Cynthia

Geocaching

Geocachen, ik denk dat veel mensen nu echt denken wat is dat. Dat is vaak ook het geval als ik het probeer uit te leggen aan iemand. Eigenlijk is het heel simpel. Toch snap ik wel dat veel mensen het niet gelijk snappen.touch-icon-192x192

Wat is gecoaching precies?

Om het even heel kort uit te leggen komt het hier op neer

  • Iemand verstopt een schat (dit wordt de cache genoemd) op een leuke, mooie, interessante locatie.
  • Vervolgens maakt hij of zij de schat bekend op het internet door hem aan te melden bij Geocaching.com.
  • De schatzoeker (cache hunter) zoekt op Geocaching.com een leuke cache uit, leest de informatie rondom de cache zoals onder andere de GPS coordinaten en stelt zijn of haar GPS apparaat of Smart Phone hier op in waarna de zoektocht kan beginnen.
  • Indien de de cache hunter de cache gevonden heeft meld hij zijn vondst op Geocaching.com en laat een persoonlijk berichtje achter.

Iemand legt dus ergens een cache neer en jij kan hem zoeken. Als je wil kan je zelfs je eigen cache ergens neerleggen. Het is een beetje hetzelfde als Pokemon Go. Daar ga je alleen op zoek naar Pokemons en hier naar een cache. Er zijn verschillende soorten geocaches.

Geocaching wordt over de hele wereld gedaan. Er liggen meer dan 2 miljoen caches over de hele wereld. Je kan er dus genoeg gaan zoeken. Er wordt gezegd dat 3 miljoen mensen gecoaching spelen. Er is dus een grote kans dat je ooit een keer iemand tegenkomt. Ik heb het ook al een paar keer gehad en het is altijd heel leuk om andere tegen te komen en samen te zoeken.

IMG_0119

  • De traditional (groen) – die kan je zo pakken. De coördinaten zijn al gegeven en als je daar naartoe gaat is het even goed zoeken en je hebt hem gevonden.
  • Mysterycache (blauw) – Daar moet je eerst even voor puzzelen. De puzzel moet je thuis al oplossen want uit die puzzel komen de juiste coördinaten. Zodra je de juiste coördinaten heb kan je naar de juiste bestemming om daar te gaan zoeken.
  • multi-cache (oranje) – Dit is een cache waar je altijd wel wat langer mee bezig bent. Je begint bij een bepaald punt en daar moet je (vaak) een vraag beantwoorden. Die geeft je de volgende coördinaten en zo moet je naar een aantal verschillende punten lopen totdat je bij de eindlocatie bent. Dan kan je weer opzoek naar de cache.

Waarom is geocaching zo leuk?
Het is gewoon heel leuk om met een doel ergens naartoe te lopen. Een rondje lopen kan al heel gezellig zijn maar als je echt ergens naar onderweg bent en daar opzoek moet naar iets is nog veel leuker. Je komt vaak ook hele mooie plekken tegen waar je zelf nooit naartoe zou zijn gegaan. Ik doe dit ook vaak op vakantie en kom echt op plekken die ik zelf nooit zou hebben uitgezocht.

Ook is het heel erg leuk om het aantal gevonden caches te zien groeien en steeds meer smileys op de kaart te zien.

IMG_1144

 

De foto’s die je ziet heb ik zelf gevonden. Dit zijn twee bijzondere. De meeste caches zijn wel iets simpeler in een kokertje. Als je dan zulke tegenkomt is het helemaal leuk.

En konden jullie geocaching al of is het allemaal nieuw? Zouden jullie het ook gaan spelen?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *