Celine, Films, series, boeken

Netflix of Videoland: Waar kan je het beste bingewatchen?

Al zo’n 1,5 jaar heb ik een Netflix abonnement. Hoewel ik er nu niet even niet zoveel tijd voor heb (of eigenlijk geen tijd voor maak), heb ik er nog geen minuut spijt van gehad. Mijn vader heeft sinds een half jaar een abonnement op Videoland waar ik ook gebruik van mag maken. Vandaag vergelijk ik deze online videodiensten voor jullie en vertel ik waar mijn voorkeur naar uit gaat.

 

netflix of videoland

 

 

Netflix of Videoland?

 

 

 

Prijs

 

Netflix: 1 scherm: €7,99 / 2 schermen + HD: €9,99 / 4 schermen + HD & Ultra HD: €11,99 (per maand)

Videoland: €8,99 (per maand)

 

Op zich verschillen de prijzen niet heel veel. Als je op één scherm wilt kijken is Netflix een eurootje voordeliger. Wil je met het hele gezin kijken of deel je je account met vrienden, dan kom je met Videoland voordeliger uit.

Beiden hebben overigens een soort proefperiode als je het eerst liever even zou willen uitproberen. Bij Netflix heb je een proefperiode van een maand, bij Videoland van twee weken.

 

netflix

 

Aanbod

 

Het aanbod is natuurlijk het belangrijkste, want dat is waar het om gaat! Het aanbod is heel verschillend. Je komt bijna niet dezelfde films of series tegen als je ze vergelijkt.

Netflix: Doordat Netflix in heel veel landen heel populair is, is het uitgegroeid tot een gigantisch groot bedrijf met een heel groot aanbod. Je vindt er vooral veel internationale films, maar je vindt er ook een selectie aan Nederlandse films. Deze zijn vaak wel al wat ouder. De nieuwste films hoef je sowieso helaas niet te verwachten. De meeste films zijn minimaal wel een jaar oud.

Waarom ik vooral zo van Netflix hou, is door de series die er worden aangeboden. Je vindt er echt de meest populaire series als Prison Break, The Vampire Diaries, Suits en Arrow. Waar Netflix zich echt mee onderscheid zijn de Netflix Originals: de eigen series van Netflix. Series als Orange is the New Black, Jessica Jones, Daredevil en Narcos behoren tot deze Netflix Originals. Stuk voor stuk allemaal geweldige series! Aan deze Netflix Originals zit wel gelijk een nadeel. Tenminste, zo’n gevoel heb ik. Ik heb het idee dat Netflix vooral heel erg aan het investeren is in het maken van deze series, waardoor ze naar mijn idee minder tijd investeren in het aankopen van rechten voor andere films en series. Netflix is de laatste tijd namelijk niet meer heel vernieuwend op het gebied van films. Toch heb ik na 1,5 jaar nog steeds genoeg om te kijken.

Wat ik wel weer heel fijn vind is dat wanneer je dus naar films en series kijkt, Netflix zelf een lijstje creëert waarin ze films en series aanbevelen op basis van jouw kijkgeschiedenis. Op deze manier heb ik al super veel leuke films en series ontdekt!

 

 

Videoland: Ik kende Videoland nog van vroeger toen ik er heen ging om films te huren. Nu is het inmiddels de grootste online videodienst van Nederland. Videoland legt een grote focus op Nederlandse films en series. Je kunt er de nieuwste Nederlandse films en series al snel bekijken. Door het contract dat ze hebben met RTL kun je op Videoland vaak al de nieuwste aflevering kijken voordat hij op tv komt! Doordat zelfde contract kun je tv-programma’s en series die op RTL komen terugkijken zonder dat daar tijdsdruk aan zit zoals dat wel op RTL XL is. En dan ook nog eens reclamevrij! Super dikke pluspunten al vraag je het mij. Ook alle seizoenen van series als Moordvrouw, Divorce en Familie Kruys kun je kijken op Videoland.

Videoland is ook bezig met het maken van eigen Nederlandse series, waaronder Suspects, De 12 van Oldenheim en Meisje van Plezier. Ze kunnen misschien niet tippen aan de Netflix Originals, maar zijn ook zeker de moeite waard!

Ik zeg dan wel dat de focus ligt op de Nederlandse films en series, het aanbod van buitenlandse films en series is niet minder groot. Qua series bieden ze wel wat minder grote series aan dan Netflix. Je vindt er series als The Blacklist, Unforgettable en Once Upon a Time. Wat betreft films vind ik wel dat Videoland een streepje voor heeft. Waar je op Netflix vooral wat oudere films vindt, biedt Videoland veel nieuwere films aan. Soms pas van een paar maanden oud.

In tegenstelling tot Netflix vernieuwd Videoland zich wel vaak. Ik denk dat er elke week wel wat nieuws te vinden is. Sowieso omdat series heel goed bijgehouden worden, maar er verschijnen ook vaak nieuwe films. Zo blijft er altijd wat te kijken.

 

videoland

 

Wat plus- en minpunten op een rijtje

 

Netflix

Pluspunten:
– Heel veel populaire series.
– De Netflix Originals die stuk voor stuk allemaal van geweldige kwaliteit zijn.
– Je kunt films/series offline opslaan zodat je zonder internetverbinding toch kunt kijken.
– Op veel apparaten beschikbaar.
– Door films en series te kijken wordt er een aanbevelingslijst gecreëert.

 

Minpunten:
– De focus ligt vooral op series, dus wanneer je meer van de films bent moet je het doen met wat oudere films.
– Weinig vernieuwend.
– Niet de nieuwste films / series.

 

 

Videoland:

Pluspunten:
– Veel Nederlands aanbod.
– Er is een aparte ‘kids-omgeving’ met een heel uitgebreid aanbod voor kinderen.
– Je kunt films/series offline opslaan zodat je zonder internetverbinding toch kunt kijken.
– Op veel apparaten beschikbaar.
– Je kunt afleveringen kijken voor dat ze op tv komen.
– Je kunt er redelijk snel de nieuwste films en series bekijken.

Minpunten:
– Weinig/geen populaire internationale series.
– Het lijkt zich op het eerste oog meer te richten op de vrouwelijke kijker, waardoor mannen minder snel geneigd zijn een abonnement te nemen.
– Het aanbod is nog relatief klein in verhouding met Netflix, terwijl de prijs niet veel verschilt.

 

netflix of videoland

 

 

Dus: Netflix of Videoland?

 

Dat is eigenlijk geheel naar eigen smaak! Hou je meer van de grote internationale series en kijk je maar af en toe een filmpje? Dan is Netflix meer voor jou. Hou je meer van Nederlandstalige films en series en wil je wat recentere films zien, kun je beter voor Videoland kiezen. Als je fan bent van beide en je portemonnee het toelaat zou ik voor allebei gaan. Ik ben persoonlijk namelijk heel erg fan van de grote hitseries en de Netflix Originals die op Netflix staan. Maar van Videoland vind ik het super fijn dat je programma’s terug (of vooruit) kunt kijken en dat ook nog eens zonder al die vervelende reclames. Daarbij kies ik eerder voor Videoland als ik een filmpje wil kijken.

Nogmaals, het is geheel aan jezelf of je kiest voor Netflix of Videoland. Dat is maar net waar je voorkeur ligt. Of als je liever wilt voorkomen dat je een verslaving krijgt, zou ik het allebei niet doen haha.

 

 

Heb jij Netflix of Videoland? Wat zou jij kiezen?
Liefs, CelineOp de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *