Cynthia, DIY's

DIY: Love flesjes

Ik heb eindelijk weer eens een keer een DIY gemaakt. Ik vind het hartstikke leuk om te doen maar neem er nooit de tijd voor. Ik heb nog zoveel dingen om te maken. Deze stond ook al lang op mijn to-do lijstje en ik was er zelfs een tijdje geleden al aan begonnen. Vandaag heb ik hem dan toch echt afgemaakt, mijn love flesjes.

thumb_IMG_5397_1024

Ik heb geen foto’s van de eerste stap omdat ik dat al lang geleden had gemaakt. Ik zal toch nog een beetje proberen uit te leggen hoe ik dat heb gedaan.

thumb_IMG_5385_1024

Ik heb oude bierflesjes gebruikt, iets groter dan de normale flesjes. Daar heb ik eerst het etiket vanaf gehaald. Dat heb ik gedaan door de flesjes een tijdje in heel warm water te leggen. Dan gaat het etiket er vanzelf vanaf. Ik vond het leuk om met twee kleuren te werken. De wol heb ik bij de Xenos gekocht. Ik ben bovenaan het flesjes begonnen en ben een paar keer over hetzelfde stukje gegaan zodat de draad goed blijft zitten. Zo ben ik helemaal naar onder gegaan en daar heb ik hem met een plakbandje vastgeplakt. De onderkant is, zoals je kan zien, wat lastiger. Als het ergens op een kast staat zie je dat bijna niet meer. Ik denk dat als je doorzichtige flesjes gebruikt je het helemaal niet zie.

thumb_IMG_5389_1024 thumb_IMG_5390_1024

De L heb ik met van een stukje lint gemaakt dat ik bij de action heb gekocht. Ik heb er bewust voor gekozen om geen hoofdletter te maken omdat ik het er zo leuker uit vond zien.

thumb_IMG_5387_1024

De O heb ik van een knoop gemaakt. Ook gekocht bij de Xenos. Toen ik die eraf wilde halen kwam ik erachter dat het niet echt een knop was en trok hem bijna kapot. Ik heb toen de bloem gewoon van het karton geknipt. Dat was ook makkelijker vastplakken.

thumb_IMG_5391_1024 thumb_IMG_5392_1024

Met knopen heb ik de letter V gemaakt. De knopen heb ik bij de Xenos gekocht. Ze waren afgeprijsd en ik had nu drie bakjes voor maar 1 euro. Ik heb eerst een voorbeeld gemaakt van hoe groot ik de letter wil en daarna.

thumb_IMG_5393_1024 thumb_IMG_5394_1024

De letter E heb ik van een draad gemaakt. Volgens mij wordt daar meestal cadeau’s mee ingepakt of iets vastgemaakt maar ik vond het wel leuk. Ik heb het ooit bij de Hema gekocht voor 1 euro. Ik heb eerst met lijm de letter gemaakt zoals ik hem graag wilde. Daarna heb ik het draad er overheen gelegd en goed aangedrukt, de rest nog weggeknipt en klaar.

 

Het is eigenlijk heel simpel om te maken en je kan alle materialen voor een klein prijsje al kopen. Vooral de action en Xenos zijn erg leuk maar de Hema heeft ook vaak leuke dingen. Je kan natuurlijk ook andere kleuren gebruiken als dat beter in je kamer zou staan want alles is bijna wel te vinden in veel verschillende kleuren. Ik ben heel blij met het eindresultaat en ze staan leuk bovenop mijn kast. Toch nog wat van mijn DIY lijst kunnen strepen.

 

Maken jullie wel eens DIY?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *