Celine, Fotoverslag, Reizen

Weekendje Düsseldorf (kerstmarkt)

bestand-13-12-16-20-50-22

 

Afgelopen weekend was ik samen met twee vriendinnen een weekendje naar Duitsland. Düsseldorf om precies te zijn. We wilden al een tijdje naar een kerstmarkt in het buitenland. Düsseldorf leek ons wel erg leuk. Ik heb natuurlijk weer heel veel foto’s gemaakt en die deel ik uiteraard graag met jullie.

 

On my way to Düsseldorf On my way to Düsseldorf

 

Zaterdagochtend vertrokken wij om 10.00 vanaf Dordrecht richting Eindhoven. Vanaf daar gingen wij met de bus door naar Düsseldorf. Rond 1 uur kwamen wij in Düsseldorf aan.

 

Düsseldorf Düsseldorf

 

Vanaf het punt waar we werden afgezet zijn we meteen naar het centrum gaan lopen. Dat was nog best wel een stukje, maar het was wel leuk om meteen wat van de stad te zien. We hadden besloten om ’s avonds pas naar het hotel te gaan omdat het best wel een stukje van het centrum af lag en we vonden het zonde om tijd te verspillen. We hadden toch niet zoveel spullen dus het was prima te doen!

Düsseldorf kerstmarktKrakauer wurst

 

Meteen maar even wat eten. Eet kraampjes genoeg haha. We hadden gekozen voor de Krakauer in plaats voor de echte Duitse Bratwurst. We hadden er alle drie nog nooit van gehoord, maar iedereen nam hem dus we waren wel heel benieuwd. En hij was lekker!

 

DüsseldorfDüsseldorf reuzenradDüsseldorf kerstmarkt

 

We hebben de rest van de dag eigenlijk gewoon lekker door de stad gewandeld. De kerstmarkt bestaat uit verschillende kleine marktjes en die hebben we allemaal (op één na geloof ik) allemaal gezien. De stad heeft echt een leuke, gezellige sfeer. Het was alleen wel mega druk en daardoor kon je soms amper lopen. Dat was af en toe wel irritant.

 

Poffertjes DüsseldorfDüsseldorf

 

Dit is toch gewoon een sinterklaas? Haha. En die poffertjes… Ik stond er af en toe wel een beetje van te kijken hoeveel Nederlandse invloeden er waren. Ook al liggen Nederland en Duitsland naast elkaar verbaasde mij het wel. Sowieso waren er ook echt heel veel Nederlanders. Voor mijn gevoel was 70 % gewoon Nederlands haha.

 

Düsseldorf Burger King

 

Omdat we al best veel hadden gegeten door alle lekkere kraampjes, kozen we ervoor om even simpel naar de Burger King te gaan. Toen hadden we ook nog geluk want ze sloegen het verkeerd aan en na 5 keer vragen of de verkoper het goed deed kregen we twee menu’s voor 8 euro.

 

Düsseldorf Düsseldorf Düsseldorf

 

De rest van de avond hebben we ook weer lekker over de kerstmarkt gewandeld. Het was gelukkig niet koud dus het was goed uit te houden.

 

Düsseldorf

 

We waren de hele dag al op zoek naar een kerstmuts en aan het einde van de avond vonden we ze eindelijk. We waren er ook al gewoon 10 keer langs gelopen. Maar ach haha, we hebben ze! Super charmant, right.

 

Düsseldorf ijsDüsseldorf

 

Nog even een ijsje eten en daarna was het tijd om naar het hotel te gaan. Op het station kwam er nog een groepje Duitse studenten naar ons te die voor een klasgenoot een verjaardagsvideo aan het maken waren. Toen ze erachter kwamen dat we niet Duits waren vonden ze het super tof als we het in onze eigen taal diegene wilde feliciteren. Dat was wel leuk.

 

Düsseldorf hotel Rheinische hof

 

Het was 20 minuutjes met de metro naar het hotel toe. Overdag hadden we eerst de drogisterij geplunderd. Het is daar zoveel goedkoper, niet normaal! We hadden ook maskertjes gekocht en we hadden er een lekker relaxt avondje van gemaakt.

 

foto-11-12-16-10-58-03 foto-11-12-16-11-07-37

 
De volgende dag zochten we eerst een leuk plekje om te ontbijten. In de buurt van het hotel hadden we al snel wat leuks gevonden. De vrouw in de zaak was echt super vriendelijk en het ontbijt was niet duur en echt super lekker!

 

Dunkin' Donuts Düsseldorf Dunkin' Donuts Düsseldorf

 

Na het ontbijtje zijn we weer terug naar het centrum gegaan. De avond ervoor hadden we al de Dunkin’ Donuts al gespot. We hadden er alle drie nog nooit wat op, dus dat konden we natuurlijk niet overslaan.

 

Düsseldorf

 

Eigenlijk was dag 2 een beetje hetzelfde als dag 1. We zijn lekker gaan winkelen. Ik heb dus ook niet echt veel foto’s meer gemaakt. Alleen van sommige opvallende dingen, zoals deze tekst bij een koffietentje die ik wel heel grappig vond!

 

Düsseldorf

 

Of deze man die deze honden van zand aan het maken was. Super knap!

 

Düsseldorf

 

En deze bus, die helemaal in de kerstsfeer is gebracht en ergens langs een weg staat. Hij staat ook gewoon open, dus je kan er ook ingaan als je wilt.

 

Düsseldorf

 

In een souvenirwinkel waren er allemaal biljetten op het plafond geplakt. Er stonden allemaal boodschappen op van bezoekers. Ook weer een heel leuk detail!

 

Düsseldorf

 

’s Avonds zijn we lekker uiteten geweest. We hadden allemaal trek in schnitzel en al snel kwamen we een gezellig tentje tegen waar heel groot stond dat ze schnitzels hadden. Dat was lekker makkelijk haha.foto-11-12-16-17-55-40 foto-11-12-16-18-26-37

 

En toen zat het weekend er alweer op. Het was een heel gezellig weekend en het was leuk om eens een kerstmarkt mee te maken in een ander land. Düsseldorf is ook echt een onwijs leuke stad. Ik denk alleen wel dat een weekendje ook wel echt genoeg is om alles te kunnen zien.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo een beetje een kijkje te hebben gehad in mijn weekendje Düsseldorf!

 

 

Zijn jullie al eens naar een kerstmarkt in het buitenland geweest?

Liefs, Celine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged , ,

1 thought on “Weekendje Düsseldorf (kerstmarkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *