Celine, Films, series, boeken, Persoonlijk

Mijn favoriete Disneyfilms + de Pathé Disneyweken komen eraan!

Er stond eigenlijk een ander artikel in de planning, maar gisteren kreeg ik een mail van de bioscoopketen Pathé waardoor ik toch op een ander idee kwam. In die mail stond namelijk dat Pathé in september 4 van de originele Disney films opnieuw in de bioscoop laat draaien. Volgende maand ben ik van plan weer een Pathé abonnement te nemen als ik mijn vriend ook zo ver krijg. Dus wie weet ga ik er dan wel eentje bekijken als er nog tickets zijn! Welke het zijn vertel ik onderaan het artikel.

Toen ik het las kreeg ik meteen zin om lekker op de bank te kruipen en een Disneyfilm erbij te pakken. Want wat ben ik gek op Disneyfilms en wat is het lang geleden dat ik er eentje gezien heb. Dat bracht mij ook aan het denken, want wat zijn eigenlijk mijn favoriete Disneyfilms? Dat leek mij wel leuk om met jullie te delen. En ik ben ook heel benieuwd naar jullie favorieten!

 

The Lion King

 

 

1. The Lion King

AAAAAAAAA ZI BEN YAAAA BA WA NI CHI WA WAAAAAAAAA. Ofzoiets? Nou ja, geen idee maar jullie weten wel wat ik bedoel denk ik haha. Dit is denk ik toch wel mijn all time favorite. Als kind was ik er al helemaal weg van. Al die dieren, de liedjes en de hilarische Timon en Pumba: ik denk dat ik hem wel tientallen keren heb gezien, zo geweldig vond ik het.  Nu besef ik dat het verhaal ook best wel een beetje (heel erg) zielig is en moet ik steeds wel even een traantje wegpinken. Maar ik blijf het een fantastische film vinden. Hakuna matata!

 

beauty and the beast

 

2. Beauty and the Beast

Ten eerste vind ik de liedjes in deze film echt zo geweldig. Laatst heb ik de live-action verfilming gezien en ik had nooit verwacht dat het zo’n goede film zou worden. Nog altijd vind ik de animatiefilm wel het allerleukst.  Ik kreeg echt weer even de kriebels om die weer eens te kijken, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. Naast de geweldige muziek vind ik ook het verhaal zo mooi en eigenlijk ook zo lief. En de pratende kandelaar, theekopjes en klok maken de film gewoon helemaal af.

 

the jungle book

 

3. The Jungle Book

Eigenlijk kan ik bij elke film wel zeggen dat ik het verhaal, de liedjes en de personages zo ontzettend leuk vind. En datzelfde geldt ook weer voor The Jungle Book. Vooral de liedjes zijn zóóó aanstekelijk! Deze film maakt mij altijd weer blij. Vooral de beer Balou tovert altijd een lach op mijn gezicht. Ook hiervan is de live-action film erg leuk en zeker de moeite waard om te kijken.

 

aladdin

 

4. Aladdin

Sowieso het feit dat de film een hele andere cultuur weergeeft vond ik ook vroeger al geweldig. Tijdens het schrijven van deze blog zit ik weer een beetje Disney fragmentjes terug te kijken en ondertussen heb ik ‘A whole new world’ al 3 keer achter elkaar afgespeeld. Ik vind het tapijt ritje nog steeds magisch om naar te kijken. En dat Jasmine niet zo’n typische Disneyprinses is maakte haar één van mijn favoriete prinsessen.

 

Frozen

 

5. Frozen

Eentje die nog niet zo heel oud is en daardoor misschien van een heel ander niveau en eigenlijk niet te vergelijken met de andere, maar toch eentje die wel in dit rijtje thuis hoort. Ik denk dat iedereen de film ook inmiddels wel kent. Wat ik er over zou kunnen zeggen weet ik dan ook niet zo goed. Ik vind het wel heel tof dat er na zoveel jaar weer een heel nieuw verhaal is bedacht. En de humor in deze film vind ik ook echt geweldig!

 

 

6. Pocahontas

Waar ik bij alle andere Disney films altijd mee aan het zingen was, was ik 95% van de film Pocahontas stil. Zo onder de indruk was ik er altijd van. Ik vond het altijd zo’n prachtige film met zulke prachtige liedjes. Dat ik er later achter kwam dat het ook nog eens was gebaseerd op een waargebeurd verhaal maakte mij nog meer fan van deze film. Het is denk ik het langst geleden dat ik deze heb gezien. Ik heb nu al zin om hem weer eens te kijken!

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan,  want eigenlijk mogen Assepoester, De Aristokatten, Tarzan en Frank en Frey ook niet ontbreken in dit lijstje. Maar dan wordt de blog denk ik wel erg lang. Eigenlijk heeft Disney zoveel prachtige films dat kiezen een beetje onmogelijk is.

Om even terug te komen op de zogenoemde ‘Pathé Disneyweken’: ze draaien twee van mijn favorieten! Namelijk Pocahontas en The Jungle Book. De andere twee films die je kunt bekijken zijn Wall-E en 101 Dalmatiërs. Voor meer informatie en de tickets kun je hier kijken.


 

Wat is jouw favoriete Disneyfilm?

Liefs, Celine
Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *