Celine, Persoonlijk

Mijn slechtste eigenschap

Afgelopen woensdag was ik helaas niet in staat om een blog te schrijven omdat ik helaas ziek was. Ik was heel blij dat Cynthia er wel een extra kon doen, zodat jullie toch gewoon konden genieten van een artikel. Dus nogmaals bedankt Cynthia! Inmiddels ben ik weer zo goed als helemaal beter en ik vond eigenlijk dat ik wel verplicht was een extra artikel te maken deze week.

Deze blog heeft ook wel een beetje te maken met de afgelopen week. Dat ik afgelopen woensdag geen blog kon schrijven vond ik echt verschrikkelijk. Ik vind het altijd heel erg als ik mijn afspraken niet kan nakomen: werk, een verjaardag, bloggen, noem maar op. Ik moet en zal kosten wat het kost mijn ‘verplichtingen’ / afspraken nakomen. Dit zou je kunnen zien als een goede eigenschap en dat is het ook wel. Maar bij mij gaat het soms net wat te vaak ten koste van mijzelf.

 

slechtste eigenschap

 

Dit heb ik eigenlijk al vanaf kleins af aan. Altijd probeerde ik het iedereen naar zijn zin te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld hele zwakke knieën en moet ik dingen als voetballen echt niet doen. Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan een vriendschappelijk toernooitje zei ik wel gewoon weer ja. Met als gevolg dat ik dezelfde dag weer naar de eerste hulp kon omdat mijn knieschijf weer uit de kom lag. Ik weet trouwens niet of dat te maken heeft met dat ik niet naar mijzelf luister of dat ik gewoon te eigenwijs ben. Maar het komt een beetje op hetzelfde neer, toch? ;)

Afgelopen jaar was ik elke dag heel erg moe. Als ik dan ’s avonds om 8 uur al op de bank in slaap was gevallen en ik 2 uur later wakker werd, kon ik zo boos op mezelf worden. Want wat had ik allemaal wel niet kunnen doen in 2 uur. Dan ging ik vaak alsnog de dingen doen die ik in mijn hoofd had voor die avond en zo bleef ik maar doorgaan. Ook mijn weekenden bleef ik vol plannen met afspraken in plaats van af en toe wat rust te pakken. Ik dacht dat ik zo moe was omdat ik 4 dagen per week stage liep en daarbij half 7 de deur uit moest en rond 5 uur weer thuis kwam en daarnaast ook nog gewoon werkte. Gaat vanzelf wel weer over dacht ik. Maar nu kwam ik er drie maanden geleden ongeveer achter kwam dat ik de ziekte van Pfeiffer had. Tja, weer niet naar mijzelf geluisterd.

En nu twee weken terug. Ik had hele erge keelpijn en zo’n 40 graden koorts. Maar ik moest de hele week bijna werken. No way dat ik me ziek zou gaan melden. Totdat ik vorige week zaterdag bij de huisartsenpost kwam te zitten, omdat ik niet meer kon slikken en praten en de pijn eigenlijk ondraagbaar was. Ik moest een nachtje in het ziekenhuis blijven, omdat er een abces in mijn keel bleek te zitten. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Mijn moeder zou zondag 50 worden en nu ging het hele feest niet door. Gelukkig heeft ze alsnog een leuke dag gehad.

 

Dit waren dan allemaal wat extreme gevallen, maar ook al zou ik een gewoon griepje of simpelweg te moe zijn moet ik leren nee te zeggen en aan mijzelf te denken. Ik ben nu ook wel tot dit besef gekomen denk ik (je weet het natuurlijk nooit haha).

Wat is jou ‘slechte’ eigenschap?

Liefs, Celine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *