Celine, Day zero project, Persoonlijk

Top 3 concerten

Iets wat de laatste 2 jaar echt is uitgegroeid in iets wat ik écht super leuk vind: het bezoeken van concerten! Aan het begin van 2014 was ik nog nooit naar een concert geweest van een buitenlandse artiest. Sowieso had ik nog maar weinig concerten meegemaakt, maar wat leek het mij leuk om dit wel wat vaker mee te gaan maken. Daarom besloot ik dit ook als een doel te stellen voor mijn DZP. Maar dan niet 1, maar 5! En het zouden er eigenlijk wel meer mogen zijn achteraf, want ondertussen heb ik er alweer 9 gehad en staan er nog 3 op de planning. Misschien dat ik een beetje ben doorgeslagen? ;)

Vandaag wil ik jullie mijn top 3 geven over de 9 concerten waar ik tot nu toe heen ben geweest. Maar voordat ik dit ga doen eerst een overzichtje van de concerten:

– 24 september 2014: Lady Gaga
– 3 november 2014: Ed Sheeran
– 18 november 2014: Enrique Iglesias – special guest: Demi Lovato
– 1 februari 2015: Alex Goot & Christina Grimmie
– 9 maart 2015: Katy Perry
– 21 maart 2015: The Script
– 25 maart 2015: Racoon
– 12 juni 2015: Groots met een zachte G
– 16 februari 2016: Jessie J

Ik besef me dat een top 3 kiezen uit deze concerten niet zo makkelijk is als ik in eerste instantie dacht. Er zijn 2 concerten die er echt boven uitsteken, dus dit worden overduidelijk de nummer  1 en 2, maar een nummer 3 kiezen vond ik een lastige klus. Na veel twijfelen ziet mijn top 3 er als volgt uit:

3. Guus Meeuwis: Groots met een zachte G

Op 12 juni gingen Cynthia en ik samen met nog een vriendin van school naar Guus Meeuwis’ Groots met een zachte G. Dit was alweer het 10e jaar dat Guus in het Philips Stadion in Eindhoven stond en voor ons de eerste keer dat we erbij waren. Van het begin tot het eind was het één groot feest. Ook zijn er ieder jaar weer gastartiesten en meestal blijft dat een beetje geheim. Behalve dat ik wist dat Miss Montreal het voorprogramma zou doen, had ik verder geen idee welke artiesten er dit jaar bij zouden zijn. Voor mij was het daarom ook een grote verrassing toen opeens Di-Rect, Kenny B en Chef’Special op het podium stonden! Het is gewoon ontzettend leuk hoe Guus het publiek betrekt in zijn show en daarom welverdiend op nummer 3!

Foto 12-06-15 20 33 01
De foto’s zijn allemaal helaas niet zo heel scherp!

 

2. The Script

Toen Cynthia en ik aan de opleiding Onderwijsassistent begonnen kwamen we met 2 van onze nieuwe klasgenoten spontaan op het idee om met zijn vieren naar The Script te gaan. We hadden elkaar bijna nog niet gesproken, maar ach waarom niet, we wilden er alle vier heel erg graag naar toe. En daar zaten we dan: 21 maart 2015, met ons dekentje voor het Ziggo Dome. We hadden namelijk besloten om meteen maar voor de ‘echte concertervaring’ te gaan en waren net voor de middag al in Amsterdam. En nu zou je denken: eind maart, dat is wel te doen. Maar wat was dat koud zeg! Toen de deuren eindelijk opengingen hadden we geen vingers meer over, maar toen we dan toch echt bijna vooraan stonden was het het allemaal waard. Het voorprogramma bestond uit twee artiesten. Als eerst kwam de singer-songwriter Colton Avery. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond het best lekker klinken. Toen hij het podium verliet was het tijd voor een leuk feestje: Tinie Tempah zorgde ervoor dat het hele Ziggo Dome uit zijn dak ging. En het echte feest moest toen nog beginnen. Na al dat wachten in de kou en na twee leuke voorprogramma’s waren we er helemaal klaar voor. De mannen van The Script kwamen met ‘Paint The Town Green’ met een parade door de zaal richting het podium. Ze zijn niet alleen heel geweldig goed live, maar met alles erom heen hebben ze er een geweldige show van gemaakt en is daarom zonder twijfel mijn nummer 2.

IMG_2319

 

1. Ed Sheeran

Hoewel The Script dus ontzettend gaaf was, is mijn nummer 1 is toch echt het concert van Ed Sheeran. Ik ben niet alleen fan van hem, zijn concert was echt fantastisch. Als voorprogramma waren er 2 singer-songwriters: Jamie Lawson en Saint Raymond. De eerste hadden we helaas voor het grootste deel gemist, maar van wat we wel hebben gehoord klonk het wel goed. Ook Saint Raymond kon aardig zingen! Alleen het voorprogramma was dus al goed! En dan was het eindelijk zo ver: Ed Sheeran! Al 2 jaar probeerde ik kaartjes te regelen en nu was het eindelijk gelukt. Van het begin tot het eind heb ik zo erg genoten. Het enige ‘minpuntje’ was dat na een paar nummers, de stroom uitviel aan het einde Bloodstream. Maar dat kan gebeuren en is weinig aan te doen. Ed verdween even van het podium en alsof er niks gebeurd was, kwam hij terug en begon hij het nummer gewoon opnieuw. Maar hoe hij daar alleen staat met zijn gitaar, zonder band, en een loopstation waar hij dan stukjes inspeelt die hij later weer af kan spelen. Hoe hij in zijn eentje heel Ziggo Dome omver blaast. Dat is voor mij de betekenis van artiest zijn. Voor ik het wist was het voorbij. Terwijl ik dit schrijf zit ik weer met een lach op mijn gezicht. Ik heb echt een fantastische avond gehad! Ik zal dit concert niet snel vergeten. En als hij weer naar Nederland komt ga ik sowieso weer kaartjes proberen te regelen. Het was TOP! En ohja, voordat ik het vergeet te zeggen: ook hier was Cynthia bij (Verrassend he!?) ;).

IMG_0402

 

Dit was hem dan, mijn top 3 van de 9 concerten die ik vanaf de start van mijn Day Zero Project heb bezocht. Zoals ik al zei staan er nog 3 op de planning: 12 juni ga ik weer naar Groots met een zachte G, 13 juni (oeps, dat wordt zwaar!) gaan Cynthia en ik naar Adèle in Antwerpen en 24 november is het concert van Waylon. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar Adèle, daar heb ik toch wel echt het meeste zin in. Ik ben benieuwd of ze The Script en Ed Sheeran kan overtreffen. Als jullie dat leuk vinden ga ik hier zeker wat over schrijven!

 

Zijn jullie wel eens naar een concert geweest? Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn!

Liefs, Celine

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *