Celine, Persoonlijk

Tips om geld te sparen

Na de dure maand is het ook voor mij weer tijd om wat minder uit te geven en weer even te gaan sparen. Ik ben hier alleen niet zo goed in. Ik vind teveel dingen leuk en kan mezelf nooit zo goed bedwingen om iets te kopen. Al gaat dat de laatste tijd wel veel beter. In dit nieuwe jaar heb ik een aantal dingen waarvoor ik echt wil gaan sparen, zoals mijn rijbewijs en vakanties. Nu zet ik daar ook wel steeds een deel voor op mijn spaarrekening. Maar ik probeer ook altijd een manier te bedenken om te sparen zonder dat ik het echt merk. Het leek mij wel leuk om deze tips om te sparen met jullie te delen. Misschien dat jullie er ook wat aan hebben!

 

Geld sparen

 

Twee euro munten buis

Ik heb een buis gekocht waar je 2 euro munten in kunt doen. Er kunnen 450 munten in, dus als hij vol is heb je uiteindelijk 900 euro. Ik heb dit ook op mijn Day Zero Project doelenlijst gezet. Ik ben nu 1,5 jaar geleden met het sparen begonnen er ik denk dat er nu 300 munten in zitten, misschien wel meer zelfs. Je kunt natuurlijk zelf bepalen op wat voor manier je deze 2 euro munten spaart. Probeer je steeds geld te wisselen of leg je juist de munten die je hebt apart. Dat is wat ik namelijk doe. Hierdoor duurt het wel een stuk langer, maar je merkt niet dat je steeds geld apart legt, omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat. Dat vind ik echt ideaal. Ik moet hem voor het einde van mijn Day Zero Project vol hebben en ik denk dat dat wel gaat lukken. Dat is dan toch wel erg mooi meegenomen als je dan opeens 900 euro hebt!

 

52 weken sparen

 

52 weken spaar challenge

Dit hoorde ik laatst van kennissen van ons. Ik was meteen enthousiast. De bedoeling is dat je elke week iets in je spaarpot doet of op je spaarrekening stort. Week 1 spaar je €1,-, week 2 spaar je €2,- en zo ga je door totdat je week 52 ook weer €52,- spaart. Als je dit het hele jaar volhoudt heb je aan het einde van het jaar €1378,- bij elkaar gespaard! Dat is echt wel een heel mooi bedrag waar je echt iets leuks van kan doen of kopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het andersom te doen, omdat december vaak al een dure maand is. Dus dat je begint met €52,- en zo aftelt. Of je doet alle bedragen door elkaar en kijkt wanneer het het beste uitkomt. Je kan er zelf een eigen draai in geven, als je elke week maar een van de bedragen spaart!

 

Kleingeld sparen

Een derde manier om te sparen is al je kleine geld wat je in je portemonnee hebt meteen over te gooien in een spaarpot. En dan niet per se de 1 en 2 euro’s, maar vooral de 5, 10, 20 en 50 centjes. Je kan dit natuurlijk zelf bepalen. Maar ook dit is zo’n manier waar je echt niks of in ieder geval weinig van merkt. En ik denk dat je zo toch een leuk bedrag kan sparen.

 

Zet elke maand een spaardoel

Dit is meer voor het sparen van wat grotere bedragen en het overzichtelijk houden van je uitgaves. Wat ik vanaf deze maand doe, is na mijn salaris een overzichtje maken van mijn inkomsten en uitgaves. Daarbij reken ik ook een bedrag mee wat ik van mijzelf mag uitgeven aan overige dingen. Zo komt er een bedrag uit wat ik zou moeten overhouden en dan zet ik dat als mijn spaardoel. Als ik dan aan het einde van de maand minder overhoud is het voor mijzelf weer een reminder van oké Celine, hier gaat iets niet goed. Zo hoop ik dat ik wat beter wordt in sparen haha.

 

 

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Voor mij werkt dit echt ideaal. Vooral de 52 weken spaar challenge vind ik super tof en hoop ik ook echt vol te houden.

 

Hoe sparen jullie?

Liefs, Celine

 

 

 

 

 

Bewaren

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *