Cynthia, Persoonlijk

Mijn eerste week school

Na een hele maand bloggen is het toch wel weer moeilijk om aan inspiratie te komen. Althans ik had wel al wat in gedachten maar daar had ik helaas geen tijd meer voor. Ik heb het namelijk zoals altijd weer tot het laatste moment uitgesteld. Ik was gister vroeg uit en donderdag zelfs vrij maar op de een of andere manier is het er niet van gekomen.

 

pabo1

Ik was zo druk bezig met school en ik was op zoek naar een laptop hoes want ik moet mijn laptop binnenkort mee gaan nemen. Dat ga ik niet doen zonder hoes want dan ben ik veel te bang dat hij kapot gaat. Maar omdat ik dus zo druk bezig was ,was ik het bloggen een klein beetje vergeten. En omdat ik de eerste schoolweek er nu echt op heb zitten leek het mij wel leuk om daar een beetje over te gaan vertellen.

 

Ik ben begonnen aan een nieuwe opleiding, de pabo. Vorige week had ik al introductieweek en deze week begonnen echt de lessen. Ik wist niet zo goed wat ik allemaal moest verwachten. Ik kende ook helemaal niemand. Sommige herkende ik wel van de introductieweek. De allereerste les hadden we koor met heel de 1e. Echt wat voor mij, not. Uiteindelijk viel dat reuze mee en was het uur zo voorbij.

 

Elke week heb ik een ander rooster. Dat maakt het er niet echt makkelijker op maar dat betekend ook dat ik sommige vakken een keer heb en dan weer twee weken niet. Dat zorgt er dus voor dat je heel veel verschillende vakken heb en dus ook verschillende schriften. Ik heb ondertussen al zoveel schriften gehad en alles werkte net niet. Ik denk, en hoop, dat ik nu eindelijk een goede manier heb gevonden die voor mij goed werkt.

 

De lessen die ik onder andere heb gehad zijn professionele gecijferdheid(rekenen) en professionele geletterdheid (taal) maar ook al pedagogiek en onderzoek. Heel veel vakken hebben met elkaar te maken. Zo krijg ik pedagogiek maar daar krijg ik lesstof die ik moet gebruiken voor onderzoek.

 

Echt heel veel les heb ik nog niet gehad. Deze week waren sowieso allemaal hele korte dagen. Maar ook krijg je de eerste lessen natuurlijk heel veel informatie. Eigenlijk teveel. Je krijgt allemaal te horen wat ze van je verwachten door het gehele jaar. Dat kan je natuurlijk nooit allemaal onthouden. Ook gaan ze naar allemaal site’s waar je dingen uit moet printen. Het gaat zo snel dat je het bijna niet kan volgen. Ik heb na deze week ook een enorme to do lijst met wat ik allemaal al voor school moet gaan doen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden als we echt bezig zijn haha. Ik hoop dat ik over een paar weken toch alles wel een beetje door heb en voor mij een goede manier heb gevonden om geordend te werken, want daar heb ik af en toe nog wel eens moeite mee.

 

Oh ja, voor de mensen die nieuwsgierig zijn. Ik heb al een laptoptas gekocht. En ja ik weet het ik heb een no buy maand maar dit was wel echt nodig. Ik wil niet het risico lopen dat mijn macbook kapot gaat.

 

MzgxOTYz

 

Dit was even een kort, chaotisch, artikel over hoe mijn eerste week school was, ook chaotisch. Ik denk dat ik het chaotische van school over neem in mijn blog haha.

Zijn jullie al weer begonnen op school? Wat doe je?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *