Celine, Persoonlijk

Mijn favoriete momenten van Beste Zangers 2018

Het was de bedoeling dat afgelopen zaterdag de laatste aflevering van Beste Zangers zou komen, wat perfect zou uitkomen omdat ik er heel graag een blog over wilde schrijven en vandaag ben ik weer aan de beurt. Door de wedstrijd van het Nederlands elftal is de laatste aflevering alleen een week verschoven. Toch hou ik mij aan mijn planning, omdat ik dit artikel anders pas eind november online kan gooien. Dat zou een beetje laat zijn, haha. En het is ook geen wereldramp, want er is al genoeg moois voorbij gekomen! Eigenlijk teveel om op te noemen. Toch heb ik geprobeerd een selectie te maken van mijn meest favoriete momenten van Beste Zangers 2018. Kijk je mee?

Deelnemers

Ik noemde ze al in een eerder artikel, maar ik zal ze nog even op een rijtje zetten. De deelnemers van dit jaar zijn: Lee Towers, Glen Faria, Davina Michelle, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Tino Martin en Maria Fiselier.

Voor mij zijn dit echt stuk voor stuk geweldige artiesten. Maria Fiselier, de opera zangeres, was de enige die ik niet kende, omdat ik daar niet naar luister in mijn dagelijks leven. Maar ze heeft mij ook zo erg verrast. Ten eerste omdat ze echt onwijs leuk overkomt, zo spontaan en altijd aan het lachen. Maar ook is zij degene die echt het meest uit haar comfort zone getrokken wordt en dat doet ze fantastisch. Later in dit artikel snap je wat ik bedoel!

Mijn favoriete momenten

Davina Michelle – Duurt te lang

Davina ga je nog wel vaker in dit rijtje voorbij zien komen. Ik denk dat ze bijna elke aflevering wel mijn favoriet was. Wat een stem heeft zij zeg, wauw! En dat zonder zangles. Ik kende haar denk ik net als iedereen door haar P!nk cover die wereldberoemd werd en zelfs door P!nk zelf gezien is. Bij dit nummer vind ik het zo tof dat ze uit haar comfort zone stapte door Nederlandstalig te zingen en ze heeft er ook nog eens een beetje haar eigen draai aan gegeven. Dit nummer zet ik echt heel vaak op repeat.

Lee Towers – Je best doen

Voor Lee Towers heb ik gewoonweg geen woorden. Met zijn 72 jaar was hij de enige die elke aflevering dichtbij de artiest van die avond bleef en echt uit zijn comfort zone stapte. Rap, opera, pop, het maakt hem allemaal niet uit. Hij doet alles! Elke aflevering wist hij mij zo erg te verbazen. Ook van Lee heb ik wel een paar favorieten, maar ik denk dat deze toch bovenaan staat, omdat dit het verst bij hemzelf vandaan staat. Wat ik ook echt onwijs leuk vind is het plezier wat hij elke keer uitstraalt. Dat is toch heerlijk om naar te kijken?

Tino Martin – Zij weet het

Tino Martin kende ik niet mega goed. Ik ontdekte zijn geweldige stem door een duet met Glennis Grace die ik echt al weken grijs draai. Ik heb namelijk van die momenten dat ik het echt heerlijk vind om Nederlandstalige muziek mee te blèren en dat nummer is er dan dus één van. Deze cover is er ook zo één die lekker meezingt. Ik vind het echt tof hoe hij zijn eigen versie van het nummer heeft gemaakt. En hoe grappig klinken de straattaal woorden tussendoor?

Davina Michelle – You’ll never walk alone

In de aflevering van Lee Towers mag ‘You’ll never walk alone’ natuurlijk niet ontbreken. Stiekem hoopte ik al dat Davina Michelle het zou gaan vertolken, die tevens ook Rotterdamse is. En hier stond bij mij natuurlijk het kippenvel overal. Geen woorden voor!

Glen Faria – Als ik je laat gaan

Waar vorig jaar voor het eerst het opera genre werd geïntroduceerd, deed er dit jaar voor het eerst een rapper mee, Glen Faria. Meestal zeggen ze dat rappers niet zo goed kunnen zingen, maar Glen heeft me echt verbaasd. In verschillende covers liet hij juist horen dat hij best wel een mooie zangstem heeft. Dit nummer staat misschien nog wel het meest dichtbij hemzelf, maar is wel echt een lekker nummertje als je het mij vraagt!

Trijntje Oosterhuis – Something inside so strong

Had ik al gezegd dat dit programma mij vooral veel laat huilen? Niet? Nou, bij deze! Vooral Trijntje weet mij telkens weer te raken. Ze weet zo goed het gevoel van een liedje over te brengen. Ook bij dit nummer hield ik het niet droog. Maar gelukkig was ik niet de enige. De deelnemers zelf lieten ook een paar tranen. Ik weet niet waarom, maar ik kan er echt niet tegen als ouderen huilen, dus de tranen bij Lee maakten de tranen bij mij alleen nog maar intenser, haha.

Maria Fiselier – Lose Yourself

Je moet je even voorstellen dat zij normaal gesproken alleen maar opera zingt. Ik ben nog steeds in shock. Hoe dan!? Wat heeft zij een ballen zeg, dat ze dit aandurft. En ze doet het nog goed ook! Ook het ongeloof bij de andere deelnemers is zo leuk om te zien. Ik zou er dan misschien zelf niet naar luisteren, maar deze moet gewoon in dit lijstje, dat heeft ze wel verdiend!

Alain Clark – Will you be there

Ik heb wat met de stem van Alain. Ik luister zijn muziek niet echt moet ik eerlijk zeggen, maar steeds als hij begint te zingen vind ik het prachtig om naar te luisteren. Wat ik ook leuk vind in dit programma is dat je de artiesten wat beter leert kennen. Wat ik zo tof vind aan Alain is dat hij heel erg weet wat hij wel en niet kan en alles ook niet mooier probeert te maken dan dat het is. Hij blijft voor mijn gevoel heel dicht bij zichzelf en daar hou ik van. In dit programma verteld hij dat hij de mening heeft dat je eigenlijk niet aan de liedjes mag komen van grootheden zoals Michael Jackson, maar omdat het Beste Zangers is kan alles en gaat hij er toch een keer voor. En wat doet hij het prachtig!

Davina Michelle – Come with me

Oké, ik ga haar toch nog één keer noemen. Zoals ik in het begin al zei zet ik het liefst elk liedje van haar in deze lijst, maar dan wordt de lijst wel erg lang. In de aflevering van Trijntje Oosterhuis zong zij Trijntjes ‘Vlieg met me mee’ voor haar, alleen dan door Davina vertaald in het Engels. Zo zie je maar dat ze niet alleen fantastisch kan zingen, maar ook een prachtige tekst kan schrijven. Want vertalen is niet simpelweg vertalen, het moet wel mooi klinken. En dat doet dit liedje zeker! I love it!

Zucht… Ik wil het liefst nog wel even doorgaan, maar dan wordt het wel een beetje teveel van het goede. Ik ben gewoon onwijs fan van dit programma. Het ene jaar is het ook leuker dan het andere jaar en ik dacht dat vorig seizoen niet te overtreffen was. Maar toch is het wel gebeurd!

Omdat er dus nog een paar andere liedjes zijn die ik jullie eigenlijk niet wil onthouden, heb ik een Spotify playlist gemaakt met mijn favorieten.

Volgende week dus nog één aflevering met als hoofdartiest Alain Clark. Wie weet dat ik er dan wel weer een paar kan toevoegen aan mijn lijstje. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 

Update: De laatste aflevering zal zaterdag 27 oktober zijn, want er komt ook nog een afleveringen met duetten! Nog een extra afleveringen om naar uit te kijken dus.

 

 

Wat is jouw favoriete moment van Beste Zangers 2018?

Liefs, Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *