Cynthia, Persoonlijk

DZP: Brief naar mijn toekomstige ik

Een brief naar mijn toekomstige ik sturen is iets wat op mijn Day zero project stond. Het leek mij ook echt heel erg leuk om dat te doen maar om de een of andere manier stelde ik het toch steeds uit. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien omdat ik niet zo goed wist wat ik erin moest zetten. Uiteindelijk is het me toch gelukt om een brief te schrijven en vandaag ga ik een paar tips met jullie delen en mijn ervaring. De brief zal ik natuurlijk niet laten zien want dan zou ik hem zelf ook altijd terug kunnen lezen.

 

Brief naar mijn toekomstige ik

 

Als je dit eens een keer wilt doen moet je eerst bedenken na hoeveel jaar je de brief weer open mag maken van jezelf. Ik heb ervoor gekozen om de brief pas na tien jaar open te maken. Dan ben ik dus alweer 31. Als je dat te lang vindt kan je natuurlijk ook kiezen voor 2 of 5 jaar.

 

Ik vond het bijvoorbeeld al heel moeilijk om te bepalen wat ik allemaal in de brief wilde zetten. Aan de ene kant wil ik natuurlijk niet dat het een depressieve brief wordt. Dus alles moet wel een beetje positief zijn. Ook wil ik na tien jaar denken ‘dat is leuk om terug te lezen.’

 

Persoonlijk zou ik kiezen voor dingen die je vooral bezighouden. Droom. Zet alles wat je zou willen bereiken in die tien jaar in de die brief, ook al lijkt het bijna onmogelijk. Na tien jaar kan je zien wat er allemaal gelukt is.

 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om juist dingen te vertellen die je nu heel erg bezighouden. Stress op school of op je werk, of is het juist heel erg leuk. Heb je de afgelopen tijd veel leuke dingen gedaan of juist wat op de planning. Over tien jaar kan je allemaal teruglezen wat je toen deed.

 

Je moet niet denken dat het raar is om een brief naar jezelf te schrijven. Ik dacht dat in het begin ook maar toen ik aan het schrijven was viel dat echt heel erg mee. Je kan natuurlijk zelf verzinnen wat je erin wilt schrijven en hoe ‘zwaar’ je de brief maakt. Maar wees vooral positief, dat is ook het leukst om terug te lezen.

 

Tips
  • Als je de brief heb getypt verwijder hem daarna dan weer, dan kan je nooit uit nieuwsgierigheid nog een keer even snel kijken.
  • Doe de brief in een envelop en plak die dicht.
  • Schrijf achterop de envelop wanneer je de brief weer mag lezen.
  • Leg hem ergens neer waar je niet elke dag komt maar ook zeker niet kwijt gaat raken.

En verder zou ik zeggen, gewoon doen! Het is super leuk om dit na een aantal jaar weer terug te lezen.

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad en zelf ook een brief gaan schrijven. Hebben jullie dit al een keer gedaan? Of ligt er misschien zelfs wel al een te wachten tot je hem open mag maken?

 

Liefs,

Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *