Celine

Netflix Originals series die ik nog wil zien

Ik kan echt genieten van een goede serie. Ondertussen heb ik dan ook al heel wat series gezien. In een eerder artikel vertelde ik al wat mijn favoriete series toen waren. Daar is nog niet heel veel aan veranderd, alleen Orphan Black is hier bij gekomen.  Wel staan er nog heel wat series op mijn lijstje om te kijken. Zo ook een aantal ‘Netflix Originals’. Vandaag deel ik er een aantal met jullie!

 

Better Call Saul

 

Better Call Saul

“Better Call Saul vertelt het verhaal van de in een winkelcentrum gevestigde superadvocaat Saul Goodman in de jaren voordat hij Walter Whites (Breaking Bad) advocaat werd. Van parkeerboetes tot massamoord, van uitglijders tot obligatiefraude, Saul regelt het allemaal.”

Omdat ik helemaal enthousiast was van Breaking Bad, maakt deze serie mij heel nieuwsgierig! Ik vond Saul in Breaking Bad echt al een leuk personage. Daar had hij wel een redelijk grote rol, maar het was toch eigenlijk ook maar een bijrol. Ik ben benieuwd of het ook leuk is als het juist de hoofdrol van de serie is. Tot nu toe heeft de serie twee seizoenen en is er een derde seizoen aangekondigd.

House of Cards

 

House of Cards

 

“Francis Underwood  is een roekeloos politicus. Hij is bereid over lijken te gaan om zijn doel te bereiken. Wanneer hij door de zo net verkozen president gepasseerd wordt, besluit hij wraak te nemen. Hij wil immers zelf president worden en besluit daarom alle politieke geheimen van Washington te lekken.”

 

Ik hoor zoveel goede verhalen over deze serie, dat ik als grote serieliefhebber het natuurlijk niet kan maken om deze serie niet te kijken. De serie bestaat uit 3 delen van 4 afleveringen van ongeveer 55 minuten, dus dat is helemaal niet veel. Ik denk dat deze serie een van de eerste word die ik zal gaan kijken, ook omdat het maar een paar afleveringen zijn.

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

 

Na 15 jaar in een sekte geleefd te hebben, wordt de onbreekbare Kimmy gered samen met vier andere vrouwen. Voordat Kimmy weer op de bus naar Indiana stapt besluit ze dat het tijd is om haar leven terug te winnen. Gewapend met slechts een rugzak, lichtgevende sneakers, een paar te laat ingeleverde bibliotheekboeken en een grote prop cash van een reddings-fonds, is ze klaar om New York City te ontdekken. Het is de beste tijd van het leven Kimmy. Ze rijdt met de metro, speelt mee met straatartiesten, bevrijdt Central Park paarden en maakt een spontane beslissing om een kamer te huren van Titus, een homo wannabe Broadway acteur die zijn brood verdiend als een robot in Times Square . Dit onwaarschijnlijke koppel lijkt misschien niet ideaal, maar het wordt al snel duidelijk dat ze elkaar echt kunnen helpen: Kimmy heeft iemand nodig om haar aan de moderne wereld te laten wennen, en Titus kon iemand gebruiken om hem te laten zien dat je nooit moet opgeven in het leven, het maakt niet uit hoe vaak je wordt afgewezen tijdens het optreden in “The Lion King.” Zolang ze bij elkaar blijven… maken ze er misschien wel wat van. Hakuna matata!

Een totaal ander soort serie dan de meeste series die ik heb gekeken. Ik vind het een leuk, origineel verhaal en ik ben echt benieuwd of deze serie mij kan boeien en vooral of hij mij kan blijven boeien. Ik kan best snel enthousiast zijn van een serie, maar het gebeurd ook regelmatig dat ik dan na een paar afleveringen of bij het tweede seizoen afhaak. Unbreakable Kimmy Schmidt bestaat uit twee seizoenen. Het derde seizoen is ook al aangekondigd.

Jessica Jones

 

Jessica Jones

 

Jessica Jones is een superheld. Door een tragedie heeft zij al vroegtijdig dat leven vaarwel moeten zeggen. Jessica is echter op de weg terug en begint ook weer orde op zaken te stellen in haar privéleven. Daarnaast is zij werkzaam als privé-detective. Jessica wordt geplaagd door zelfhaat en PTSS, maar dat weerhoudt haar er niet van om te vechten tegen haar innerlijke demonen. Haar gave wendt zij dan nu ook aan om degenen die dat het hardst nodig hebben te ondersteunen… vooral als zij bereid zijn om haar daar een aardig zakcentje voor te betalen.

Ik vind het een beetje een gekke beschrijving haha, maar goed. Vooral de trailer greep mij heel erg. Een combinatie van actie en drama is precies waar ik van hou. Ik ben dan ook heel benieuwd of  deze serie mijn verwachtingen waar kan maken. Tot nu toe heeft het nog maar 1 seizoen. Er is wel een tweede seizoen aangekondigd, maar ik lees daar verschillende dingen over. Volgens mij duurt het nog wel een hele tijd.

Sense8

 

Sense8

Een groep personen over de hele wereld zijn plots mentaal verbonden. Samen moeten zij een manier vinden om te overleven terwijl ze opgejaagd worden door degenen die denken dat zij een gevaar vormen voor de wereldorde.

Ook dit is zo’n serie waar ik echt heel benieuwd naar ben en best wel hoge verwachtingen voor heb. Ik lees zoveel goede dingen. Soms is dat ook wel lastig want dan kan het alleen maar tegenvallen haha. Maar dit verhaal klinkt in ieder geval al super tof! Er is nu 1 seizoen van, vanaf december dit jaar start het tweede seizoen. Er is ook een stukje in Nederland gefilmd voor dit tweede seizoen! Ik ben heel benieuwd.

Dit waren een aantal Netflix Originals die ik heel graag wil zien. Het zijn ook degene die ik het liefst als eerste wil gaan kijken nadat ik klaar ben met de serie waar ik nu mee bezig ben. Vooral de twee laatst genoemde maken mij heel nieuwsgierig.

Wat is jouw favoriete Netflix Original?

Liefs, Celine

 

 

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *