mijn moeders verjaardag geschreven.

 

Mijn broertje Damian en ik waren de afgelopen week bij onze vader, omdat onze ouders gescheiden zijn. We besloten onze moeder te verrassen met kleine (en soms ook onzinnige) dingen door die in huis te verstoppen. Vanaf zondag 4 september, een week voor haar verjaardag, stuurde we haar elke ochtend een appje dat ze even ergens moest kijken. Daar lag dus een envelop of een cadeautje.

 

Sara 50

 

Zondag  4 september

De eerste was heel simpel: een kaart waarin geschreven stond het toch echt bijna zover is. Op de kaart zit ook een button, we lieten haar weten dat ze deze goed moest bewaren.

 

50 survival kit Hoe overleef ik de 50

 

Maandag 5 september

Het tweede ‘cadeau’ was een ‘Help – Ik word 50 – Surival kit!’. Dit sloeg echt helemaal nergens op haha, maar dit hebben we gedaan om haar een beetje te pesten. We hadden er allemaal onzin dingetjes in gedaan en daar wat bij geschreven. Bijvoorbeeld: ‘Een notitieboek & pen, zodat je alles kan opschrijven voor je het vergeet’ of een ‘Zakjes thee, om bij te komen aan het einde van de dag’. Ze moest er wel heel erg om lachen!

 

Loterij krasloten

 

Dinsdag 6 september

Na haar een beetje gepest te hebben vonden we dat het tijd was om te slijmen. We gaven haar wat krasloten met het berichtje: ‘Met jou hebben wij de loterij al gewonnen, we hopen dat jij net zoveel gelukt hebt.’  Helaas won ze niks haha.

 

Mothersday movie

 

Woensdag 7 september

Het vierde cadeautje was de dvd ‘Mothersday’. Het is dan misschien geen moederdag, maar toch is het wel toepasselijk!

 

foto-02-09-16-18-00-56

 

Donderdag 8 september

Ook gaven we haar een lijstje met allemaal feitjes over haar geboortedatum 11 september 1966.

 

Pepermuntjes Sarah 50

 

Vrijdag 9 september

De vrijdag voor haar verjaardag kreeg ze een doosje met pepermuntjes. Daar houdt ze sowieso wel van en deze stond zo lekker vol met dat ze 50 werd.

 

 

De op een na laatste dag werd ik steeds zieker en moest ik naar het ziekenhuis. Ik moest daar een nachtje blijven. Daardoor heb ik het laatste cadeautje helaas niet meer kunnen geven. En omdat ik het nog niet in huis had hebben we deze maar even gelaten.

 

img_2493

 

Zondag 27 november

 

Vandaag is het dan eindelijk zo ver!

Mijn moeder is helemaal niet iemand die graag in de belangstelling staat. Ze slaat haar verjaardag meestal  liever gewoon over en viert het dan eigenlijk altijd samen met mijn verjaardag maar probeert dan de aandacht vooral op mij te richten. Ik weet dat ze gek zou worden als opeens ons hele huis vol zou staan met mensen, dus hebben we het wat kleinschaliger gehouden.

Ze wist wel dat ze deze dag vrij moest houden, maar waarvoor had ze nog geen idee. Op het moment dat dit online komt zijn we pas net bij verrassing aangekomen. We hebben met haar zussen, zwagers en beste vrienden geregeld dat we gaan bowlen en daarna gourmetten. Vandaar ook dat dit artikel nu pas online komt.

Zo hopen Damian en ik haar een leuke dag te hebben gegeven. Er komt nog een verrassing aan, maar dat blijft nog even geheim en het duurt ook nog wel eventjes. Hier zal zeker nog een  artikel van komen!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe mijn broertje en ik onze  moeder in het zonnetje zette voor haar 50e verjaardag.

 

 

Hebben jullie je ouders al eens verrast op hun verjaardag? Hoe zouden jullie dat (willen) doen?

Liefs, Celine

 

 

 

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *