Celine, Persoonlijk

Mijn fotografie wishlist

Fotografie wordt een steeds grotere hobby. De laatste tijd ben ik heel erg bezig met het lezen van boekjes over fotografie en ik ben veel aan het oefenen met mijn camera. Ik ben er nog lang niet want ik moet nog veel leren. Maar ik geloof dat ik nu eindelijk de drive gevonden heb om er ook echt voor te gaan. Ik merk dat ik er ontzettend veel plezier uit haal en dat het mijzelf ook tot rust brengt. En door al die boekjes te lezen word ik ook wel een beetje hebberig haha. Er zijn zoveel dingen die handig of leuk zijn om te hebben. Wat eerst een lijstje was met wat goedkope hebbedingetjes die leuk zijn als decoratie in je foto’s, is nu een veel te duur lijstje. Vandaag deel ik deze fotografie wishlist met jullie!

fotografie wishlist

 

Statief

Als eerste hoop ik een statief aan te schaffen. Dit is gewoon ontzettend makkelijk. Zo kan je bijvoorbeeld veel beter rechtere foto’s maken. Maar ook om te filmen is het erg handig. Nu gebruik ik steeds een stapel boeken en dat blijft niet echt lekker staan. Dit statief van Hama is geschikt voor mijn camera en aan de recensies te zien is hij ook stevig en fijn in gebruik.

 

Lens

Mocht ik mijzelf echt gaan ontwikkelen in het maken van foto’s en ga ik er meer mee doen, wil ik sparen voor een nieuwe lens. Ik heb nu een 18-55 mm lens en op zich is dat prima. Maar overal lees ik dat bloggers werken met een 50 mm lens, dus dat zal mijn eerste nieuwe lens worden. Wie weet dat er later nog meer volgen, maar helaas zijn lenzen erg duur.

 

Geheugenkaart

Met een geheugenkaartje van 8 GB red je het niet echt haha. Dus ook een nieuw geheugenkaartje lijkt me wel handig. Het liefst eentje van 32 of misschien wel 64 GB. 

 

Boek: Read this if you want to take great photographs

Over dit boek lees ik echt goede reviews. Er staat kort, maar duidelijk uitgelegd hoe je het beste uit je camera kan halen. Simpele tips die echt heel veel verschil kunnen maken.

Instax share printer

Cynthia schreef er een tijdje geleden al over. Zij heeft deze instax share printer namelijk. Je kunt hiermee foto’s laten afdrukken op polaroid. Ook ik twijfelde heel lang om een polaroid camera te nemen, maar zoals Cynthia al schreef is de kans dat er mislukte foto’s worden uitgeprint erg groot. Dat is erg zonde omdat zo’n camera en de foto’s niet goedkoop zijn. De Instax share pinter is dan wel een stukje duurder maar je kunt wel zelf kiezen welke foto’s je laat uitprinten.
 


Wat staat er op jouw fotografie wishlist?

 

Liefs, Celine

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

 

2 thoughts on “Mijn fotografie wishlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *