Celine, Fotoverslag, Reizen

Onze allereerste surprise reis

Ieder jaar lijkt wel sneller te gaan dan dat jaar ervoor. Ook de eerste helft van 2018 lijkt weer voorbij te zijn gevlogen. Juni is voor mij altijd de maand dat ik de vakantiekriebels begin te krijgen. Al heb ik die eigenlijk wel het hele jaar door, in juni lijkt het toch net wat erger te zijn. Je hoort mensen praten over vakanties, mensen gaan op vakantie, het wordt vakantie-achtig weer (alhoewel, in Nederland….). Cynthia maakte vorige maand samen met haar vriend een reis om jaloers op te worden: ze ging maar liefst drie weken naar Amerika! En omdat al haar verhalen, foto’s en filmpjes natuurlijk gedeeld moeten worden, leek het ons leuk om de maand juni een vakantiethema te houden op CwithC. En ik mag aftrappen met de eerste vakantie blog!

 

CwithC bestaat inmiddels alweer twee jaar, maar Cynthia en ik zijn al een stuk langer vriendinnen. Ik vertelde al eens over onze eerste vakantie samen in 2014. Een jaar daarna maakten we onze allereerste surprise reis. Daar is nog nooit wat over verteld op CwithC, omdat dit nog voor de tijd was dat CwithC bestond. Toch leek het mij leuk hier wat meer over te vertellen en jullie wat foto’s te laten zien!

 

krassen srprs.me Toen wij gingen in 2015, was srprs.me nog helemaal niet zo groot als dat het nu is. We kenden niemand in onze omgeving die het ooit gedaan had en er waren weinig ervaringen te lezen op internet. Het was dus echt een beetje afwachten of het wel wat zou zijn, maar het leek ons simpelweg gewoon ontzettend gaaf.

We vlogen vanaf Eindhoven en werden gebracht door mijn vader. Eenmaal daar aangekomen ging mijn vader gelijk op de borden kijken en hij was er al snel helemaal van overtuigt wat onze bestemming zou worden. Wij konden ook niet meer wachten, dus we krasten de code snel open en keken gespannen naar het beeldscherm van de telefoon.

Het werd Wrocław in Polen! We hadden er beiden nog nooit van gehoord, maar we vonden het wel heel tof. Polen is voor ons nou echt zo’n land waar we wel heen willen, maar niet zo snel heen zouden gaan. Mijn vader was stomverbaasd en liep terug naar het bord, want hij dacht dat we ergens anders heen zouden gaan en kon het niet geloven, haha.  Maar goed, wij konden gaan inchecken en onze eerste surprise reis kon beginnen!

 

Cynthia’s vader stuurde ons tijdens het wachten tot we konden gaan boarden allemaal informatie over Polen en het plaatsje waar we heen gingen. Dat was best wel handig. Zo kregen we toch alvast wat te weten over onze bestemming. Zelf hebben we ook vast wat dingetjes gegoogeld. We zochten wat bezienswaardigheden op en bijvoorbeeld hoe we naar ons hotel kwamen.

 

Wrocław hotel Europejski
Wrocław hotel Europejski

 

We verbleven in het hotel genaamd Europejski. Een prima hotel dat best wel centraal ligt. We hebben de hele reis namelijk alles gelopen. Dat was ideaal! Nu lopen Cynthia en ik altijd wel extreem veel, maar voor de mensen die daar niet van houden ligt er een treinstation in de buurt!

 

Wrocław

Wrocław

Wrocław

 

Wrocław heeft mij echt zo erg verrast. Het is echt een enorm leuke stad waar je ontzettend veel kan bezichtigen. Wij waren er 4 dagen en we hebben ons geen moment verveeld. De stad heeft een ontzettend gezellige sfeer. Dat komt denk ik onder andere door de bouwstijl. Geen enkele straat is saai. Het grote marktplein is ook echt onwijs gezellig. Door de vrolijke kleuren, de verschillende vormen van de huizen en de altijd drukke terrasjes kijk je je ogen uit!

 

slotjes brug Wrocław

 

Ook heeft Wrocław enorm veel bruggen. Waaronder deze slotjes brug, waar stelletjes net als in Parijs een slotje ophangen als symbool voor hun liefde.

 

Sky Tower Wrocław

Sky Tower Wrocław

Sky Tower Wrocław

 

De Sky Tower is het hoogste gebouw van Polen. Voor een paar Zloty (Pools geld) kun je naar de top en kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Absoluut de moeite waard!

Botantische tuinen Wrocław  Botantische tuinen Wrocław

      Botantische tuinen Wrocław

Botantische tuinen Wrocław

Botantische tuinen Wrocław

 

Ook de Botanische tuinen zijn het bezoeken absoluut waard. Tot nu toe heb ik maar weinig Botanische tuinen bezocht waar echt daadwerkelijk wat te zien is. Hier kun je heerlijk wandelen tussen de verschillende bloemen en planten of over bruggetjes waar je langs watervalletjes loopt. Ook kun je er heerlijk op een bankje zitten en kijk je dan lekker uit over het water. Of net als ons kun je natuurlijk een fotoshoot houden. Erg leuk, al zijn de foto’s van ons allemaal afschuwelijk geworden haha. Deze hierboven durf ik dan nog wel aan jullie te laten zien, haha.

Wrocław vegetarisch Wrocław vegetarisch

 

Op onze een na laatste dag, ontdekten we een vegetarisch restaurantje. Zoals jullie misschien wel weten is Cynthia vegetarisch, dus we besloten hier naar binnen te gaan. We namen beiden iets anders, zodat we dat van elkaar ook konden proeven. En hoewel dit de eerste keer was dat ik vegetarisch at, het was erg lekker! Links was iets met tofu en aardbeiensaus, rechts weet ik niet helemaal meer zeker, maar ik geloof dat het iets falafel was! We waren zo enthousiast dat we er op onze laatste dag weer wilden eten, maar toen was hij helaas dicht.

 

Wrocław kabouters Wrocław kabouters Wrocław kabouters Wrocław kabouters

Wrocław kabouters Wrocław kabouters Wrocław kabouters Wrocław kabouters

 

Een ander leuk detail is dat er door heel Wrocław kabouters staan. Er zijn er op dit moment maar liefst meer dan 400! Zoveel hebben wij er niet gespot, maar het was wel leuk om tijdens het lopen steeds om je heen te blijven kijken om te kijken of je er één zag. En dan moet je natuurlijk niet vergeten er een foto van te maken!

 

 

Na Wrocław zijn we maar liefst nog drie keer op surprise reis gegaan! De bestemmingen daarvan kun je hier, hier en hier vinden!

 

Ging jij ooit op surprise reis? Waar ging jij toen heen?

 

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *