Celine, Persoonlijk

Plekken in Nederland die ik nog wil bezoeken

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is het een weekje stil geweest op C with C. Cynthia en ik hebben het allebei druk gehad en waren best wel moe. We konden het even niet opbrengen om te bloggen en wilden niet met een flut artikel komen omdat we ons verplicht voelden. Dan maar even een weekje niet dachten we. Maar niet getreurd, we zijn er weer! Ook zaterdag is er gewoon weer een artikel van Cynthia.

Ik vind nieuwe plekken ontdekken ontzettend leuk. En dat geldt niet alleen voor het buitenland. Ook van ons eigen kleine kikkerlandje staan er aantal dingen op mijn bucket list. Plaatsen of bezienswaardigheden waar ik nog nooit geweest ben, terwijl ik toch al 20 jaar in dit best wel kleine landje woon. Vandaag deel ik de plekken in Nederland waar ik graag nog een keer naartoe zou willen.

 

Giethoorn, Overijssel

 

Giethoorn, Overijssel

Toen ik klein was ben ik hier wel ooit geweest, maar daar weet ik nog maar zo weinig van dat ik dat niet echt kan meetellen. Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd, door de vele bruggetjes en water in dit dorp. Er is maar één fiets- en wandelroute, voor de rest kan je met een bootje door het dorp varen. Ik denk dat je hier wel het beste heen kan gaan met lekker weer, maar ik kan mij nog herinneren dat ik de sfeer heel fijn vond en het er prachtig uitziet. 

Volendam, Noord-holland

 

Volendam, Noord-Holland

Volendam is een beetje zo’n plaats waarvan ik gewoon vind geweest te moeten zijn. Wat er precies te beleven valt weet ik eigenlijk niet eens. Ik denk gewoon lekker door het dorp slenteren, souvenirtjes kopen, terrasjes pakken en vis eten haha. En natuurlijk niet te vergeten: een foto maken in klederdracht! Hoe bedoel je de toerist in eigen land uithangen haha.

 

Leiden, Zuid-Holland

 

 Leiden, Zuid-Holland

Laatst moest ik een dagje werken in Leiden, maar meer dan de weg van het station naar mijn werk en weer terug heb ik niet gezien. Toen ik het treinstation uitliep voelde het meteen als thuiskomen. Wat gek is, want ‘mijn thuis’ is een dorpje van nog geen 7000 inwoners. Maar toch voelde ik mij meteen op mijn plek in Leiden. Hier wil ik graag nog een keer heen om lekker door de straatjes te slenteren. Volgens mij kan je er ontzettend leuk winkelen!

 

stad Groningen

 

Groningen, Groningen

De stad Groningen staat ook al een lange tijd op mijn bucket list. Ik hoor van veel mensen dat het een hele gezellige stad is met een fijne sfeer en waar je veel kunt doen. Maar tegelijkertijd ook mooie natuur is. Ik hou wel van dat soort steden dus ik ben er heel benieuwd naar!

 

Waddeneiland Texel

 

Waddeneilanden

De waddeneilanden staan ook hoog op mijn bucket list. Welke mij dan het leukst lijkt weet ik niet zo goed. Ik wil ze eigenlijk gewoon allemaal bezoeken! Ik denk dat je er heerlijk tot rust kan komen. Lekker uitwaaien op het strand, genieten van de natuur, een stukje fietsen of gewoon lekker op een terrasje zitten. Het lijkt me heerlijk.

 

Anne frank huis museum

 

Anne Frank huis

Een paar weken geleden gingen Cynthia en ik naar Amsterdam. Het voornaamste doel was om het Anne Frank huis te bezoeken. Maar toen we een week van te voren de kaartjes wilden boeken was het al helemaal uitverkocht. Bizar hoeveel mensen daar elke dag naartoe gaan! Nog steeds wil ik er heel graag heen. Ik heb helemaal niks met museums maar dit lijkt me toch wel heel indrukwekkend en mooi om te zien.

 

 

Safaripark Beeksebergen

Naar een dierentuin gaan vind in altijd erg leuk. Ik ben dan ook al in heel wat dierentuinen geweest, maar Safaripark Beeksebergen heb ik helaas nog niet van mijn lijstje kunnen afstrepen. Het lijkt me ontzettend tof om de dieren van zo dichtbij te kunnen zien. Het jammere aan dierentuinen vind ik dat het altijd best wel prijzig is. 

 

Walibi Holland

 

Walibi Holland

Als ik zeg dat ik nog nooit naar Walibi ben geweest word ik altijd heel erg raar aangekeken. Ik wil er zeker wel een keer naartoe maar het komt er telkens maar niet van. Sowieso ben ik al heel lang niet naar een pretpark geweest. Over een maand loopt mijn Day Zero Project af en ik zou 3 pretparken willen bezoeken, maar ik heb er nog geen 1 kunnen afstrepen. Ik hoop dat de eerst volgende toch echt wel Walibi wordt!Dit zijn de bezienswaardigheden en plekken in Nederland die ik heel graag nog zou bezoeken. Ik denk dat ik er nu niet zo snel heen ga omdat ik alles met het openbaar vervoer moet doen. Zodra ik mijn rijbewijs heb zal ik sneller de keus maken om lekker een dagje weg te gaan.


Waar zou jij nog graag heen willen in Nederland?

 

Liefs, CelineOp de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

Bewaren

Bewaren

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *