Bucketlist, Cynthia

Bungeejumpen

Ondertussen is het al weer een tijd geleden maar omdat ik een maand niet heb geblogd komt het vandaag pas online. Ik heb samen met mijn vriend gebungyjumpt van de pier van Scheveningen. Om precies te zijn was dat zondag 30 oktober. Ondanks dat het al een tijdje geleden is wil ik toch graag mijn ervaring met jullie delen. Alex zal ook zijn ervaring nog delen onderaan dit artikel.

img_6010

Bungee jumpen stond al heel lang op mijn bucketlist. Helaas is het heel erg duur en daarom kwam het er niet van. Vorig jaar december ben ik met Alex een weddenschap aangegaan. Het ging over de kerstlootjes. Hij was ervan overtuigd dat hij wist wie wie had ,dus gingen we een weddenschap aan. Als ik zou winnen zouden we gaan bungeejumpen en als hij zou winnen dan zou ik achterop de motor gaan.

Ik had de weddenschap gewonnen dus we zouden gaan bungeejumpen. Er is een hele lange tijd overheen gegaan maar begin van de zomer had ik via vakantieveilingen tickets kunnen bemachtigen voor ruim dertig euro minder dan de normale prijs. We hadden verschillende keren al een datum gepland om te gaan maar toch steeds uitgesteld. Moe, geen zin, druk ,allemaal smoesjes om toch maar niet te gaan.

img_6181

30 oktober was het dan toch eindelijk zo ver. We zijn naar Scheveningen gereden en hebben even bij de pier gestaan. Het was echt heel erg druk maar er sprong bijna niemand. We wilden allebei graag dat er iemand voor ons zou springen om te kijken hoe het zou gaan. We hebben er bijna een uur gestaan maar helemaal niemand sprong en we werden eigenlijk alleen maar zenuwachtiger. Toen ging toch eindelijk iemand springen en hebben we besloten om ook maar gelijk te gaan.

Ervaring van Cynthia

We moesten eerst tekenen voordat we zouden springen en ook moesten we op de weegschaal gaan staan. Toen dat allemaal geregeld was mochten we naar binnen. Daar moesten we eerst nog even wachten. Alex had besloten om eerst te gaan dus ik moest nog iets langer wachten. De zenuwen werden toch wel steeds erger ,maar ik wilde nog wel heel graag. Als je omhoog gaat krijg je ook instructies. Toen werd ik pas echt heel zenuwachtig. Hij verteld echt precies wat de bedoeling is en probeert je ook wel gerust te stellen. Helaas werkt dat niet helemaal haha. Toen ik helemaal boven was mocht ik omdraaien en heeft hij de beveiliging er vanaf gehaald.

img_6182

Ik stond op de rand en durfde eigenlijk niet meer. Hij zei toen ‘je kan beter nu springen want het wordt niet minder eng en mensen die er langer dan 5 minuten staan springen minder snel’. Ik heb toen besloten om toch maar gelijk te gaan springen. Hij ging aftellen en toen dacht ik echt HELP ik kan nu echt niet meer terug. Het moment dat ik mij van de rand liet vallen kan ik echt niet beschrijven. Het voelde heel raar. Ik dacht echt serieus ohh nu ga ik echt keihard gillen. Waarom ik dat dacht weet ik nog steeds niet haha. Het ging allemaal heel snel. Binnen drie minuten stond je alweer op de grond. Ik weet nog wel dat ik heel erg veel sterretjes zag en heel erg duizelig was toen ik sprong. Je draait ook echt heel erg veel rondjes dus dat is niet zo heel erg raar. Als je bijna weer bij de kant bent moet je jezelf vasthouden aan het touw en wordt je weer langzaam naar de kant gebracht.

Ik vond het echt supervet en ben blij dat ik het toch gedaan heb. De kick die het geeft terwijl je springt is echt niet te beschrijven. De mensen zijn ook echt superaarding en proberen je ook echt gerust te stellen.

 

Ervaring van Alex

img_6013

Ik ga ook vertellen hoe mijn ervaring was van het bungeejumpen. We hadden al eerder een datum afgesproken om te gaan bungeejumpen, Ik zag daar alleen heel erg tegenop. Het is mij toe ook gelukt om toch maar niet te gaan haha.

Het moment dat het echt ging gebeuren was toen we bij de pier in Scheveningen stonden. Wij hebben eerst nog even staan kijken hoe andere mensen gingen bungeejumpen. Vanaf de pier vond ik het allemaal best wel meevallen.

Toen kreeg ik een harnas aan en werden mijn enkels vast gemaakt, pas toen besefte ik dat ik zo moest springen.  Ik stond klaar en werd vast gemaakt  aan de bak van de hijskraan. Op dat moment werd er nog een soort grap uitgehaald dat er iets mis was met de bak. Ik stond daar echt met bezwete handen en met de gedachte ‘er zal toch niet echt wat zijn’.

Vanaf het moment dat ik in de bak stapte klampte ik me eraan vast. Op het hoogste punt mocht ik me omdraaien ,dat was heel eng om zo naar beneden te kijken.
Er stond ook publiek te kijken ter hoogte van mij en die heb ik nog even aangeraden om dit nooit te gaan den.
Vervolgens heb ik uitleg gehad hoe ik moest springen of eerder gezegd me laten vallen. Op dat moment twijfelde ik heel erg of ik wel moest springen, waar ben ik toch aan begonnen.
Ik heb nog gevraagd of die man mij een zetje wilde geven, maar dat mocht hij niet doen. Hij gaf me het advies niet lang te blijven staan en op dat moment had ik de knoop doorgehakt en begon hij met aftellen. 3-2-1 ,en daar ging ik het gevoel dat door je heen gaat is zo gek, van adrenalinekick tot grote angst en het voelt zo vreemd om gewichtloos te zijn.

Toch was ik wel weer heel erg blij om op vaste bodem te staan.

 

img_6019

Zouden jullie wel eens willen bungeejumpen?

Liefs,
Cynthia

 

 

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *