Cynthia, Persoonlijk

Dierentuinen

Ik ben de afgelopen paar jaren al naar best wat dierentuinen geweest. Ik vind het altijd ontzettend leuk en elke dierentuin is toch altijd heel anders. Ik vond het wel leuk om van een aantal dierentuinen te laten weten wat ik er van vond en natuurlijk foto’s te laten zien.

Apenheul

De laatste dierentuin waar ik geweest ben was samen met mijn vriend. We zijn toen naar de Apenheul geweest. Als je daar aan denkt denk je natuurlijk gelijk aan loslopende apen. Dit is zeker leuk voor de loslopende apen. Verder is het wel heel erg groot. Er zijn verschillende plekken waar de apen los lopen maar alleen bij het eerste gedeelte zie je apen echt veel en komen ze naar je toe. Dat is echt superleuk. Verder vond ik het wel een beetje jammer dat je bij de andere plekken weinig apen tegenkwam. Ook zijn er niet heel erg veel apen die opgesloten zitten. Het leukste is dus echt het begin gedeelte. Maar daar staat Apenheul natuurlijk ook om bekend.

IMG_4731

Zie zoo

Zie zoo is een wat kleinere dierentuin in Volkel. Persoonlijk vond ik deze dierentuin wat minder. Als je binnenkomt weet je al gelijk dat het een hele kleine dierentuin is. Het is allemaal heel klein maar wel gezellig. Ze hebben ook best wel leuke dieren. Maar er zijn vooral veel vogels. Ook hebben de dieren allemaal hele kleine hokken en zitten ze vaak alleen wat er best wel zielig uitziet.

Toevallig waren er net twee kleine beertjes geboren toen wij er waren. Dat was wel heel erg leuk, ze waren heel erg actief en renden overal heen.
Gaia zoo

Ik ben vorig jaar met mijn verjaardag naar Gaia zoo geweest. Gaia zoo zit in Kerkrade. Dat is voor mij wel een stukje rijden. Daarom vond ik het extra leuk om daar een keer naartoe te gaan. Het is echt een superleuke dierentuin. Er zijn veel ‘bijzondere’ dieren en alle dieren hebben ook echt veel ruimte.

De dierentuin is ook best wel groot. Je kan er best een tijdje rondlopen. De verblijven van de dieren zijn vaak zo gemaakt dat je er helemaal omheen kan lopen. Zo heb je altijd de kans om de dieren te zien.
Blijdorp

Ik ben met stage naar Blijdorp geweest. Wat was dat weer leuk zeg. Vroeger had ik een abonnement dus gingen we regelmatig naar Blijdorp. Maar het was nu al heel erg lang geleden. Het is zo ongelofelijk groot en ze hebben zo veel dieren. Ik vond het echt superleuk om daar weer eens een keer rond te lopen. We hadden nog lang niet alles gezien want met tien kinderen lopen is meer hoofden tellen en terugroepen dan echt kijken haha. Ik wil dus zeker nog wel een keer terug om alle dieren te bekijken.

IMG_4147

 

Sealife & Dolfinarium

En de laatste alweer. Sealife en het Dolfinarium. Deze twee doe ik even samen omdat het best wel veel op elkaar lijkt. Ik moet zeggen dat Sealife wel heel erg klein is maar het is wel leuk om te zien. Het Dolfinarium vind ik dan toch een stuk leuker omdat ze echt shows hebben.

 

Dit waren de dierentuinen waar ik de afgelopen tijd ben geweest. Het zijn er nog wel meer zoals in Antwerpen en Porto maar daar staat al verslag van op cwithc.

Ik zou nog naar veel dierentuinen willen zoals Beekse Bergen, Artis, Ouwehands dierenpark en Dierenpark Emmen.

Vinden jullie het leuk om naar een dierentuin te gaan? Welke is jou favoriet?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *