Celine, Reizen, Tags

The Ultimate Travel Tag

Tags invullen vind ik altijd heel erg leuk. Voor deze reis blogweek was ik op zoek naar een reis tag en al snel kwam ik deze super leuke tag tegen. Het is The Ultimate Travel Tag. Ik vond hem op mamaliefde.nl. Het zijn erg veel vragen, dus ik hoop dat je de tijd hebt haha! Lees je mee? :)

 

Mallorca

 

Welke landen heb je bezocht?

Als je de blog van maandag hebt gelezen dan weet je het antwoord eigenlijk al, maar ik zal ze toch nog even allemaal opnoemen:
– Nederland
– België
– Luxemburg
– Duitsland
– Frankrijk
– Spanje
– Portugal
– Polen
– Italië
– Kroatië
– Oostenrijk
– Malta
– Turkije
In totaal zijn het er 13.

 

Aan welk Europees land heb jij je hart verloren?

Als ik er ééntje moet kiezen is het denk ik Malta. Er was daar niets wat ik niet leuk vond. Oké, misschien was het verkeer soms een beetje eng, maar de rest gaf mij allemaal zo’n fijn gevoel. Ik ben er nu pas één keer geweest en hoewel het een klein eiland is denk ik dat het me nooit zou vervelen om daar terug te komen.

 

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Ik zei altijd dat ik de Blue Lagoon in Malta echt het mooist vond, maar in juli ben ik naar Lanzarote geweest en het Timanfaya Nationaal Park was ook echt prachtig, dus nu twijfel ik een beetje. Daarbij bedacht ik mij laatst dat ik ook in het Nationaal Park Plitvice meren in Kroatië ben geweest en dat was ook zo mooi! Ik vind het heel moeilijk om te kiezen welke ik het mooiste vond, maar als de Blue Lagoon staat mij wel nog het beste bij dus ik denk dat dat het meeste indruk op mij heeft gemaakt.

 

Barcelona Font Màgica Montjuïc

 

 

Wat is je favoriete city trip bestemming?

Vorig jaar heb ik echt mijn hart verloren toen ik voor het eerst in Barcelona was, dus tot nu toe is Barcelona mijn favoriete city trip bestemming. Wel zou ik nog heel graag een keer naar Londen willen en ook naar New York.

 

Noem je mooiste reismoment.

Dat zou ik echt niet weten. Ik heb heel veel leuke, mooie dingen meegemaakt, maar ik zou er niet echt één moment uit kunnen pikken die voor mij echt het mooist was.

 

Wat is je minst leuke reiservaring?

Vorig jaar in Barcelona was ik met een busreis. Daarin zat een stel, waarvan de jongen een beetje opstandig was tegenover de buschauffeurs en op een gegeven moment zelfs de buschauffeur bedreigde. Op de laatste dag besloten de buschauffeurs dat het genoeg was en ze zich er niet veilig bij voelden om met de man in de bus terug naar Nederland te rijden. Hij besloot ze niet mee te nemen waarop de man helemaal door het lint ging en één van de buschauffeur in elkaar sloeg wat hem een hersenschudding bezorgde. Na een hele opstand en heel veel gedoe moest de man toch mee van de reisorganisatie en werden de buschauffeurs halverwege afgelost door een andere buschauffeur. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen, maar op het moment zelf was dit best wel eng.

 

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Ik kan me nog wel vaag herinneren dat ik zo had genoten van het eten in Turkije in het hotel, maar ik was toen 14 en ik denk dat ik toen een hele andere smaak had dan nu. In Malta heb ik ook wel lekker gegeten maar dat was veel van het zelfde. In Barcelona ben ik echt uiteten geweest en het eten was elke dag echt heerlijk!

 

 

Timanfaya Lanzarote

 

 

Laat je leukste vakantiefoto zien?

Dat vind ik wel echt een hele lastige. Ik heb best wel heel veel leuke foto’s en ik vind er een paar met familie erbij echt super leuk! Weet alleen niet of ze het zo waarderen als die op internet komen te staan, dus ik heb er even ééntje van mezelf. Ik heb gekozen voor de foto hierboven. Mijn broertje had deze foto gemaakt zonder dat ik het wist en juist daarom vind ik hem zo gaaf. Ik baal nog steeds van die man die erop staat, helaas niks aan te doen.

 

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Hoewel ik in het dagelijks leven best wel een planner ben, doe ik dat voor een vakantie juist bijna niet. Natuurlijk wordt de bestemming wel van te voren bepaald en ik kijk ook wel een beetje wat er te doen is. Maar het leukste vind ik om gewoon lekker erheen te gaan en te ontdekken wat er te doen is en alles op de bestemming zelf te beslissen.

 

Zou je liever een ski- of zonvakantie hebben?

Ik heb nog nooit een skivakantie gehad. Dat lijkt mij wel heel leuk voor een keertje maar ik denk niet echt dat het voor mij is weggelegd. Ik ben zo onhandig als de pest dus ik denk dat ik niet eens op die dingen kan blijven staan. Zoals ik al zei voor één keertje prima, maar ik wil het liefst lekker naar de zon.

 

Ga je liever terug naar eerder bezochte bestemmingen of zoek je nieuwe locaties op?

Dat is heel simpel: nieuwe locaties. Ik hou van reizen en mijn doel is om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Er zijn wel wat locaties waar ik ook graag nog wel eens terug wil gaan, maar dan over een paar jaar. Voorlopig wil ik het liefst nieuwe bestemmingen ontdekken.

 

Mallorca


Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en / of luxepaard?

Ontdekker! Zoals ik net al zei wil ik het liefst zoveel mogelijk plekken ontdekken. Ik kan er best van genieten om een paar uurtjes op het strand te liggen, maar dat raak ik na een tijdje wel weer zat. Als ik ergens ben wil ik zoveel mogelijk van de plek zien, want wie weet of je er ooit nog terugkeert.

 

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Meest ideaal vind ik een vakantie dat een combinatie is van zon, zee, strand en lekker cultuur snuiven en actieve dingen doen. Het lijkt me ook supertof om lekker met de auto rond te reizen en van bestemming naar bestemming te gaan. Helaas heb ik zelf nog geen rijbewijs, maar ik kan niet wachten om lekker te kunnen roadtrippen!

 

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Dat maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit, als er maar zon is. Lekker aan het strand of aan het zwembad liggen met een goed boek en een cocktail. Dat is denk ik voor mij de ultieme ontspanningsvakantie.

 

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Zoals ik net al zei zou ik super graag een ging een roadtrip maken. Maar als ik echt naar 1 bestemming ga, ga ik het liefst wel met het vliegtuig. Dat scheelt gewoon zoveel tijd.

 

Met Srprs.me naar 2 bestemmingen deel 2

 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Dit vind ik best wel een lastige. Ik vind beide heel erg leuk. In een attractiepark ben ik echt al heel lang niet geweest. Het stond zelfs op mijn Day Zero Project, die inmiddels al een paar maanden is afgelopen, om drie keer naar een attractiepark te gaan. En in die 1001 dagen ben ik geen 1 keer geweest. Niet omdat ik niet wil, maar het komt er gewoon niet van. Naar een dierentuin daarentegen ben ik wel vaak geweest de afgelopen tijd. Ik vind het ook echt leuk om steeds een verschillende dierentuin te bezoeken. Ook als ik op vakantie ben kijk ik altijd of er een dierentuin is. Dat doe ik dan weer niet met een attractiepark. Dus ik denk dat de vraag hiermee eigenlijk wel beantwoord is.

 

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Misschien het voor meest voor de hand liggend, maar ook zeker het belangrijkst, is mijn portemonnee die ik altijd meeneem. Verder neem ik mijn telefoon en camera ook elke reis mee.

 

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Ik ben überhaupt nooit zo van de make-up, maar wat ik wel altijd op heb is mascara. Dat is dus ook mijn favoriete beauty reisproduct. Voor op reis neem ik het liefst waterproof mascara, zodat ik er eventueel ook mee kan zwemmen.

 

Wat is je no fail outfit voor onderweg?

Het liefst draag ik onderweg een lekkere joggingsbroek met daarop een hemdje en een shirtje en een vest. Ik vind het altijd fijn om in laagjes te werken want dan kan je dingen aan- of uittrekken als het warm/koud is.

 

Zou je je paspoortnummer zo kunnen opnoemen, zonder te spieken?

Ik ken de eerste drie cijfers maar daar houdt het ook wel bij op!

 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn vriend. Lekker met zijn tweetjes op een eiland lijkt me echt heerlijk!

 

Met Srprs.me naar 2 bestemmingen deel 2

 

Met wie ga je meestal op reis?

De laatste tijd vooral met vriendinnen en dan eigenlijk vooral met Cynthia haha. Laatst ben ik dan met mijn moeder en broertje op vakantie geweest maar dat is eigenlijk al heel lang geleden. De eerst volgende vakantie wordt samen met mijn vriend, dat gaat onze eerste vakantie samen worden!

 

Welke stad zou je aan je vrienden aanbevelen om te bezoeken? En waarom?

Barcelona! Zoals ik eerder al zei heeft  deze stad echt mijn hart veroverd. Dit komt omdat er in deze stad zó ontzettend veel te doen is. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. De stad staat vol met mooie gebouwen, super gezellige straatjes, leuke winkels, heerlijk eten.  Wat ik ook zo tof vindt is dat deze stad een strand heeft. Dus na heerlijk struinen over de Ramblas kan je even relaxen op het strand of een duik nemen in de zee.

 

quote travel

 

Wat is je favoriete reisquote?

Hij is al vaker voorbij gekomen op CwithC, maar dit is echt één van mijn favoriete quotes. “Travel is the only thing you buy that makes you richer.” Ik vind ook echt dat hoeveel spullen je ook bezit, het je nooit zo rijk maakt als reizen. Reizen is het enige waar je geld voor moet uitgeven en je toch rijker maakt. Je leert gewoon zo ontzettend veel van andere landen, nieuwe culturen en andere gewoontes.

 

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Als alles goed gaat ga ik samen met mijn vriend nog een weekje op vakantie. We zijn er nog niet helemaal uit waar naartoe maar we denken aan Griekenland.

 

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Heb je ff? Haha. Ik wil nog zoveel zien! Maar bovenaan staan denk ik Curaçao, Australië,  New York en Thailand.

 

Blue Lagoon Malta

 

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen gaan?

Ik denk de Blue Lagoon in Malta. Alhoewel ik ook nog wel eens naar Het Nationaal Park Plitvice meren zou willen, omdat ik me toen ik daar was me helemaal niet lekker voelde en dus niet echt heel erg heb opgelet.

 

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik denk dat dat misschien wel voor de hand ligt, maar naar landen waar het onveilig is zou ik niet graag willen.

 

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Met mijn vriend, apart  met mijn vader en apart met mijn moeder. Ik ben met alle drie nog nooit alleen op vakantie geweest en dat wil ik wel heel graag!

 

Je gaat morgen op reis, geld speelt geen rol, waarheen gaat het vliegtuig?

Australië! Ten eerste omdat ik zó graag een keer naar Australië en ten tweede omdat dit echt een hele dure reis is, dus wanneer geld geen rol speelt is die keuze makkelijk gemaakt.

 

 

En dat was ‘m dan! Ondanks dat het een hele lange tag was vond ik het wel heel leuk om in te vullen. Ik hoop jullie ook, laat het vooral weten in de comments.


Liefs, Celine
Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *