Cynthia, DIY's

Diamond painting

Allereerst wil ik iedereen Fijne kerstdagen wensen, en natuurlijk ook namens Celine. Vandaag heb ik dan ook een beetje een kerst gerelateerd artikel, maar eigenlijk ook totaal weer niet. Lekker duidelijk weer haha. Het onderwerp zelf is totaal niet kerst gerelateerd maar het eindresultaat wel. Ik denk dat het zo een stuk duidelijker is. Ik heb namelijk weer een nieuwe hobby gevonden. Ik hoor jullie al denken ‘Cynthia vindt ook echt alles leuk’ en eigenlijk klopt dat ook wel een beetje. Twee weken geleden heb ik van Alex een diamond painting gekregen. Als je nou echt geen idee is wat het allemaal is, dat ga ik helemaal uitleggen en ik ga mijn allereerste diamomd painting laten zien.

 

Wat is diamond painting

 

Ik zal als eerste maar even uitleggen wat diamond painting precies is. Eigenlijk is het heel simpel. Het zijn allemaal hele kleine steentjes die je op de goede plek moet plakken. Het gedeelte waar je het op moet plakken zit een hele sterke plaklaag op en er staat precies welk steentje waar moet. Uiteindelijk krijg je dus een heel leuk ‘schilderijtje’ als het af is.

Diamond painting

 

Dit is wat er allemaal in het pakket zat. Natuurlijk heel erg veel steentjes. Alle steentjes zijn genummerd. Daaronder ligt het blad waar je het op gaat maken, er zit een plaklaag overeen die je er makkelijk vanaf kunt halen er daarnaast staat de ‘codering’ Elke cijfertje wat op het zakje staat heeft een ander cijfertje of tekentje op de plaat namelijk. Ook zit er nog een beetje wax bij, een pennetje en een bakje waar je de steentjes in kan doen maar dat staat helaas niet op de foto.

 

Hoe ga je te werk

 

In het begin ben je er extra lang mee bezig. De zakjes die je erbij hebt gekregen zijn namelijk niet hersluitbaar, maar dat soort zakjes zitten er wel bij. Ik vind het zelf het makkelijkst om eerst te kijken welk stuk ik wil gaan maken. Als je de plaklaag eraf heb gehaald moet je dat stuk echt maken want anders komt er allemaal stof op en plakken de steentjes niet meer.

 

Diamond painting

Op de foto hierboven had ik al een stukje gemaakt en met het onderste stukje ben ik bezig. Daar kan je ook goed zien dat er gewoon cijfertjes en kleurtjes zijn aangegeven. Ik raad je wel aan om het stuk er niet gelijk helemaal vanaf te knippen want nu zou je het eventueel nog een beetje terug kunnen vouwen en er wat opleggen zodat er alsnog geen stof bij komt.

Ik heb zelf de cijfers van de zakjes geknipt en die op de hersluitbare zakjes geplakt. Ik wist namelijk niet of de stift er goed op bleef zitten en zo wist ik zeker dat de goede kleur bij het goede getal bleef.

 

Hoe lang ben je er mee bezig

 

Daar kan ik echt heel erg kort over zijn namelijk heel erg lang. Dit is namelijk een van de kleinste platen die er zijn en de afmetingen daarvan zijn 20×20. Ik heb hier echt minimaal 12 uur aan gezeten en ik denk zelfs nog wel langer. Ik wilde hem namelijk echt heel graag voor kerst af hebben en ik moest nog een klein stukje en daar ben ik al ruim drie uur mee bezig geweest. Denk dus niet dat je dit even snel tussendoor maakt.

 

Verschillende soorten, maten en prijs

 

Er zijn echt ontelbaar veel verschillende diamond painting. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het je moet soms alleen even goed zoeken. Bij sommige kan je zelfs een eigen foto opsturen. Er is dus echt voor ieder wat wils. Ook de maten zijn heel erg verschillend. Ik heb nu een vrij kleine gemaakt van 20×20 maar er zijn er ook bij van meer dan een meter. Nu is dat natuurlijk wel echt extreem groot maar alles wat daartussenin zit staat er ook bij. Meestal kan je van dezelfde foto gewoon de maat aanklikken die je zelf zou willen.

Diamond painting is niet super goedkoop maar ook zeker niet duur. Zeker niet als je kijkt hoeveel uur je er zoet mee bent. Voor zo’n klein schilderijtje betaal je ongeveer 5 a 6 euro op Aliexpress. Er zijn tegenwoordig ook genoeg Nederlandse webshops volgens mij maar dat is vaak wel iets duurder.

 

Eindresultaat

 

Nu zijn jullie natuurlijk ook wel heel erg benieuwd naar het uiteindelijk resultaat.

Diamond painting

 

Het is een leuke Blond Amsterdam kerst schilderij geworden. Ik vind dit zeker een hele leuke bezigheid maar je moet er wel heel erg veel geduld voor hebben. Ik snap ook heel goed dat mensen het niet leuk vinden. Ik heb ondertussen alweer een nieuwe besteld waar ik met smart op zit te wachten. Ik bestel ze dus altijd op www.aliexpress.com en dan zoek ik op diamond painting en daarachter wat ik wil dus bijvoorbeeld diamond painting blond amsterdam.

 

Liefs,

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *