Celine, Persoonlijk

Ik ben social media verslaafd!

Net zoals heeeeel veel andere moet ook ik toegeven dat ik best wel social media verslaafd ben. Of nou ja, best wel? Zeg maar gewoon heel erg. Ik denk dat als ik zou bijhouden hoelang ik op mijn telefoon zit, ik heel erg ga schrikken. En misschien (op sommige dagen) wel boven het gemiddelde van 3 uur en 16 minuten kom. Hoe ernstig is dat?

social media verslaafd

Wat ik vooral zo erg vind is dat het zoveel tijd in beslag neemt en je er eigenlijk niks mee bereikt. Het enige wat je ervan leert is dat Henk zijn auto weer eens een opknapbeurt heeft gegeven en hoe Sanne zich in het weekend weer heeft laten gaan in de kroeg. En dan heb ik het nog niet over de onzinnige (maar grappige) filmpjes waar zoveel tijd in gaat zitten.  Natuurlijk staan er ook wel nuttige dingen tussen, maar die zijn vaak op één hand te tellen.

Ben ik trouwens de enige die van Facebook even naar Instagram gaat en dan vervolgens weer terug naar Facebook gaat om weer door hetzelfde lijstje te scrollen? Dat is ook zo’n situatie dat ik denk: “Celien, leg die telefoon nou eens weg!” Maar zodra ik hem weg leg heb ik hem binnen 5 minuten weer in mijn hand.

En nu ik het toch over Facebook heb. Dat is denk ik vooral de boosdoener in mijn geval. Zelfs als ik wakker word is het eerste wat ik doe even door mijn Facebook scrollen om te kijken wat ik ‘gemist’ heb. 

Mijn telefoon weerhoudt me van het doen van de dingen die ik moet doen. Ik ben totaal niet productief bezig, omdat ik de hele dag wordt afgeleid door dat gekke ding. Zodra er een melding binnen komt móet ik even kijken. En daarna zit ik zo weer een half uur te scrollen. 

In gezelschap heb ik gelukkig wel geleerd om niet te vaak op mijn telefoon te zitten. Want hoe vaak het gebeurd het dat op een feestje iedereen op zijn telefoon zit in plaats van gezellig met elkaar aan het praten is? Soms maar ik me daar ook echt wel schuldig aan, maar omdat ik er zelf ook slecht tegen kan als iemand de hele tijd op zijn/haar telefoon zit, probeer ik er op zo’n moment zo min mogelijk op te zitten. En dan lukt het me wel.

Maar waarom lukt het mij dan thuis niet om een uurtje zonder mijn telefoon te zitten? Is het echt zo belangrijk om de hele dag te kijken wat andere mensen doen of hebben meegemaakt. Of plaatjes te kijken op Pinterest of foto’s van het geweldige leven van andere zien? Blijkbaar… Want het is niet dat ik het doe uit verveling. Ik heb genoeg dingen te doen!

En dat is best confronterend. Het is eigenlijk helemaal niet gezond hoeveel we met zijn allen bezig zijn met onze telefoon. Natuurlijk is het super fijn om zo contact te hebben met je vriendinnen, maar daar houdt het eigenlijk ook wel bij op. Social media is bijzaak, maar lijkt tegenwoordig toch het belangrijkst te zijn. Maar dat wil ik dus niet meer. Ik wil productiever worden. En mij niet de hele dag afvragen wat een ander aan het doen is. Ik ga proberen om elke dag bewust een uurtje mijn telefoon wegleggen. En sowieso veel minder met mijn telefoon bezig te zijn. In de hoop dat het mij rust in mijn hoofd brengt, dat ik niet meer een uur (of zeg maar 2 uur) later slaap dan gepland en wat ik wat meer uit mijn dagen haal. Ben jij ook social media verslaafd?

Liefs, Celine
Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *