Celine

Mijn favoriete smoothies

Smoothies, ik hou ervan! Als ontbijt of als tussendoortje, je maakt mij er altijd blij mee. Zeker op zomerse dagen vind ik het heerlijk ter verfrissing. In dit artikel deel ik mijn favoriete smoothies met jullie.

Voor de smoothies heb ik bijna alleen maar diepvriesfruit gebruikt. Natuurlijk is vers fruit wel wat gezonder en gebruik ik dat normaal gesproken ook. Maar voor nu vond ik het even makkelijk om het zo te doen. Ook doe ik bij elke smoothies wat ijsblokjes, maar dat hoeft niet per se. Dat heb ik er daarom ook niet bij gezet.

Aardbei banaan ananas kokos smoothie

 

Smoothie van aardbei, ananas en banaan met kokosmelk

Ingrediënten:
1 banaan
Een handje vol aardbeien
Een handje vol stukjes ananas
150 ml ongezoete kokosmelk

 

Ik ben nooit zo’n kokos liefhebber maar in deze smoothie voegt het echt wat toe. Ik vind deze combinatie erg lekker en ik kan alleen maar zeggen: probeert het eens :).

 

 

Mango vanille smoothie

 

Mango vanille smoothie

Ingrediënten:
2 handjes vol stukjes mango
100 ml soya melk vanille
75 gram griekse yoghurt
2 eetlepels vanille suiker

 

Niet zo gezond, maar wel heel erg lekker! De smoothie is vrij dik waardoor het met een rietje niet heel goed te drinken is. Toen ik deze voor het eerst maakte moest ik heel erg wennen. Maar inmiddels kan ik toch wel zeggen dat hij in mijn favorietenlijstje thuis hoort. Ik maak hem alleen niet zo vaak, omdat ik de ingrediënten simpelweg niet zo vaak in huis heb en ze dus echt speciaal moet kopen.

 

Perzik frambozen smoothie

 

Perzik frambozensmoothie

Ingrediënten
1 perzik
Een handje vol frambozen
150 ml melk

 

Ook weer lekker simpel. Ik maak eigenlijk altijd smoothies waar of ananas of mango in zit (het liefst gewoon allebei haha), omdat ik dat het allerlekkerst vindt. Maar met deze combinatie maak ik toch een uitzondering. Normaal doe ik dit ook wel eens met yoghurtijs, dat vind ik nog net wat lekkerder. Maar die had ik even niet in huis.

 

 

Banaan ananas mango smoothie

Banaan, mango, ananas smoothie

Ingrediënten:
1 banaan
Een handje vol stukjes mango
Een handje vol stukjes ananas

 

Mango, ananas en banaan. Deze combinatie is zo heerlijk tropisch en je proeft echt heel sterk waaruit de smoothie bestaat. Soms valt het ene stuk fruit wel eens een beetje weg tegenover de andere, maar bij deze smoothie is dat echt niet het geval. Een hele simpele die alleen maar bestaat uit fruit, maar zonder twijfel mijn favoriete smoothie ooit.

 

Aardbeien frambozen mango ananas smoothie

 

Mango-ananas met aardbei-frambozen smoothie

Ingrediënten
Een handje vol aardbeien
Een handje vol frambozen
Een handje vol stukjes mango
Een handje vol stukjes ananas

 

Dit kost iets meer werk omdat je eerst de ananas en mango moet mixen, vervolgens je blender weer moet schoonmaken en dan de aardbeien en de frambozen moet mixen. Maar ik vind het zeker de moeite waard. Sowieso ben ik dol op de combinatie van mango en ananas en maak je mij met de combinatie aardbeien en frambozen ook altijd wel blij. Nu heb je het dus allemaal bij elkaar en het ziet er ook nog eens leuk uit.

 

 

Dit zijn de smoothies die ik het liefste drink. Wie weet heb ik jullie ermee geïnspireerd.
Wat doe jij het liefst in je smoothie?

Liefs, Celine

 

 

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *