Cynthia, DIY's

DIY: Vrolijke pennenbakjes maken

Al een hele tijd geleden had ik ontzettend leuke pennenbakjes gezien. In dit artikel had ik ze al een keer laten zien en verteld dat ik ze graag wilde gaan maken. Dat heb ik dan ook eindelijk gedaan. Voor kerst had ik vier potjes op mijn lijstje gezet, voor de verf zou ik zelf wel gaan kijken. Ik had twee potjes gekregen en toen moest ik dus nog op pad om nog twee potjes te gaan halen. Toen ik ze eindelijk allemaal had was het tijd om de pennenbakjes te gaan maken.

 

DIY pennenbakjes

 

Ik moest natuurlijk ook nog verf hebben ,maar dat ging uiteindelijk een stuk makkelijker dan ik had gedacht. Mijn zusje heeft heel veel acryl verf staan. Ik heb even opgezocht of ik dat ook kon gebruiken op glas. Daar kreeg ik veel verschillende reacties ,maar voornamelijk dat het niet teveel tegen stoten kon en al helemaal niet in aanraking kon komen met water. Nou dat risico wilde ik wel nemen want het zou toch een pennenbakje worden dus met water komt het sowieso niet in aanraking en ik ga ook niet dagelijks de potjes verplaatsen.

 

Aan de slag

Als tip stond er wel bij dat de potjes eerst ontvet moesten worden. Zo lekker eigenwijs als ik ben had dat bij de eerste twee potjes niet gedaan, helaas kan ik dat nu nog zien. Ik denk dat je zo al kan raden welke twee potjes ik niet ontvet heb ,maar voor het geval je het nog niet doorhad de witte dus haha.

 

DIY pennenbakjes

 

Op de bovenstaande foto heb ik een laagje aangebracht. Zelfs voor de roze was dat nog niet genoeg. Ik heb de potjes goed laten drogen en heb er daarna nog een laagje overheen gedaan. Vooral bij de witte zie je nog wel aardig wat oneffenheden maar het is wel dekkend gelukkig.

DIY pennenbakjes

 

Ik heb ruim 24 uur gewacht voordat ik verderging zodat ik zeker wist dat het goed droog was. En toen was het tijd voor het moeilijkste gedeelte. Met een dun kwastje ging ik aan de slag. Dat ging in eerste instantie niet helemaal goed. Ik heb het potje toen omgedraaid en ben eerst met potlood het gezichtje gaan tekenen. Dat ging gelukkig al een stuk beter zoals je hierboven kan zien. Daarna ben ik met een nog kleiner kwastje gaan overtrekken. En ik moet toegeven dat ging best goed.

 

DIY pennenbakjes

 

Want dit is het eindresultaat geworden. Ik ben er best trots op :). De potjes waren eigenlijk iets te hoog dus ik heb onderin de potjes een beetje watten gelegd zodat de pennen iets makkelijker te pakken zijn.

 

Ik vond het heel leuk om deze potjes te maken en het staat ook heel gezellig op mijn bureau. Ook is het helemaal niet duur om te maken. Ik heb de potjes gekocht bij de Xenos (voor 2,29 per stuk) ,maar je kan ook oude groentepotjes gebruiken. Yana had mij dat als tip gegeven. Ik heb dat uiteindelijk toch niet gedaan omdat ik zelf al potjes op het oog had die voor mij perfect waren. De acrylverf die ik heb gebruikt(merk: Amsterdam) is wel aardig aan de prijs maar je hebt er maar een heel klein beetje van nodig. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om goedkopere verf te kopen want ik denk dat dat net zo goed werkt.

 

Wat vinden jullie van deze DIY? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening.

 

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *