Celine, Reizen

Met Airbnb naar Antwerpen

De afgelopen twee dagen waren Cynthia en ik in Antwerpen. En niet alleen omdat we het leuk vinden om te reizen, maar omdat we maandagavond het concert van Adèle hadden! We zagen dit meteen als een goede reden om er twee dagen weg van te maken en hierbij een overnachting via Airbnb te boeken. Dit was iets wat we al heel lang wilden en nu was het de perfecte gelegenheid.

 

Wat is Airbnb?

Airbnb is een site waar verhuurders een kamer of appartement aanbieden. Zoals de site zelf zegt: ‘Airbnb brengt mensen met elkaar in contact voor een unieke reiservaring. In elke prijscategorie en in meer dan 34.000 steden en 191 landen.’

 

Brand_Case_Study3

 

Vorige week besloten Cynthia en ik het aan te gaan. We zochten naar een kamer die dicht bij Antwerpen Centraal lag en er ook een beetje leuk uit zag en vrij snel hadden we een kamer gekozen: voor €50,- konden we een nacht verblijven in een kamer in een appartement. Vanaf 18.00 uur konden we er terecht. Maar we besloten al vroeg richting Antwerpen te gaan, zodat we er een hele dag van konden maken.

Een dag van te voren mailde de mevrouw waar we de kamer hadden gehuurd dat het even wat anders liep dan gepland. Ze gaan binnenkort emigreren naar Brazilië (supergaaf!) en hadden hun huis veel sneller verkocht dan verwacht. Daarom waren ze al druk aan het inpakken en zou de geboekte kamer leger zijn dan op de foto’s. Ook vroeg ze of we het heel erg zouden vinden om op een matras op de grond te slapen, omdat het bed al weg was. Ze gaf aan dat ze wat geld terug zou geven voor het slapen op de grond en dat ze het ook zou snappen als we iets anders wilden gaan zoeken. We lieten weten dat het geen probleem was en dat we er tussen 6 en 7 zouden zijn.

We kwamen rond 10.30 aan in Antwerpen. We besloten naar ZOO Antwerpen te gaan en hebben tot het begin van de middag in de dierentuin rondgelopen. Daarna zijn we opzoek gegaan naar geocaches en hebben we daardoor wat meer van de stad gezien. Uiteindelijk hadden we twee caches gevonden. Hierna was het tijd om naar het appartement te gaan.

Het gezin waar we verbleven bestond uit een stel met een dochtertje van 4. Toen we aankwamen werd er opengedaan door de vrouw. Ze was ontzettend aardig en liet ons de kamer, de badkamer en het toilet zien. Ze gaf aan dat als er iets was we het altijd konden vragen. Ondanks dat er geen bed meer stond en er al wat dingen van de muur gehaald waren, zag de kamer er nog heel gezellig uit. Hieronder wat foto’s :). Er lag een gastenboek waarin wat over het gezin geschreven stond, wat de regels waren en was er ruimte om een berichtje achter te laten. Dat hebben we dan ook gedaan.

 Foto 14-06-16 21 16 12             Foto 14-06-16 10 32 16 Foto 14-06-16 10 32 21 Foto 14-06-16 10 35 26

 

Hoewel het voor ons de eerste Airbnb ervaring was, was het voor het gezin de laatste keer dat ze mensen via Airbnb in huis hadden. Het is heel gek om gewoon bij iemand in huis te zijn die je niet kent, maar door de gastvrijheid voelde we ons vanaf het begin meteen welkom. We zijn er dan niet heel veel geweest, maar ik vond het zeker heel leuk om een keer gedaan te hebben en zou het zeker nog een keer doen. Het is een stuk goedkoper dan een hotel en het heeft gewoon net wat extra’s doordat je in contact bent met mensen.

 

Adèle

Tot slot wil ik het nog kort hebben over het concert van Adèle. Cynthia zal daar zaterdag meer over vertellen, maar ik wilde toch nog even kort mijn mening geven. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: wauw. Ik had al hoge verwachtingen, maar ik kan zelfs zeggen dat het alle andere concerten heeft overtroffen. Ze is zo ontzettend goed en het is echt een geweldig persoon! Ik heb genoten van het begin tot het eind.

Foto 13-06-16 22 00 02

Hebben jullie al eens via Airbnb geboekt of zouden jullie dat wel eens willen doen? Of lijkt jullie dat echt helemaal niks en ga je toch liever gewoon voor een hotel?

 

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *