Celine, Fotoverslag, Persoonlijk

Een weekend Disneyland Parijs in foto’s

Voor kerst kreeg ik het meest geweldige cadeau ever van Sina. Hij gaf me een weekend Disneyland Parijs cadeau. Ik was echt als een kind zo blij en ik heb geloof ik de hele week geroepen dat ik eindelijk weer eens naar Disneyland ga. De laatste keer dat ik er was, was in de brugklas met school. Alleen ging ik toen bij het instappen in de bus door mijn knie, waardoor ik de hele dag op een bankje heb gezeten. Dat was dus geen leuke ervaring en ik heb toen eigenlijk niks kunnen toen. Ik ben nog twee keer eerder geweest: toen ik tien jaar was en een keer rond mijn 6e denk ik. Maar daarvan kan ik eigenlijk ook niet heel veel meer herinneren. Ik kon daarom ook echt niet wachten en gelukkig was het het afgelopen weekend eindelijk zo ver. En wat heb ik genoten!

 

Disneyland Paris

 

Ik kreeg helemaal de kriebels toen we aankwamen bij het park. Hoewel ik mij niet echt veel meer kon herinneren van het park, bracht het Disney hotel toch wel meteen het gevoel van vroeger naar boven. Het lijkt me echt heel gaaf om hier een keertje te overnachten. Helaas is het echt super duur. Wij verbleven trouwens niet in een Disney hotel, maar in een hotelletje op nog geen 5 minuten met de (gratis) shuttlebus van het park. Dat maakte het een betaalbaar tripje.

 

    Disneyland Paris kasteelDisneyland Paris kasteelDisneyland Paris kasteel

Wat ook meteen herinneringen oproept is het prachtige, adembenemende kasteel. Het maakt echt niet uit hoe oud je bent. Het is nog altijd even magisch als toen ik nog klein was.

Disneyland Parijs

Mijn vriend daarentegen had er allemaal niet zoveel mee, maar vond de huisjes / winkeltjes wel erg mooi gebouwd. Prima toch! Dan ga jij lekker daarvoor poseren haha. Helemaal goed.

  Disneyland Parijs Walt Disney Studio'sDisneyland Parijs Ratatouille
Disneyland Parijs Rock'n Roller CoasterDisneyland Parijs attractie

We hadden ook kaartjes voor het andere park. Daar was ik nog nooit geweest. Maar ook dat is een heel leuk park en ik vond de attracties daar het leukst. Hoewel in het grote park ook een aantal hele gave achtbanen te vinden zijn, vond ik bijvoorbeeld de ‘Rock’n Roller Coaster Starring Aerosmith’ in dit park heel vet. En ook de ‘Crush Coaster’ was super tof. De wachtrijen zijn helaas wel wat langer. Daardoor konden we bijvoorbeeld niet in de ‘Ratatouille: The Adventure’. Daar had ik wel graag in gewild, maar je kan helaas niet alles hebben. Een tip is wel om lekker door de weeks te gaan! Op vrijdag waren de wachttijden een stuk korter dan op zaterdag.

Het is wel echt handig dat ze tegenwoordig fast passes hebben. Je kan dus een kaartje halen voor een attractie voor een bepaalde tijd en dan kan je eerder in die attractie via de ‘fast pass’ ingang. Zo stond er bij de ‘Hyperspace Mountain’ bijvoorbeeld een rij van 40 minuten. Maar door de fast pass konden wij er al binnen 10 minuten in! Helaas kan je er wel maar eentje tegelijk halen. Of nou ja, na twee uur kan je weer een nieuwe halen, maar vaak is de andere dan net verlopen.

De foto’s die bij de attracties gemaakt werden waren ook altijd erg geslaagd. Not! Ik keek echt altijd als een of andere debiel die bang was voor wat er ging komen haha. Het is natuurlijk ook allemaal wel heel eng he…

Disneyland Parijs Pirate boat

Eigenlijk is alleen het wandelen door het park al geweldig. Door heel het park heb je prachtige decoraties geïnspireerd op de Disney films. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken.

Disneyland Parijs disneyfigurenDisneyland Parijs disneyfiguren

Ook staan er steeds verschillende Disneyfiguren op verschillende plekken in het park. Daarmee kan je dan op de foto. Dat wist ik dan nog wel van vroeger. Ik kon zelfs de plek nog herinneren waar ik Minnie Mouse heb ‘ontmoet’. Grappig hoe dat zoveel impact op je kan maken als kind dat je dat bijna 15 jaar later nog weet!

Disneyland Parijs paradeDisneyland Parijs parade
Disneyland Parijs paradeDisneyland Parijs parade

Ook de parade wist ik nog wel te herinneren. We stonden helemaal vooraan dus ik heb best wel veel foto’s kunnen maken. Helaas niet allemaal even scherp, maar toch zitten er wat leuke tussen. Je ziet echt dat er veel werk in de ‘wagens’ zit. Ze zijn stuk voor stuk echt prachtig!

Disneyland Parijs eindshow

Aan het einde van elke dag heb je bij het kasteel de avondshow. Op het kasteel worden de Disney verhalen geprojecteerd en er komt ook water en vuurwerk bij kijken. Ook dit is weer prachtig in elkaar gezet. De eerste dag hebben we hem niet gezien, maar de tweede dag wel. Dit was toch wel het hoogtepunt van ons bezoek en een prachtige afsluiter! Helaas zat het er toen al weer op en met nog één keer achterom kijken moest ik toen echt afscheid nemen…

 Parijs Arc de TriompheParijs Arc de Triomphe

Gelukkig was het nog niet het einde van onze trip! De dag erna konden we nog even door Parijs wandelen. Onze eerste stop was de Arc de Triomphe. En zoals je kunt zien heb ik ook gevlogd! Hou CwithC dus in de gaten, want volgende week komt de video online.

 Parijs EiffeltorenParijs Eiffeltoren

We hadden verder niet heel veel tijd meer dus we konden nog één stop maken en dat was natuurlijk de Eiffeltoren! Al snel zagen we hem in de verte staan. En toen kon ik het niet laten deze foto te maken. Wat ben ik weer grappig…

 Parijs EiffeltorenParijs EiffeltorenParijs Eiffeltoren

 

En de laatste foto’s wat dichterbij de Eiffeltoren. Ik denk dat het zeker wel 15 jaar geleden is dat ik hier ben geweest. Voor mijn vriend was het de eerste keer. Toch stiekem wel romantisch om hier samen met hem te zijn. In de stad van de liefde.

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo wat foto’s te zien van ons weekendje Parijs! Wij hebben heel erg genoten. Voor Sina was Parijs het hoogtepunt, voor mij toch zeker Disneyland. The place where dreams come true. <3

 

 

Ben jij al eens in Disneyland geweest?

 

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *