Celine, Persoonlijk

Mijn favoriete series

Thuis komen na een lange dag, joggingsbroek aan en op de bank (of in bed) ploffen met mijn laptop met een leuke serie. – Wat kan ik hier van genieten zeg! Ik moet toegeven dat ik dit de laatste maanden veel te weinig heb gedaan, maar er zijn tijden geweest dat ik heel veel tijd besteedde aan het kijken van een serie. Misschien een beetje teveel zelfs. Vandaag deel ik  daarom mijn favoriete series met jullie.

 

Prison-Break


Prison Break

Prison Break is de eerste buitenlandse serie die ik heb gezien en meteen ook de beste serie die ik ooit heb gezien. Wat mij betreft is er nog geen serie geweest die Prison Break heeft kunnen overtreffen. Binnen een paar minuten zat ik er helemaal in en werd ik zo verslaafd dat ik hem binnen 2 à 3 weken helemaal heb afgekeken. Het is zelfs zo dat ik hem twee keer volledig heb gezien! De serie bestaat uit 4 seizoenen en een soort eindfilm. Ik kan niet beschrijven hoe geweldig sterk ik het verhaal vind en het acteerwerk is ook echt een applausje waard. Toen er eind 2015 werd aangekondigd dat er toch nog een seizoen, een soort miniserie, aankomt was ik dan ook heel erg enthousiast. Nog één keertje kunnen genieten van deze geweldige serie. Vorige week kwam de trailer online en wat ziet dat er gaaf uit zeg! Ik kan echt niet wachten tot begin volgend jaar, wanneer het gloednieuwe seizoen uitkomt.

 

breaking bad
Breaking Bad

Ook dit is zo’n serie waar de acteurs echt een applausje verdienen. En wat zit het verhaal geweldig goed in elkaar! Elke aflevering heb ik met spanning zitten kijken. Ik moet wel toegeven dat ik rond seizoen 3 even een break nodig had, maar toen ik weer begon snapte ik niet waarom ik was gestopt met kijken. Ik werd echt helemaal meegesleept en ik leefde echt mee met de personages. Het leuke vond ik ook dat er tussen al die spanning soms een beetje humor zat. Nu beweerde ik net dat er geen serie is geweest die Prison Break kon overtreffen, maar Breaking Bad komt zeker weten in de buurt.

VampireDiaries


The Vampire Diaries

Als je kijkt naar de rest van de series in dit lijstje, is The Vampire Diaries een totaal ander soort serie. Het is een serie waarvan ik nooit had verwacht dat ik er van zou gaan houden. But I fell in love with it right away. Op een of andere manier hebben de personages mij, in combinatie met de verhaallijnen, gegrepen. Als ik dacht dat er eindelijk een keer ‘rust in de tent’ was, gebeurde er wel weer iets waardoor de spanning er weer helemaal in zat. En omdat ik zo met de personages meeleefde zijn er heel veel momenten geweest dat de tranen over mijn wangen rolden. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik deze serie heb gekeken, want ik ben gestopt na het einde van seizoen 6. Misschien is het tijd om de draad maar weer eens op te pakken?
Penoza


Penoza

Penoza is één van de weinige Nederlandse series waarvan ik echt dacht: yes, dit zit goed in elkaar! Series als Flikken Maastricht, Moordvrouw of Nieuwe Buren vind ik ook erg leuk om te kijken, maar zijn naar mijn mening toch net even van een ander niveau. Penoza is dan misschien niet echt een van mijn favoriete series aller tijden, maar ik vond het toch even de moeite waard om hem te noemen omdat er wat mij betreft echt goed geacteerd wordt en er heel goed is nagedacht over de verhaallijnen. Tot nu toe zijn er vier seizoenen uit en het einde van het laatste seizoen was echt heel sterk en ik dacht dat dit het einde zou zijn. Toch komt er rond september volgend jaar een vijfde seizoen en ik ben een beetje bang dat dit de plank mis gaat slaan, omdat seizoen 4 echt een goed eind-eind had kunnen zijn. Maar wie weet weten ze me weer te verrassen en trek ik mijn woorden straks volledig terug. Ik ben benieuwd!

 

 

Suits


Suits

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei kijk ik de laatste tijd niet meer zoveel  series. Ik vond dat het tijd werd om een nieuwe serie te beginnen en mijn moeder was daar ook wel aan toe dus zijn we samen begonnen aan Suits. Inmiddels zijn we bij seizoen 2. Heel veel kan ik er dus nog niet over zeggen, maar ik denk wel dat deze serie bij dit lijstje thuishoort. De twee hoofdpersonages hebben zulke leuke karakters. Ik kan niet wachten tot wat de serie verder gaat brengen!

 

Dit waren dan mijn favoriete series. Er  zijn nog ontzettend veel andere series die ik heel erg leuk vind, evenals dat er nog heel veel op mijn lijstje staan om te kijken. Al deze series staan trouwens op Netflix, dus mocht je een abonnement hebben zijn dit zeker aanraders om te kijken!

 

Welke serie zou ik volgens jou écht gezien moeten hebben?


Liefs, Celine

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *