Celine, Reizen

Een throwback naar de leukste vakantie

Als je aan mij vraagt wat tot nu toe mijn leukste vakantie is hoef ik niet lang na te denken. Met volle overtuiging zeg ik dan: Malta 2014. Dit was de vakantie dat Cynthia en ik voor het eerst alleen op vakantie gingen, zonder ouders. Misschien dat dat de vakantie sowieso al extra ‘speciaal’ maakte, maar het is echt de bestemming die ervoor heeft gezorgd dat het een vakantie was om niet te vergeten. Malta heeft mijn hart veroverd. Vandaag laat ik jullie een paar foto’s zien van deze vakantie.

Malta

San Antonio & Spa Hotel MaltaSan Antonio & Spa Hotel MaltaSan Antonio & Spa Hotel Malta San Antonio & Spa Hotel Malta San Antonio & Spa Hotel Malta San Antonio & Spa Hotel Malta San Antonio & Spa Hotel Malta
Het hotel waar we in zaten was het San Antonio & Spa Hotel. Het hotel was op het moment dat wij kwamen nog in verbouwing. De verbouwing duurde namelijk wat langer dan gepland. Naast dat er ’s ochtends al vroeg geboord werd hadden we er zelf niet zoveel last van. Ik ben wel heel benieuwd hoe het er nu uit ziet! De kamer zag er heel mooi uit. En die douche, zó lekker!!! Als ik een ‘minpunt’ zou moeten noemen is dat we extra hadden betaald voor een kamer met zeezicht, maar het uitzicht wat je hierboven ziet is toch niet helemaal wat we ons hadden voorgesteld bij ‘zeezicht’.

San Antonio & Spa Hotel Malta

Alhoewel, hier zie je toch echt de zee. Dus wat zeur ik ;) .

Malta openbaar vervoer

Met dit dagkaartje kan je heel de dag over het hele eiland met de bus. 1 euro 50, even serieus. Nu is Malta niet zo groot maar daarvoor kan je in Nederland nog niet van de ene kant van Rotterdam naar de andere kant van Rotterdam.

Valletta Malta Valletta MaltaValletta Malta Valletta MaltaValletta MaltaValletta MaltaValletta Malta

Leuke winkeltjes,  gezellige straatjes met restaurantjes,  mooie gebouwen: de hoofdstad Valletta heeft het allemaal. Zodra we de stad binnenkwamen kreeg ik meteen een enthousiast gevoel. Er is best wel veel drukte, maar daar houd ik wel van. En er zijn ook plekjes waar je heerlijk de rust op kunt zoeken en even van het uitzicht kunt genieten.

Mdina Malta img_7986 img_8007img_0615

Ook het stadje Mdina mag je niet overslaan als je in Malta bent. Mdina is de oude hoofdstad van Malta. Het wordt de ‘silent city’ genoemd en het plaatsje doet zijn naam zeker eer aan. Zodra je de stadspoort betreed merk je niks meer van de drukte van de rest van Malta. We hadden ergens gelezen of gehoord dat wanneer je ’s avonds naar een bepaald restaurantje gaat je de zon onder kunt zien gaan en daar waren wij heel benieuwd naar. Ik denk ook dat het het beste is om ’s avonds te gaan, omdat er niet heel erg veel te beleven valt. Maar in dat restaurantje hebben we met een lekkere smoothie kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Gozo Malta Gozo Malta Gozo Malta Gozo Malta Gozo Malta

We zijn met een jeep tour over het eiland Gozo gegaan. Wat was dit gaaf zeg! We hebben ook echt hele mooie plekjes gezien die we normaal denk ik nooit hadden gezien.

Blue Lagoon Malta

En dan, last but not least. De Blue Lagoon. Helaas heb ik maar 1 goede foto van deze prachtige plek.

 

 

 

Oeps, dit zijn echt een stuk meer foto’s geworden dan ik wilde. En ik zou nog wel even door kunnen gaan. Ik denk dat het niet voor niks mijn leukste vakantie is. Ik ben ook zeker van plan nog een keer terug te gaan en het liefst naar hetzelfde hotel. Het beviel toen al en ik ben echt heel benieuwd hoe het er na de verbouwing uitziet.

 

 

 

Wat is jouw favoriete vakantie?

Liefs, Celine

 

 

 

 

 

 

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *