Bucketlist, Celine, Reizen

Travel Bucket list: Wat ik écht nog wil doen op reis!

De afgelopen week kwam er elke dag een artikel online met betrekking op reizen. Vandaag is het alweer de allerlaatste dag van deze reisweek. Ik sluit af met mijn travel bucket list. En dan bedoel ik niet een bucket list met landen waar ik nog naartoe wil, maar een bucket list met de dingen die ik op reis nog wil doen!

 

cruise schip

 

 

Een cruise maken

Al weet ik het hoelang staat een cruise maken hoog op mijn lijstje. Ik vind het sowieso heerlijk om te varen en dat in combinatie met reizen lijkt me echt geweldig. In 2014 gingen Cynthia en ik voor het eerst samen op vakantie en in eerste instantie wilde we toen een cruise gaan maken. Helaas moest er daar ten minste één iemand 21 voor zijn en waren we op dat moment 17 en 18. Uiteindelijk werd dat Malta. In Europa zou ik het liefst een cruise maken door het Scandinavische gebied. Dat lijkt me zo ontzettend gaaf! Maar als ik écht zou kiezen wil ik het allerliefst cruisen door het Caribische gebied. Ik vind het echt verschrikkelijk met die orkaan nu daar. De schade is zo enorm. Echt heel sneu voor de inwoners.

 

Noorderlicht

 

Het Noorderlicht zien

Als ik mensen hoor praten over het Noorderlicht kan ik niet wachten om het zelf met eigen ogen te zien. Het schijnt zo magisch te zijn. Sowieso staan alle landen waar het Noorderlicht te zien is hoog op mijn lijstje om naartoe te gaan.

 

Chinese Muur

 

Over de Chinese Muur lopen

Ook China lijkt me een fantastisch land (welk land niet Celine?). En het is misschien lekker toeristisch: ik wil toch ook écht een keer over die gigantische muur lopen. Het uitzicht is er volgens mij echt prachtig. Ik denk dat je mij daarna wel kan opvegen als ik serieus de hele muur beloop, maar dan kan ik daarna wel zeggen dat ik het heb gedaan!

 

safari afrika

 

Op safari gaan in Afrika

Op safari gaan is echt iets wat ik ook al jaren wil. Ik ben sowieso dol op dieren en tijgers zijn van kleins af aan al één van mijn favoriete dieren. Ik vind het zulke mooie beesten. Het lijkt me dan ook zo gaaf om de big five te spotten. En sowieso is het al een geweldige ervaring om met een jeep door het natuurgebied te rijden.

 

Dode Zee Israël

 

Op de Dode Zee drijven in Israël

Ten eerste is de Dode Zee ook het laagst gelegen punt op aarde, wat het meteen al bijzonder maakt. Maar het lijkt mij vooral zo gek dat je gewoon blijft drijven op zo’n laag stukje water. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat voelt. Het schijnt ook heel goed voor je huid te zijn.

 

bora bora

 

In een water bungalow op Bora Bora verblijven

In films zie je wel eens van die afgelegen bungalowtjes op het water waar je dan in een prachtig natuurgebied verblijft. Het lijkt me zo tof om in zo’n bungalow te verblijven. Helemaal weg van de buitenwereld, zonder telefoon of iets. Tegelijkertijd vind ik dit ook wel een beetje een eng idee. Je ligt zo erg afgelegen dat als er iets gebeurt je ook niet zoveel kan doen. Een beetje vergelijkbaar maar minder afgelegen zijn de water bungalows op Bora Bora. Over Bora Bora lees ik vaak dat het ook wel ‘de parel van Polynesië’ wordt genoemd en dat veel mensen het het mooiste eiland ter wereld vinden. Het lijkt mij zo heerlijk genieten op zo’n eiland en hoe cool is het dat je boven het water slaapt?

 

Australië

 

Een roadtrip maken in Australië (en Nieuw-Zeeland) met een camper

Man, ik krijg al kriebels als ik hier aan denk. Als ik nu één ding zou moeten kiezen van wat ik het aller aller liefst wil, is dit zonder twijfel.  Ik zie het al helemaal voor me met zo’n camper door de prachtige landschappen van Australië.  En als ik dan toch in Australië ben, wil ik het liefst meteen ook naar Nieuw-Zeeland. Gewoon gaan rijden en zien waar je terecht komt, dat lijkt me zo ontzettend gaaf! Een hele grote droom die ik ooit hoop waar te maken.

 

Grand Canyon

 

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon

Ik hou van mooie uitzichten en hoogtes. Zo wil ik heel graag een ballonvaart maken, bungeejumpen en parachutespringen. Of paragliden! Dit lijkt me allemaal heel tof en dat had eigenlijk ook zo op dit lijstje kunnen staan. Maar dan wordt het lijstje wel heel lang. Wat me ook heel erg gaaf lijkt en wat ik dan toch nog net wat liever wil dan al die andere dingen is een helikoptervlucht maken. Het lijkt me bijvoorbeeld super gaaf een helikoptervlucht over Nieuw-Zeeland te maken, maar nog gaver lijkt het me om over de Grand Canyon te vliegen. Dat uitzicht moet echt adembenemend zijn!


Eigenlijk zou ik nog wel uren door kunnen gaan met schrijven. Reizen is ook zo leuk! Maar voor nu hou ik er even mee op. Ik hoop dat jullie deze reisweek leuk vonden. Laat vooral weten in de comments of jullie het leuk vinden om vaker zo’n themaweek te zien op CwithC!
Wat staat er bovenaan jouw reis bucket list?

Liefs, CelineOp de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *